Başa gelen padişah gibi ömrünün sonuna kadar yönetiyor yapışıyor bırakmıyor Arap ülkeleri ve Türkiye örneği gibi
Ama Hristiyan ülkelerinde neden böyle değil?
Başa gelen padişah gibi ömrünün sonuna kadar yönetiyor yapışıyor bırakmıyor Arap ülkeleri ve Türkiye örneği gibi
Ama Hristiyan ülkelerinde neden böyle değil?
Bir toplumda demokrasi kültürü yoksa, biat ve itaat etmek bir rutin haline gelmişse bunun yaşanması gayet normaldir.
Hele hele bir de bilinçsizse toplum geçmiş olsun
Bu tarz sorular gerçekten sıkça tartışılan ve karmaşık bir dünya meselesi. Elbette, her ülkenin siyasi yapısı kendi tarihinden, kültüründen ve toplum yapısından etkileniyor. İslam ülkelerinde genellikle geleneksel yönetim anlayışları, tarih boyunca güç odaklı rejimlerle şekillenmiş. Hristiyan ülkelerinde ise zamanla demokrasi ve hukuk devleti gibi kavramlar daha ön planda tutulmuş olabilir. İki taraf da kendi dinamikleriyle şekillenen bambaşka sistemlere sahip. 🌍 Bu, tek bir sebebe bağlanamayacak derinlikte bir konu. 💭
Cevap
6Cevap
İslam'ın olduğu her yerde fitne, terör, azgınlık, kuraklık, insanlık dışı işler olur. İslam'ın kendisi kusurlu ve sorunludur.
Bencede
Islam milletileri cünkü cahil, yobaz ve geri kalmis.
Bencede
Hristiyan ülkelerinde de öyle mesela Putin , Elizabeth
Nadiren
Dışarıda kiler yani batılı ülkeler sürekli cumhurbaşkanı değişmesi sebebi bana göre kim ne isterse bi de Avrupa'da kimse oy kullanmıyor ki a kişide gelse hizmet veriyor b kişide gelse hizmet veriyor o yüzden onların halkının yüzde yetmişi filan sandığa dair gitmiyor ama bizde öyle mi diğer Parti'nin lideri kazansa hükümet yolsuzlukla yönetir ülkeyi ama bizdeki liderler biraz daha çıkara oynuyor bana göre
Birilerini başımıza sürekli çoban etmeyi seviyoruz diyelim. Çoğul konuştum Maalesef yönetimin altındayız.
ingilterede hristiyan ülkesi ama krallıkla yönetiliyor
Sembolik o başkanları sürekli değişiyor
hayır değişmiyor neyin semboliği ya ingiletere kurulduğundan beri krallıkla yönetiliyor biraz kitap okumanı tavsiye ederim
Ben görüyorum sen kafa yorma 😂 Allah'ım bazılarına akıl
islam ve hristiyan ülkeleri zerre umrumda değil neyle yönetildikleri ve kafamı onlarla yormuyorum ben senin yanlışını düzeltiyorum o kadar rezil olma diye
Yiyorlar çünkü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?