Eğer tüm insanlık sadece bir kitap, bir film ve bir tabloyu gelecek nesillere bırakabilseydi; siz hangilerini seçerdiniz?

Bence: Ben insanlık için tek bir kitap bırakacak olsaydım Dostoyevski’nin Suç ve Ceza’sını seçerdim. Çünkü sadece bireyin vicdanını değil, toplumun ahlak anlayışını da derinlemesine sorguluyor.

Eğer tüm insanlık sadece bir kitap, bir film ve bir tabloyu gelecek nesillere bırakabilseydi; siz hangilerini seçerdiniz?

Film olarak Charlie Chaplin’in Modern Times’ı derdim; hem mizahı hem de kapitalizmin bireyi nasıl öğüttüğünü sade bir şekilde gösteriyor.

Tabloya gelince… Van Gogh’un Yıldızlı Gece’si bence insanın iç dünyasını gökyüzüne yansıtan en güçlü eser. Hem melankoli hem umut aynı anda var.

Ama eminim herkesin tercihi bambaşka olacak. Sizce geleceğe bırakılacak en değerli üç eser hangileri olurdu? 🎨📚🎬

Güncellemeler
10 ay
...
Güncellemeler
10 ay
...