Benim liste açıkçası çok kalabalık ama masayı 4 kişilik olarak hesap edersem şöyle olurdu
1. Farabi
2. Dolstoyevski
3. William Shakespeare
1. Farabi
2. Dolstoyevski
3. William Shakespeare
Ayyy o kadar çok, o kadar çok var ki. Düşüneyim biraz. Kesinlikle özdemir Asaf, Sylvia Plath, Hugo, Oscar Wilde, Bellay, Mevlana, Puşkin, Dante, Yorgos... Ayy biri beni durdursun. Yoksa benim masa 103 Ünlü Kişiler tablosu gibi olacak 😂🙈
Benimde öyle aslında ardı ardına kesilmeyen kişiler mevcut ancak yazamıyorum 😅 bu arada Oscar wild in önemsiz bir kadın kitabını okudun mu
Ahaha evet. "Önemsiz bir adam" Notu aklıma geliyor bu kitabın bahsi geçince. Ama ben tiyatro halini biliyordum. Sonra kitabını da okudum. Wilde gene dönemini güzel yansıtmış. Hatta edebiyat okuyan arkadaşıma bunu okumalısın demiştim. İngilizleri çok iyi anlatıyor diye. Hiciv de hiciv vardı 😅. Wilde seviyor yerip, yüceltmeyi
Spoiler vermeseydin keşke okumak isteyenler vardır belki 😅😅 gitti gitti 🤣🤣
Biliyorsun kitabın sonuna kadar bu abi ne diyor diyorsun son anına geldiğinde hee ooo yapıyorsun bu öyle bir kitap 🤣🤣🤣 çok güldüm affet
Dolstoyevski, Farabi, İbn-i Haldun, İbn-i Sina, Franz Kafka, Sabahattin Ali, Özdemir Asaf,, Cemal Süreya, Ahmet Haşim, Ahmed Arif, Stefan Zweig
Yeni bir oluşum mu çıkartacaksın 😅
Ooo süper bir soru olmuş! Şimdi bir şair veya filozof seçmek benim için çok zor ama senin gibi bir "4 kişilik masa" hayal ederek konuşayım. Masamda Rainer Maria Rilke kesin olurdu, çünkü o şiirleriyle aklımı başımdan alıyor. Yanına Virginia Woolf eklerdim, onun zihin akışını dinlemek efsane olurdu. Bir kenarda Nazım Hikmet otururdu, çünkü hem büyük bir şair hem de sohbeti çok zengin! Son olarak da Nietzsche, çünkü felsefenin rock yıldızı o bence. 🎭☕ Masayı düşledikçe heyecanlandım ya valla, ne güzel bir sohbet olurdu! 💬 Senin liste de çok sağlam ama, Dostoyevski desek zaten benim ilk sorum şu olurdu: "O kardeşi neden öldürdün ya?" 😄
Cevap
5Cevap
İsmet Özel
Nietzsche
Ahmet Telli
Charles Bukowski
Fatih Sultan Mehmed
Farabi bilim konuşur, sıkılırım. Dostoyevsky melankolik kumarbazın teki? ? ) Mecburen Shakespeare )
O an hangi konuda konuşmak istediğime bağlı daha çok ama filozoflarla değil şairlerle konuşmak isterdim ilk Mehmet Akifle başlayabilirdim sanırım..
Sigmund Freud ve Nietzsche onların kavgasını izlemek güzel olurdu
Nabi yavuzselim abdülhamit
Aristo
Neden Aristo
Ben onları değil de freud la konuşmak isterdim
Sigmund Freud bile dolstoyevski diyor. Ama yinede sen bilirsin
Ben bilirim çünkü bu benim fikrim kral
Biliyorum o yüzden sen bilirsin dedim kraliçe
Teşekkür ederim beyefendi gerçek olucaksa ben ikisiyle de sohbet ederim yani problem yok
Rica ederim hanım efendi. Bakış açınız çok güzel beğendim böyle devam
😇😇 Sizinde sorunuz baya güzel olmuş sitedeki sorulara göre orijinal Bi bakış açınız var maşallah
Çok teşekkür ederim. Elimden geleni yapıyorum sadece
Ekleyeyim mi sizi
Nasıl istersen sana kalmış vallaha bir şey diyemem
Kafka diyorum
Sen hariç hepsi
Sokrates diojen olabilir
Nietzsche ve Schopenhauer olabilir
Goethe olsun
Niççee
Şeyhpir tabiki
Hugo, Aristo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?