ben müslümanım interneten okudum yani bilgi öğrenmek için islam ile arasında fark ne diye sonuçta habeş kralı hristiyan ve adalet kralı diye geçiyor müslğmanlar sığınığpında kuranda bazı ayetleri okuyunca incilde bunlar var diyor aradaki farkı merak ettim çok fark yok sadece incilde tanrı biraz kırıcı davranıyor yani hristiyan olarak doğsaydım ve toprak için yani ilk insan günahından lanetli olarak doğduğum için ve üstelik hani diyorya aben bahçesinden atılınca ölmğyorlar ama ölüceksiniz demişti yani yalan söylemesi ve herkesi cezalandırması yani kalbim kırılırdı okuyuncada kırgınlık hisetim yanlış anlamayın ben okunurken kendi düşüncemden çıkıp sanki ben bir film izlşyor gibi üçüncü kişi gibi olaya başkası gibi bakan biriyim okurkende kendi inaçlarımı bişr kenara bırakıp izleyici gibi baktım hani derler ya üçüncü şahız ağızından diye yani gerçek olduğunu var sayarak çünkü anlamak istedim direk empati kurdum siz nasıl kalbiniz kırılmadı mı neden herkes sorumlu filan dediniz oldu mu yani bana kırıcı geldi teslis inancındasınız ee siz Hz İsa diyorum özel olduğu için ıı hani oğlu olduğunu kabul ediyorsunuz o zaman İsayı daha çok sevip gerçek tanrıya küsmek gibi istek oldu mu merak ettim benim için var yok fark etmiyor hepimşz aynı tanrıya tapıyoruz sadece yönemimiz farklı ve üzüldüm sizde hiç üzülme oldu mu ne düşünüyorsunuz ya da hiç o kısımda hayal kırıklığına uğramış sanki sevdiğiniz tarafından terk edilmiş gibi bir his oldu mu? bende oldu.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
10 ayOrtaokulda incelenmiştik öğretmenimizle ve bir Müslüman olarak kusura bakma yanlışı söylemek görevim tahrif edilmiş insanlar tarafından uyarılmış sonradan değiştirilmiş bir kitabı okumak pek tavsiye edilmez dinimizce.. onun dışında Hz. İsa ya da iman ettik zaten amentuyu söylerken o da bir peygamber ve kıymetlimiz. ✨️
011 Yorumla- 10 ay
😂😂😂 kusura bakta kuran ilahi bir kitap değildir Muhammed peygamber değildir
- 10 ay
Bu senin şahsi düşüncen istediğini düşünebilirsin... benim elimde delil vs. Var senin var mı? Şimdi ne var vs. Diye sorarsın mantıkla sonuçlanacak seviyeli tartışma değil boş bir tartışma olacağını düşündüğüm için yorum yapmam zira cahille tartışılmaz.
- 10 ay
Göster hadi delilini? Muhammed'e sözde inan orjinal vahyedilmis nüshalar nerde hadi göster hadi.
Muhammed'e cebrailin gökten indirdiği vahiyler nerede haid bakalım - 10 ay
Sen önce Cebrail’in gökten indirdiğini iddia ettiğiniz vahiyleri getir de görelim; Muhammed’e indiğini söylediğiniz o sözlerin orijinali nerede? Tek bir yaprak bile ortada yok, tek bir nüsha bile bulunmuyor. Elde, yüzyıllar sonra derlenmiş rivayetler ve kulaktan kulağa aktarılan sözlerden başka bir şey yok. Bu kadar boş bir temelin varken hâlâ İncil’e dil uzatmaya kalkman, cidden komik değil; düpedüz trajikomedi
- 10 ay
Senin ben araştırmanı sorsan نصر anlamını belki bilmiyordur neyse soruna gelince İtalyanca kuran ve normal kuran bulundu üstelik yabancı bak altını çiziyorum YABANC ülkede karbon testi yapılıp günümüz kuranıyla birebir aynı olduğu ortaya çıktı daha neyin orijinali? İçindeki ayetler günümüzde uyuşması inanmak isteyene istemeyene de gözle görülür delil çok artı hakkında son peygamber ve melek diye bahsedilen varlıklar hakkında askerlik arkadaşın gibi konuşman pek saygısızca hiç tasvip etmiyorum.
- 10 ay
😂😂 güzel kıvırma tamam neyse iyi geceler. Ama gökten inen vahiyleri sordum.
- 10 ay
😂😂 kıvırmak mı incilciler dururken bizim ne haddimize adamlar keyfine göre kitap uyarlamış bu ne dünya sevdasıdır 🤣🤣
- 10 ay
Ağzını topla benim peygamberim hakkımda böyle konuşmaya hakkın yok ecvfül harika O (Allah) ki, geceyi sizin için bir örtü, uykuyu bir dinlenme ve gündüzü de çalışıp, rızık arama vakti yapandır. Deyip bana Müslüman olduğuma şükrettirdiğin için teşekkür ederim sonlandıralım lütfen ve benden sebep soğuma lütfen araştırmana devam et sorgulaman bile çok güzel bir şey...
- 10 ay
Noldu evlatlığınin karısıyla yatan bosatan İsa miydi Muhammed değil miydi 😂😂
- Kültür & Sanat konusunda 363 cevap paylaştı.
10 ayMüslümanım ama "Ay İncil okunur mu ben hristiyan mıyım?" diyen geri kafalılardan olmadım evet bir gün okumak isterim, aynı şekilde Kuran-ı Kerim'i de çok okudum. Hayatta her şeyi araştırmak merak etmek gerekiyor.
16 Yorumla- 10 ay
Kıyas ederek lütfen okuyun bence. Hele şükür mantıklı adam akıllı bir yorum.
- 10 ay
Müslüman iken derin bir arayış ve samimi bir iman tutkusu ile başladığım araştırmalarım sonucunda, Katolik Hristiyanlığa geçiş yaptım; bu süreçte Kuran, İncil, Eski Antlaşma (Tevrat), Mormon Kitabı, Kitab-ı Akdes gibi kutsal metinleri titizlikle okuyup inceledim, ayrıca Hinduizm ve Budizm’in kutsal metinlerinin bazı bölümlerinin çevirilerini de keşfetme arzusu taşıyarak, hakikati arayışımda her bir kutsal kitabın içindeki ilahi ışığı anlamaya gayret ettim.
Hala daha bazı kitapları incelerim. - 10 ay
Kesinlikle araştırmak ve incelemek gerekiyor, keşfederek kalbinin yakın olduğunu seçmeli insan ve sizin gibilere saygı duyuyorum
- 10 ay
Urantia Kitabını hiç duydunuz mu?
- 10 ay
Hayır dediğim gibi pek bir bilgim yok ama 1,5 sene Sanat Tarihi bölümünü okudum ve orada Hristiyanlık ile alakalı konular olan bir dersimiz vardı ve çok ilgi çekiciydi, oradan kalan bir kaç bilgim var hepsi o kadar.
- 10 ay
Sanat tarihinde havarilerin sembolleri vb konular var. Sanat tarihi okuyan bir kişiyi ders çalıştırmıştim zamanında
Gittiğim bir kiliseden edinmiştim ama açıkçası okumaya fırsat bulamadım. İncildeki meselleri, kıssaları derleyen bir kitap önerin varsa alırım; başlangıç için daha ilgimi çekebilir aslında, misyoner bey:d
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
10 aySacma karışık bı din sahsen hrıstıyanların bile anladığını dusunmuyorum zaten isanın dua ettiği iddia ediliyor bı kitapta madem tanrı veya tanrının oğlu neden dua edıyo veya gunahlı dogup günahlardan arınma gıbı seyler neden var bı velet neden gunahlı doğar ne sucu var ya cennetten arsa satın alma neden yanı ıyı biriyle kotu ama zengin biriyle neden aynı konumda bide 3 tanrı olduğu iddia ediliyor hangisine inancaz tanrı oldugunamı tanrının oğlu olduğunamı yoksa peygamber olup peygamber oldugu dinde 3 tanrının oldugunamı ateistlerde bile daha cok mantık var bana göre hıc bısey yok demeleri hrıstıyanlıga ınanmalarjndan daha mantıklı
11 YorumlaProtestanım ve hala okuyorum incili, RAB'be sonsuz şükürler olsun !
24 Yorumla- 10 ay
Ne güzel. Evet İncil tek sefer okunup atılmaz
- 10 ay
Benim için dua etmeni istiyorum. Aklım bir gidip bir geliyor. Bazen Tanrı'ya isyan ettiğim günler oluyor. Bugün kiliseye gittim ve egzorsizm yaptılar ve tekrardan iman etmiş bulunmaktayım. Sadece dua etsen yeterli. Artık bir daha RAB'be isyan etmeyeceğim. Tevbe ediyorum.
- 10 ay
İsa Mesih seni bereketlesin ve rab sizinle olsun kardeşim
- 10 ay
Amin
10 ayValla çoğu değişti okusam elime ne geçecek kuranın bile türkçesini okumadım ilk önce kuran mealini tefsirini okuycam ondan sonra incile bakarım.
08 Yorumla- 10 ay
Zaten okumadığınız için her konuda alimsiniz
- 10 ay
Sen incili okudunda ne oldu onu insanlar kendi uydurmalarıyla yazdı asla korunamadı benim kitabımın en eski kaynağı ile şimdiki aynı kopyası asla değişmedi bu bi gerçek islamiyet kıyamete kadar geçerliliğini koruyacak senin ne delilin var kitabınla
- 10 ay
İncil insanların uydurmasıdır” sözün hem tarihsel hem de mantıksal olarak çürük bir iddia. Bu, araştırmadan ezbere söylenen bir slogandan ibaret. Bizim elimizde, Yeni Antlaşma’nın her kitabına ait yüzlerce, hatta binlerce eski el yazması var ve bunların bazıları, yazıldığı tarihten sadece birkaç on yıl sonra kopyalanmış. Yuhanna İncili’nin parçaları MS 125 civarına ait, yani elçi Yuhanna hayattayken veya çok kısa süre sonra yazılmış. Buna karşılık, Kur’an’ın en eski tam nüshaları Muhammed’in ölümünden onlarca yıl sonra toplanmış, üstelik tarihî kayıtlar, farklı kıraatlerin ve mushafların yakıldığını açıkça söylüyor. “Asla değişmedi” masalını tekrarlamadan önce kendi kaynaklarını okuman gerekir.
“Kitabım kıyamete kadar geçerliliğini koruyacak” diyorsun ama bu, kendi kitabının kendi kendini onaylamasından başka bir şey değil. O zaman aynı mantıkla ben de “İncil ebediyen geçerlidir” diyebilirim, çünkü İncil’de böyle yazıyor. Mantıklı bir delil bu mu sence? Bizim farkımız şu: İncil’in güvenilirliği sadece iman üzerine değil, somut arkeolojik ve tarihsel belgeler üzerine kuruludur. Kilise Babalarının MS 1. ve 2. yüzyılda yaptıkları alıntılar, bugünkü İncil’le birebir aynı. Bu, “korunamadı” iddianı yerle bir eder.
Hristiyanlık, kurtuluşu tek başına bir kitaba değil, yaşayan ve dirilmiş Mesih İsa’ya dayandırır. O’nun sözleri Kutsal Kitap’ta güvenilir şekilde korunmuştur. Sen “benim kitabım değişmedi” diyerek kendini avutabilirsin ama gerçek şu ki, bir metnin değişmemesi, onun ilahi olduğu anlamına gelmez; önemli olan, o metnin Tanrı’nın gerçeğine tanıklık edip etmediğidir. - 10 ay
İsanın ölümü ms 30 lu yılda ve senin kitabın daha ms 125de olduğunu söylüyon arada baya yıl fark var kitabın değiştiği aşikar ama benim peygamberim ölene kadar vahiy geldi ve ondan sonra halife olan hz Ebubekir onu birçok hafızın ezberlediĝi vakitte beraber toplayıp nüshanı çoğalttılar. ve sizin dininiz değişti bizde namaz oruç hac zekat var biz tanrımıza ibadet ediyoz sürekli siz ise kiliside anmadan başka bişey yapmıyonuz tanrı sizi durduk yerde asla cennetine koymaz eğer cennet istiyorsanız doğru düzgün iman edeceksiniz
- 10 ay
Okuduğunu anlama yeteneğin bile yok. Gökten cebrailin gökten indirdiği vahiyler nerede peki sen onları al getir böyle sorgulama yapalım bence..
- 10 ay
Sence bir insanın melekle konuşması kolay mı zannediyon ben karşılaşsam direk ölürüm allah peygamberine o gücü vermiş sana veremez sen islamiyete dair ne okudun söyle
- 10 ay
Buda son cevabım sayısız delilleri sana sundum bundan sonra ya doğru yolu bul ya da kendi bildiğini oku
https://share.google/hakyZ8lzV6fG8dvsL
u 10 ayMatta ve Yuhanna'nın bir kısmını okumuştum. Old testament olan Tevrat'ı da (Hristiyanlar Tevrat'ı da old testament olarak kutsal kabul eder) biraz okudum.
01 Yorumla- 10 ay
Kutsal kitap iki kısımdan oluşur. Eski antlaşma ile yeni antlaşma.
- Kültür & Sanat konusunda 446 cevap paylaştı.
10 ayTevrat'ın değiştirilmiş hâli. Kur'an'a göre daha makul. Ama üçü de Orta Doğu mitolojisinin bir tezahürü.
07 Yorumla- 10 ay
Size bu konuda bir kitap tavsiyesi etsem okur musunuz acaba
- 10 ay
Nedir?
- 10 ay
Link atmadı maalesef
- 10 ay
Adını söylemen yeterli
- 10 ay
PDF olanda vardı ondan dedim.
Apologia Carlos madrigal
Kutsal kitap ve arkeoloji Marc madrigal
Hüküm gerektiren yeni kanitlar Josh MC Dowell - 10 ay
Tanıtımlarına baktım da, ilgimi çeken kitaplar değil. Teşekkürler
- 10 ay
Peki
kısmen bazı bölümlerini okudum , fakat çok ta hatırladığımı söyleyemem. Muhtemelen protestansın :)
03 Yorumla- 10 ay
Hayır Protestan değilim. Katolik bir Türk hristiyan
- 10 ay
Evet disiplin vardır bizde. Çağa göre insanların yaşam tarzına göre şekil almaz kilisemiz.
Değiştirilmemiş İncil olsa okurdum ama hristiyanlıktanda ona inanan İsrailogulllarındanda nefret ediyorum...
10 Yorumla
10 ayOkumadım dinlerle çok ilgim yok ama tabi binde bir hoşuma giden söz oluyor
11 Yorumla- 10 ay
Teşekkür ederim
10 ayOkudum, Tevratı ve Zebuy da okudum Kur’an’ı da okudum Barnabas incilini de okudum
05 Yorumla- 10 ay
Mümkünse konuşabilir miyiz?
- 10 ay
Yok hayır internetten araştırma yapınız ne isterseniz
- 10 ay
İnternetten bulamadığım için soruyorum ama tabii ki zorlamam
- 10 ay
Yok sağolun
- 10 ay
Siz de sağolun görüşürüz
okudum. çok kötü değil
12 Yorumla- 10 ay
Teşekürler sağolun zaman ayırıp yazdığınız için
Hiçbir kitabı okumadım okuma planım da yok
11 Yorumla- 10 ay
Anladım birgün okumanız dileğiyle diyelim
Evet ben okudum
10 Yorumla
10 ayEvet okudum güzel okudum güzel masal kitabıi İsa Süpermen
00 Yorumlaİçinden 100 dolar çıkıyor mu?
02 Yorumla- 10 ay
Camiye git gidenlere çorba yemek veriyorlar
- Kültür & Sanat konusunda 751 cevap paylaştı.
10 aybizde güncellenmişi var
04 Yorumla- 10 ay
sen de oku kurtul
- 10 ay
Kur'an ilahi bir kitap değildir Muhammed peygamber değildir. Bir yalanın peşinde gerek yok
- 10 ay
sen ona bakma o çok laf atıyor bir anime dizisi hakında soru soruoyrum hemen dinsiz diyor herkesi eleştriyor bir başka yorumda laf atmış bu eleman insan değil uzaylı gibi davranıyor abi bıktım bu elemandan o herkese dinsiz diyor müslümanada hristiyanlığada herkese dinsiz diyor
- Kültür & Sanat konusunda 642 cevap paylaştı.
m 10 aySaçma insanların dünyası
00 Yorumla Okudum ve bir kere daha emin oldum doğru yol olmadigini
022 Yorumla- 10 ay
Bende Kuran, Mormon Kitabı birçoğunu okudum bir kere daha emin oldum doğru yol olmadığını
- 10 ay
Google arama motoruna yazarsanız çıkar. Daldan dala atlamaya polemik ve sataşma için yazmaya gerek yok demeden önce bende sana Zeydin karısını elinden alan şahıs kimdir diyeyim
- 10 ay
Google'da aç görürsün diyorum. Polemik ve kavgaya ayıracak vaktim yok. Açıp oku
- 10 ay
Aynı sorular Google da var. Amacını biliyorum gayet rahat ol. Kendi dininin sorunlarına bak bence. Bir yanlışın peşinden koşuyorsun.
Neyse sohbet burada biter - 10 ay
@TunaKan99 dostum İsa tanrıdır sizin kitabınız kuran İsa yı beşher olarak kabul etmiştir peygamber demiştir sizin Tanrınız Mekke'deki bir taş allah kelimesi el-ilah tan türemedir Muhammed putperestliği devam ettirmiştir siz sabisiniz Kuran'da necm suresi 19-20-21 okul sonra Tevbe Sûresi 1-2-3-4-5 oku necm süresinde geçen el lât el Uzza el manat bunların el ilahın ay tanrısı putununu kızlarıdır siz ay tanrısı putuna tapıyorsunuz
- 10 ay
@TunaKan99 senin dininde evlenme diye bir şey yok bırak boşanmayı nisa suresi 3 oku ikişer üçer bir şekilde evlenin diyor kadınlarla sen Maide 44 göre kafirsin
- 10 ay
@Bombaadam arkadaşım amacı öğrenmek değil ciddiye alma.@TunaKan99 amacının ne. Olduğunu iyi biliyorsun bir şey öğrenmek peşinde değilsin.
Senin peygamber dediğin kişi evlatlığınin karısıyla evlendi kendisine inanmayanlari katletti yok etti. Senin dininde çok eşlilik serbest. Hadi esenlikler - 10 ay
😅😂 önüm arkam sobe
- 10 ay
@EjderKız Sizin Tanrı'nız Mekke'deki bir taş adı el-ilah (ay tanrısı putu) siz ona allah diyorsunuz çünkü Allâh kelimesi el-ilahtan türemiştir
- 10 ay
@EjderKız Kur'an-ı zaten hep biz yanlış anlıyoruz bir tane adam da çıkıp Kur'an-ı doğru düzgün anlatmıyor o ayeti öyle anlama şöyle anlama böyle anlama yüzlerce ayet var öldürün kesin diye yüzlerce çelişkili ayet var hala geliyorsunuz Kur'an-ı öyle anlama böyle anlama yanliş anlıyorsun yanliş yorumluyorsun diyorsun bu kitap tanrı sözüyse aldığımız zaman okurken olduğu gibi okuyacağız anlayacağız ayetleri öyle böyle değil diyerek sadece yumuşatıyorsunuz tatlı su müslümanlığı olunmaz
- 10 ay
@TunaKan99 ulan değiştirilen asıl senin kitabını kuran değiştirildi orjinali yok içeriğin de ne anlattığı belirsiz İsa Muhammed müjdelemiş söz de hahahahh güleyim bari ulan Muhammed ile İsa arasında 600 yıl var bunu bilmiyorsunuz hala Muhammed son peygamber diyorsunuz mıham son peygamber değil Muhammed sahte bir peygamber ve putperestliği devam ettirmiştir siz İsa ya elçi dediniz ay tanrısı putuna tapmaya devam ediyorsunuz
- 10 ay
@roleplaygumball Kuranı biz müslümanlar bile yanlış anlıyabiliyoruz bu sizi suçlama değil gerçekten yanlış anlaşılabiliyor sonuçta arapçdana çevirme kabe bir ibadet yeri Rab Tanrı, Yehova Allah aynı kişi ay ile alakası yok kabe geçmişine bak bir dönem yıkılıyoe tufanda sizin kiliseniz gibi bizimde cami var mecsid var kabe de ibadet yeri zaten bir tanrı var ayı da güneşide bizide yaratan o ayrı bir şey yok kurandada adam öldürmek emredilmez sen hangi ayete okudun internetekiler yalan sana söyliyim yobazlar değiştiriyorlar Kuranda Allah yasaklamıştır intşharı da öldürmeyide benim verdiğim canı ben alırım siz değil demiş hem kul hakkı hem kötülük hemde tanrıya isyandır inanmıyanları öldür diye değil aksine herkese hoş davranmamız inançlara saygı duymamızı öğütler sizin dininiz size benim dinim banadır diye bir ayete vardır ve incildeki çoğu şey Kuranda yazmaktadır ve birazda geçmişteki insanlara indirildiği için mesela inanmamamay küfür diyor ben ilkn başta bildiğin normal küfür sanmıştım bir kelimenin bşr sürü anlamı var diğer hesabım ejderkız nedense soruyo soran kişi engeledi sebebini bilmiyorum ben kimseye karşı değilim benişm dinimde yahudiliğe hristiyanlığa ve onblara gelen peygamber ve kitaplara iman edin der ben hristiyanlığı veya yahudiliği yalanlarsam Allah imanımı kabul etmez ve ben insanların hani şöyle zaten kısa ömür var insanların bu kısa zamanda kendini mutlu edicek şeylere inanması gerekitiğini düşünüyorum insankarın inancına değil iyi kapli olmasını umuyorum bizim kitapta yahudiler lanetli diyor ama ben onların içinde iyilik bekliyorum müslüman olarak yahudinin bir yahudi yüzünden diğer yahudilerin lanetlenmesi konusunda yanı fikirde değilim ben incili okudum interneten ve anlamak için
- 10 ay
@Ejderkız2 arkadaşim asıl siz tatlı su müslümanısınız sizin arapçanız var mı? Çeviren tefsircilerden daha çok iyi mi Arapçanız var da Kuran'da o yok bu yok diyorsunuz sizinkisi tamamı ile tatlı su müslümanlığı başka bir şey değil gidip Tevbe ilk 5 oku sonra Muhammed 4 ü oku daha hala öldürme ayetleri savaşma ayetleri yok demeyin doğru düzgün gerçek İslam'ı öğrenin sizin yaşadığınız İslâm gerçek İslâm değil sizinkisi tatlı su müslümanlığı ayıca dininiz yahudiliğin kopyası kitabınız çakma Tevrat
Kültür & Sanat konusunda 396 cevap paylaştı. Okumadım
03 Yorumla- 10 ay
Lütfen Kur'an ile kıyas edin okuyun
10 ayHayır istemiyorum.
11 Yorumla- 10 ay
Kur'an ile İncili kıyas ederek keşke okusanız
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem