Radyodaki insanların mesleğine özeniyorum. Bu iş duygu işi biraz diye düşünüyorum. Bir şarkı bile bize değişik duygular hissettirebiliyor.. Ne diyorsunuz?kaybedenler kulübü
Radyoda yayın sunan kişiye ne denir ve bu meslek hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Spiker, dj veya genel adıyla radyo programcısı denir. Kişinin alanına göre değişir. Haber sunanlara spiker, şarkı çalanlara dj, program yapanlara radyo programcısı denir. Zor bir meslek dalıdır.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Dj denir. ruh gerekir o meslek icin. Ağzın laf yapması gerek, biraz da müzik bilgisi şart. Çoğusu da okullu değil.
Radyo programcısı denir. Meslek baya eğlenceli ama sorumlukları zor bir dal. Ayrıca kendini gösterip o mikrofona geçmek de çok zor. Üniversitesinden mezun olup programcı olan kişi bilmiyorum.
Radyo programcısı veya dj denir. Ne kadar kolay gözükse de en zor mesleklerden biridir doğaçlama yapabilme yeteneğinin fazla olması gerek. Hele canlı yayınlar, çok zor.
Daha önce gördüm o ortamı güzel bir yer devrek fm radyosu stüdyosuna gitmiştim, ailemden biri çalışıyordu o dönemler bana göre mükemmel bir meslek... şiirler, sözler, sevdiğin şarkılar... kısa hikayeler anlatmak neticede güzel meslek bir dönem gece yolcusu diye bir program vardı onu dinliyordum, kısa film dinletisi olan bir radyo programı ve tabi hopdedik ayhan da var tabi onun programlarıda neşeliydi yani kısaca bence güzel bir meslek kendi tadında sunabileceği bir programın tatlı dili... ^^
Radyo grogramcısı veya sunucu denir dj demisler ama dj farklı onunla bir alakasi yok bu iş diksiyon cok onemli konuşabilme kabiliyeti samimi sicak olacaksin dinleyiciye yansitacaksın onu başka da bir şey yok yapabilirsin kolaylıkla zaten görunmüyon o yuzden elim yuzüm duzgun mu makyaj olmus mu vs dertlerin yok
En İyi Cevaplar