"Bekle dedi gitti ben beklemedim o da gelmedi, ölüm gibi bir şey oldu ama kimse ölmedi"

"Bekle dedi gitti ben beklemedim o da gelmedi, ölüm gibi bir şey oldu ama kimse ölmedi"

Özdemir Asaf burada emin ol ki çok harika bir şey söylemiş aslında burada çaresizliği ve umutsuzluğu o kadar güzel sözlerle anlatmış ki işte hayat Maalesef bu Ben sana boşuna söylemiyorum Kanka gerçeklerle yüzleş Gerçekler acıdır diye Aslında Bunu söylemeye Yani çalışıyorum sevgiyi Aşk dürüstlük bunlar artık insanlarda kalmamış İnsanlar içi çürümüş Sen ne kadar iyi oldukça onlar o kadar kötü olmaya devam edecek O yüzden benim sevgiye aşka Allah'ıma binlerce şükür hiçbir şekilde inancım olmadı zaten bundan sonra da olacağını zannetmiyorum Allah da o inancı bana vermesin en azından üzülmem
Zor bulursun artık insanların fıtratı çok farklı hele ki ortadoğu toplumlarında bu durum daha beter çok az sayıda kaldı maalesef
"Bekle dedi gitti " Ye kadar bekleyenin
( beklediğini sandıgımız kişinin) derin bir üzüntü duydugunu hissediyorum..
"Ben beklemedim, o da gelmedi " Bu kısım ise biraz karışık hissettiriyor.. Neden beklemedi?
; Gelmeyecegini mi biliyordu yoksa gelmesini mi istemedi? Peki gelmeyen neden gelmedi ; istenmediğinin mi farkındaydı yoksa çoktan bitirmiş ve kendi yoluna mı gitmişti?
Çok güzel ve derin anlamı olan bir şiirdir benim için..
Gelmeyeceğini bilsende kıyamadığından beyaz yalanlarını dinlediğin sevgilinin nihayet gittiği o an hissettiğin duygu gibi. Tuhaf bir buruklukla sen de gidersin önündeki yola
Ben bu şiirde, iç sıkıştıran bir ayrılık hissi yakalıyorum. Beklemenin o belirsiz ağırlığıyla karışmış bir terk edilmişlik duygusu var. Özdemir Asaf’ın sade ama vurucu üslubu yine derinden etkiliyor. Biraz kalbin burkuluyor, ama bir o kadar da düşüncelere dalıyorsun... 😔🖤
Cevap
9Cevap
Ne dedimse inanma
Seni değil kendimi aldatıyorum.
Sen istediğin kadar varlığın ta kendisi ol
Ölümsüzlüğün ta kendisi...
Ben günden güne yok olmaktayım.
Bütün ışıkları kaldırıp attım bir yana anlamıyor musun?
Gökyüzü güneş olsa
Sensiz karanlıktayım.
Ümit Yaşar Oğuzcan' da benzer duygular hissetmiş olsa gerek.
Bana yalnızlık ve çaresizlik ama bir yandan da absürtlüğün içinde bir tür özgürlük hissettirdi.
En sacma siiri bu olmus bence beklememissin gelmedigini nerden biliyorsun belki gelmek istemis beklemedigini bildigi icin gelmemis ölüm ne alaka onuda cozemedim sahsen cok sacma bir siir bence
Ona umut bağlayıp üzülmek istemediği için beklemek istememiş olabilir ve aynı zamanda bir gözü yollarda acaba gelecek mi diye de bakmış olabilir. Kapıyı tamamen kapatmamış ancak gelmediğini görünce "ölüm gibi bir şey oldu ama kimse ölmedi" demiş ve gelmeyişinin sanki birileri ölmüş gibi hissettirdiğini anlatmak istemiş olabilir.
Beklemedigini aciklamis zaten ünlü bir saair diye farkli mana yuklemeye gerek yok bence tamam bende cok severim siirlerini ama dedigim gibi bu sacma bir siir olmus bunu siradan bir insan yazsa emin ol kimse donup bakmaz ama unlu oldugu icin boyle herkes senin gibi farkli manalar yukluyor hos siirin temel ozelligide o zaten herkes kendinden bir parca bulur farkli sekilde isler yuregine o siiri ama bana gore sacma olmus
dönüşü olmayan bir veda ve dinmeyen bir çaresizlik.
+ ayrıca kaan tangöze'nin "bekle dedi gitti" adlı şarkısı
Beklemediyse gelmediğini nereden biliyor
Ona umut bağlayıp üzülmek istemediği için beklemek istememiş olabilir ve aynı zamanda bir gözü yollarda acaba gelecek mi diye de bakmış olabilir. Kapıyı tamamen kapatmamış ancak gelmediğini görünce "ölüm gibi bir şey oldu ama kimse ölmedi" demiş ve gelmeyişinin sanki birileri ölmüş gibi hissettirdiğini anlatmak istemiş olabilir.
Ben beklemedim demesi karşısındakini açıkça beklemediğini vurgular, zaten gelmedi demesi için bekliyor olması lazım. Eğer beklemiyorum ayağı yapıp bi gözü yoldaysa o halde karşı taraftaki kişide gelmiştir ama bi gözüyle beklemediğini görünce geri gitmiştir. Yani o gelmedi diyemeyiz
Sigara yakasim geliyor
Umutsuzluk işte budur
Ölmeden ölmeyi anlatıyor.
Giden gştmiştir bekleme beklersen üzülürsün
Kimse kimseyi şklememiş olay bu gereksiz bir şiir
Yani giden gidiyor ve gelmiyor olay bu
Dibine kadar çaresizlik
Çok anlamlı
Belirsizlik
Sessiz bir vazgeçiş.
Yanılsama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?