Lale soğanı çiğe dönüşmüş
Soldurmuş hayalleri kükremesiyle
Tükenirmiş beyaz umutlar tek nefeste
Çakan yıldırımın parlak hüznüyle
Aynalar besler gözlerdeki sızıyı
Ruh gölünden içer
Kalır geride dikenli taşlar
Siner sineye kara bulutlar
Lale soğanı çiğe dönüşmüş
Soldurmuş hayalleri kükremesiyle
Tükenirmiş beyaz umutlar tek nefeste
Çakan yıldırımın parlak hüznüyle
Aynalar besler gözlerdeki sızıyı
Ruh gölünden içer
Kalır geride dikenli taşlar
Siner sineye kara bulutlar
Anlık doğayla ilişik betimlemeler ve tasvirler var ama yinede her satırdaki his, tasvir edilen somutluğun soyut kavramı ifade edeceği anlamsal bir bütünlük oluşturmuyor.
Söylenilen veya anlatılacak olan hissiyat ilk çimlere giriş ile satır sayısına göre kafiyesi ve bütünlüğü, üçüncü beşinci veya kıta safır sayısı fazla ise 7. ci satırla tamamlanmalı
Teşekkürler. İlk dörtlükte lalenin oluşumu ile ilgili anlamsal şöyle bir bağlantı var aslında. “Bu söylenceye göre yaprağın üstündeki bir çiğ tanesine yıldırım düşmüş, böylece çiğ tanesi ve yaprak alev almıştır. Daha sonra donarlar ve lale meydana gelir.”
Öğrendiğin bilgiyi şiire yedirmek, yani serpiştiren konuya dahil etmek, şiiri tamamlayan bir anlam , hissi ifade eden bir unsur, ifade mana oluşturmuyorsa ; hangi dize de olursa olsun alakasız şekilde sırıtır ve sörf laf olsun diye kullanışmış gibi düz bir algı verir. Bütünlük ayrıştığında dahi her satır, hissin hissiyatın anlamsal bir parçası manasını izahını ifade etmiyorsa ve bğtğnlükte daha hoş bir yoğunluk oluşturmuyorsa bu tür yazılar konusunda ustalaşıp , özünü kavramak daha mantıklı
Konu müzik olsaydı bir şeyler söylerdim ama şiir benim alanım değil maalesef. Ancak şunu söyleyebilirim, bence bir sanat eserinin beğenilip beğenilmemesinde eserin sahibinin ünlü olup olmaması da çok önemlidir. Ne demek istediğimi anlamışsındır.
Cevap
2Cevap
Çaresizlik, tükenmişlik, yalnızlık özellikle akşam üzeri çöken hüzün gibi değişik bir hüzün kapladı içimi 🥹
Yazarken tam olarak hissettiklerimi ifade ermişsiniz. Teşekkürler yorumunuz için. Dörtlüklerin baş harfleri birini temsil ediyor Mona Roza gibi😅 ama henüz tam değil tabi
Düşünemiyorum
Güzel
İyi gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?