10 ay@kissandtell Kaçmak bir Alevi için en akıllıca yoldur. Sen de bu yüzden kaçtın. Artık buradan okursun. Alevilik tarikattır. Mezhepler yorum farkı tarikatlar ise tasavvufi eğitim farkı oluşturur. Bu açıdan Alevilik tarikat olarak tanımlanır. Mezheplerin daimi imamı yoktur. Tarikatların daimi şeyhi vardır. Alevilikte dede, pir vardır. Bu açıdan tarikat tanımına uyar. Mezheplerin fıkıh bağı güçlüdür. Tarikatlar zayıf veya bağımsızdır. Alevilikte fıkıh yoktur. Dolayısı ile yine tarikat tanımına uyar. İslam'a tüm Mezheplerin ortak ibadethanesi camidir. Tarikatlarda ve Alevilikte dergah vardır. Aleviler, kimsin diye sorulduğunda Alevi mezhebindenim, demez. Çünkü diyemez. Bunun yerine, ehlibeyt, 12 imam, insan sevgisi diyerek geçiştirir. Çünkü tarikat olduğunu saklamak ister. Daha kötüsü diğer inançlarda insan sevgisi yokmuş ve sadece Alevilikte varmış gibi kendince bir fark oluşturur. Bu ise diğer inançlara hakarettir. Üzerinde düşünülmesi gerekir.
İstersen sana bu konuda kitap yazarım.01 Yorumla- 10 ay
Soran, şu cevabımı beni engelleyip kaçan kızımıza iletir misin?
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 446 cevap paylaştı.
10 ayKimin ne şekilde yaşadığı kimseyi ilgilendirmez. O onların inancı. Saçma bulabilirsin ki ben de saçma buluyorum. 1400 yıl önceki iki Arap'ın kavgası yüzünden ayrışmanın günümüze kadar gelmesi aşırı mantıksız hatta. Ancak inançları ve kültürleri bu.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aySen Allah mısın Tanrı mısın veya başka bir ilahi güç müsün sen kimsin ki insanların imanını dinini bu şekilde müslüman olduğuna inanmıyorum etmiyorum diyerekten yargılıyorsun herkes kendi amelinden niyazından sevabından günahından sorumludur Aleviler bütün peygamberlere inanır da sever de sayar da biz Hz Ali'ye de Hz. Muhammede de inanıyoruz seviyoruz derler senin de cehaletin kulaktan dolma bilgilerle dolduğu buradan belli
02 Yorumla
Cevap sahibi10 ayEhli sünnet dediğiniz kuran kurslarında cemaatlerde tarikatlarda pedofili sakallı Takkeli Cübbeli adamlarla dolu onları niye eleştirmiyorsunuz zazayım diyor bir de yesinler senin yalanını
Soran10 aymeseleyi gerçekten anlamıyosunuz ben meraktannnnnn kiliseyedeeee girenhn birimmmmm kiliseeee hristiyanlıkkkk hakandada soruuuu sorahn biriyimmm bugünde bunuuu merakkkkk etttiim soruyorumm ayrımcılıklaaaaa bi ilgisiiii yokkkkkkkkkkzzzzzzzzzkzkk
10 ayNormalde Müslümanlar ama bir çoğu günahı falan takmıyor sadece kalp temizliğine önem veriyor ama bir çoğunun kalbi o kadarda temiz değil temiz olanlar var ama tek tük yine de ibadet olmalı bence alkol tüm Müslümanlara haram ama sanki onlara haram değil gibi takılıyorlar öyle kafalarına göre bir şey uydurmuşlar gidiyorlar Allah hidayet versin
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
10 ayBen inançsız birisiyim bir yaratıcı vardir gerisi hikaye kitapları. Kisa soruna cevap ve soru.. senin dinini t. c dr kim temsil ediyor? ali erbaş mi? Kuran bilgisi var mi? araplar la Arapça konuşamadı tercüman istedi demi? Bu diyanet başkanı olmak için kaç hatim indirmeli? Arapçayı su gibi bilmesi şart mi? diyaneti doyup Amerika'da kaç villa aldi? cübbeli de Müslüman degilmi? insanlara sucuk diye at eti sattim demedi mi? vimhur başkanı Müslümanım demiyor mu? neden hirsizlik yolsuzluk yapti? camilere aşırı süslemeler helal mi? hz muhammet çölde namaz kılmadi mi? Hz ali allahon aslani hz muhammetin damadı değilmi? çarşafla kapalı kadınlar alkol almiyor mu? fuhuş yapmiyor mu? inançsız bilgisiz kapanan ve fatiha süresini okuyamayan insanlar yok mu? kuranı okuyan ama Arapça bilgisi olmayan kaç kişi var? alevilerde kapalı yok mu? dindar geçinip alkol almayan yok mu? Müslüman bir tek kapalılar mi? alevi Müslüman değil mi? cem evi hz muhhamed in açtığı aş evi degil mi? kısacası kardeşim yanlış sin.. kimseyi bu ithamlar la suçlayarak bir şey elde edrmezsin. bu işin alevilik le alakası yok aleviler de Müslüman dir hiç birisi allahi ya da peygamberleri inkar etmez Müslümanlık dini aleviyi kapsar. Senin dediğin kapali çarşaf arap kültürünü kapsar bunu unutma.. Türkler asla Müslümanlık için çarşaf giymedi. onu bunlar arap kültüründe aldi. kuran da tesettur yok. bu uyduruk hiksye bilgidizlik olmuş iyi okuyun
134 Yorumla- 10 ay
Gerçekten bir ateist olarak bu yoruma hayran kaldım 👏🏻
- 10 ay
Gerçek inançsız birisi yaratıcı olduğuna da inanmaz ama... Aslında içinizde bir Allah korkusu var ama günahları rahat işlemek için inançsızım diyerek yırtmaya çalışıyosunuz gibi
- 10 ay
@Basak_burcuyum sen Müslüman mısın? Arap mi? Türk mu,? buna bir cevap ver
- 10 ay
Araplık ne alaka şimdi Müslüman bir Türküm çok şükür
- 10 ay
Gözünmü kör yoksa yurtdışında falan yaşıyorsun galiba Türkiye müslüman ülkedir nokta
- 10 ay
Benim atam fatih sultan Mehmet benim atam yavuz sultan selim... Arap da olabilirdim nedir sizin bu İslam'a olan karşıtlığınız hristiyan Türklerde var doğru ama Türkiye müslüman ülkedir bu konuda burada kapanır
- 10 ay
Sen petrayi biliyor musun? çöl bedevjsi arapmi oldu onlar çöl korsani hz muhhamed kimdir? muayenin oğlu 9 kardeşten birisidir ve annesi savaş suçlusu dur sen 610 yilinda gokten kitaplar mi yagdi sandin? neden insnalara m ö kiyap yoktu kuran inmedi de birileri okuma yazma öğrendi 1300 lerde kiran yazdildi ve gökten indi dendi? yani yaratan bunu yazip yollamadi sen yaz dedi?
- 10 ay
Çarpılcan sus
- 10 ay
Uyduruk kahraman bir yezid den dönme mecbur çöl bedevisine katılmış bir suçlu. Neden allah ona düşmanı öldür mu dedi? hepsini o yaratmadi mi? siz bir karile aşıksınız muslumanlik bahane. o bir katil yardan yarattigina hukmedemedi de su hristiyan su put peres öldür mu dedi? ozaman inanciniz sıfır ya yaradanina inanmiyorsun sen. seni ben kusursuz yarattik diyor ayet 167 ne diyor oku ama sen insanlari sunnet ettiriyor sun taradanin yaratyigina kusur mu buldunuz?
- 10 ay
Başak dinle sen
- 10 ay
Öğren
- 10 ay
Neden incilde sarap var donuz var kuran da yok,? allah indirmedi mi bu kitaplari insanlari mi böldü? sen yeme sen ye mi dedi odami hata yapti?
- 10 ay
Iran da cocuklari asiyorlar saci acik diye ve kadinlara eziyet var ehliyet dahi yok konusma hakki yok 8 10 kuma oluyor ve suc isleyeni asılırken bunlar dindarim diyor ya ne o yaradan onlara ben acizim siz benim yerime bunu mu yaoin diyor
- 10 ay
Dua edin BAŞ KOMUTAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve dedelerimiz bu toprakları aldi ve size seçme secilme konuşma hakki verdi. bu olmasa siz burada olmaz bur erkeğe laf edemezdiniz. erkege laf etmek idam di bildigin kadinlar huzmetci ve çöp tu
- 10 ay
610 yilinda hee dilde indi ama allah arapti bu atapca oldu öyle mi?
- 10 ay
Ya ne gaza geldin sen konuyu başka yerlere çektin tövbe haşa ya
- 10 ay
Tamam en inançsız sensin ama insanların dinine ırkına saygılı ol saçmalama artık
- 10 ay
Uyanin artık uyanin bir yaradan var kimse inkar edemez ama din yok o din dediğin Arap kültürü dur ac kutani alkol yasak yok donuz yok kime göre neye göre yasak? onlar hiristiyan yenekleri yenmez dediler neden domuz yasak ticarette kendi koyunlari satılsın. Kic indi gokyen ta kac yılıydı ismail peygamcere?, kuran ne zaman cikti da o kurandan sonra koc indi dedi de islendi kurana? uydurmayin suari kucuk baslar uruyot ve eti az masrafli diye hepsini yilds bir kere kestiler siz buna kirban bayramk kılıfı taktınız
- 10 ay
Kuran da o yok ekleme ayetler var o din değil insanlari yonetme seklidir bir tarikat ve arap kültürüdür bu
- 10 ay
Neye göremi yasak domuz eti ve alkol insan sağlığına zararlı İslam da insana zararlı olan her şey yasak
- 10 ay
Sen bu saygısızlığı yapıyorsun benim cevabima giriyorsun bu benim düşüncem ve bildiğim konu zen benim kadar kuran okuamdjn incil eline almadin insanlari bus ekilde tehdit etmeyin. en inancli sensin sacmalik deme bu ayip. sen bana dindarsin ya petra nedir kabe nedir o tas nedir anlatsana biliyorsun ya 7 peygamberin hz Muhammedin ustu kimdir yaz okim bilgim olsun neden hz muhhamedi sectinzi de asil peygamberi sehit ettiniz?
- 10 ay
Allahin aslani kimdir ki siz getirip yerine mavteyi koydunuz?
- 10 ay
Bakin bilginzi yoksa ibadet etmeyin ya da birisine akil verip onu ezmeye kalkmayin 1 satir bilginiz yok
- 10 ay
Dayı saat 3.46 ben bildiklerimi buraya yazarsam saatler geçer ben senin gibi işsizmiyim şarapdan girmişsin peygamberden çıkıyosun uykum var daha da yazmazsan sevinirim ayrıca o fikrimde hala kararlıyım gerçek inançsız kişi yaratana da inanmaz... Hadi iyi geceler
- 10 ay
Basak bana araplasma kardsskm bilmis gibi din dersi verme. al eline kurani bana ordan sor ben yazim sana harfi narfine ya da ben sana sorim bilgin yok ve olmayan bilginle eğilip kalkmayi saç örtmeyi muslumanlik diye insanlara satmayin lutfen benim yorumdan hemen çıkın rica ediyorum bilginiz yoksa akil hocalığı yapmayin gidin
- 10 ay
Benim yorumumdasin sen gideceksin
- 10 ay
Yediği 2 kayisi 2 erik 2 elma sindirim sisteminde 2 dk da erir ve 8 promil alkol üretir boş konuşma bebek bile alkol alır meybe seker asit alkol üretir siz insanlara baski ile atap ol diyorsun ben türküm hic bir türküm diyen ecdat atao olmadi dinide gök tanrisidir bunu ve perrayi oku basit sordum sana daha asil peygamberi bilmiyorsun sen kinsuyirsjbhz muhhammed yezid ve katil o insanlari colleri ferh ugruna doğmadi mi? bos yapmayın
- 10 ay
Buraya gelir 3 5 kapali dindarlik dersi vermeye kalkar ya sunlar bir bitmedi gitti hemde benim yorumuma gelir ki yanlış sizi şuraya kitlerim bilgide ve sayginiz olsun bu benim icinayrilan alan varsa derdin orada sana KS yer vermis yorum yap senjn aklin biln sende kalsin beni yanlış bilgilerin le zehirleyemez sin
- 10 ay
Birde yorumunu okudum inançlı ya gitmiş alevi diye bölerek içiyorlar onlar günahkarlar doyor ama inancim var diyor bilmedigi seyler icin iftira atıyorlar bir kesimi suçlu gunahkar yapmayi kendinde hak sayor ya komik durum. gerçek musluman insanlara iftira atmaz laf soylemes susar alkol harammis acin y herkes açsın nerde bu kuranda hangi sayfada alkol haram ya birisi atsin bana lütfen. Bos yapamayin insnalara once inandigin neyse saygim var ama hurafe sen ianabilirsin onu oku ne yaziyor iyi anla orada alkol haram yazmaz mö yili gibi alkol icat olamdi 610 yili ve bana tesettürü öğretin araplar çölde gidiyordu bu elbiseyi ki gunesten korunsun. Siz renkli giyerek moda yaptiniz ve kultur dedinjz tesettur dedinjz. buna ya sizin inanciniz da bilginiz de sıfır 😀😀
- 10 ay
@Basak_burcuyum
Karışmak istemezdim ama doğru söylüyor Allah peygamberimize bir melek gönderdi o melekten ayetleri süreleri Muhammed peygamberumize dedi ve peygamberimiz yazma okula bilmediği içinde okuma yazma bilen birine anlatı oda yazdı ben öyle biliyorim 😅😅 yinede annem uyansın sorarım geri - 10 ay
Ya çok şey Yanlış biliyorsun mesela tüp dediğin zaman Fatih Sultan Mehmet Yavuz Sultan Selim diyor i Osmanlı'dan bahsediyor. Bu da yanlış Osmanlı'yı savunmak tamamıyla bir hatadır bizim ne ırkımız ne soyumuz olmuştur Türklük deyince neyin hep Osmanlı'ya dayanıyor bunlar biliyor musun Arap olduğu için Osmanlı bir Arap ailesidir bunu hala öğrenemediler tarih kitaplarından çıkıp Türk dediğin zaman osmanlıcılığı oynarlar Atatürk'ü inkar ederler bu insanlar cahil insanlar hani böyle merdiven altı hocalarından Kur'an kurslarında yetişen müritler gibidir Osmanlı'nın bu Türkiye Cumhuriyeti topraklarında bir karış toprağı yoktur Hepsi saltanatını sürdü kendi soyunu ecdadını evlatlarını öldürdü taht kavgası yüzünden açsın biraz tarih kitaplarını okusun Osmanlı hanedanlını yürüttü en son İngilizleri bizi satarak gemiye yükleyeceği kadar altını yükledi ülkeyi terk ettiler gazi mustafa kemal atatürk ve bizim dedeler ve savaşarak türkiye cumhuriyeti'ni kurmuştur osmanlı devleti hiçbir cumhuriyet kurmamıştı ve osmanlı'nın kaybettiği topraklar şu anda ki sahip olduğunuz toprağın beş katıdır
- 10 ay
Osmanlı döneminde halkın bir karış bile toprağı yoktu hepsi padişahındi halk sadece utkumrular içinde yaşayıp Osmanlı padişahları için ürünler yetiştirip askerleriyle Sarayı beslerdi ve bu insanlar bu toprakları kullandığı için vergi olarak altın ödüyorlardı insanların bir karış toprağı yoktu hepsi padişaha aitti ve o topraklardan yaşam bütün canlıların en iyisine o sahipti Düşünsene evli çocuk demeden ne kadar güzel kadın varsa hepsini haremine doldururdu Çünkü niye padişahın hareminde olmayan bir kadın başka bir insanın hayatında olamazdı güçlü erkekleri de alırlardı hadım yaparlardı bu kulaklarına küpe takma Oradan gelir o düştü erkeklerde padişahın hareminde bulunan kadınların eşyalarını taşırlardı Çünkü niye padişah yokken onlara zarar veremesin diye bir anlayış vardı
- 10 ay
Bugün Yavuz Sultan Selim'in yaptığı kendi aile katliamını bile okumuş olsa kendi evlatlarına karşı bile konuşamazdı Fatihi konuşuyor ya onun tarihinden bile yok aynı şekilde katliamları yapmış bir rahibin olma aşık olmuş hatta mektup yazmıştır rahip buna karşı çıktığı için kiliseyi basarak bir tane canlı bırakmayarak hepsini doğranmıştır Türkiye Cumhuriyeti'nin tek sahipleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dedelerimizi Osmanlı bir Türk tarihi değildir Türkiye Cumhuriyeti'nde iğnenin ucu kadar toprağı yoktu bu insanlar tarih bile bilmeyen insanlar Türklük dediğin zaman Atatürk'ü unutup hep Arap Ailesi Osmanlı'ya da dayatir hayatı. Sanki Türk olduğunu Araplara borçlu gibi yapar cengizhan'dan kaan'dan göktürklerden utanıyor musunuz senin atan o ya madem hadi Osmanlı'yı da türksaydın kabul ediyorum dövsene geriye atana o zaman hani övüyorsun ya benim atalarım o diyorsun kaç tane caminin var senin Osmanlı döneminde senin Ataların Göktürkler'de Madem öyle de gel dönelim en başa Türklere dönelim hani çok Türk olduğunu sanıyorsun ya Aç tarih kitabını oku göktürklerdir Orta Asya'dan Çin'e kadar uzanan en büyük imparatorluktur o gurur duyman gereken o ama bunu yapamıyor Çünkü niye Arap olmak zorunda tesettür bir din değildir tesettür sonradan Uydurulan bir kıyafettir çöl bedevilerine ait çölden korunmak için giyilen bir kapalı kıyafettir bunu Kur'an'da bile bulamazsın yani tesettür diye bir giyim yoktur Sen Kurtuluş Savaşı ne zaman unuttun başörtüsünü bağlardı askerlerin arasında analarımız bacılarımız yemek dağıtıldı insanlar bilinçsiz olunca şeyhlere şıhlara taparlar eteğini öperler onun ağzından birini öğrenmeye çalışıyorlar Halbuki Madem inancım var Aç önünde kur'an-ı Kerim var oku Onun ne olduğunu anla Arapların gelenek ve görenekleri olduğunu bil onların dini değil bu onların geleneği göreneği Türk yeri olmayan bir yaşam biçimi
- 10 ay
Kısaca kocaman not benim Bunu herkes kafasına yazmalı Madem tarih okuyorsunuz Osmanlı bir Türk Ailesi değildir Arap Soydur Bunu herkes bilsin Ben burada Arapları kötülemiyorum ama tarihi bilin Onların da kendine göre tarihleri vardır Burada konu Türk olmak istemek ve kabul etmek inançlara bir şey dediğim yok Herkes istediği şeye tapabilir inanabilir İstersen git bardağı al ona inan Onunla konuş Sana Kimse bir şey demiyor bu konuda ama sapıttırmayın konuları madem İnandığın din onu iyi okuyup öğreneceksin petra yi okuyacaksın bugün kiliselerden tutun camilere kadar bu cisimlere kadar hepsinin yönü petroya bakar Kabe diye bir toprak oradaki taş bile petradan kırılarak çalınmış bir taştır insanları Araplar kandırmak için oraya toplamıştır ve kendi örf ve adetlerini yaymaya başlamıştır Türklerle aldıktan sonra lazım Mustafa Kemal Atatürk gibi yunan'a bile göç eden farklı farklı ülkelerde yaşayan bir sürü Türk vardı Kazım Mustafa Kemal Atatürk'e iyi öğrenin tarihine de bakın Selanik'te doğdu ama Selanikli değildi Selanik'li olsaydı yunalı denize döküp astıp kesip katletmezdi. Kabin devlet savaşlarında bütün kulüpler dağıldı gibi Türklerde dağılarak her yerde Göçebe olarak yasadi. Bunun gibi Bazıları Araplara sığınarak onların inançlarıyla kültürleriyle yaşamaya çalıştı bunu tarihte de okuyun Kısacası Osmanlı'yı övmeyin Çünkü Osmanlı'nın bu topraklarda hiçbir hakkı olmadığı gibi iğnenin ucu kadar yeri yoktur Biz Osmanlı değiliz onlar katile izlerlerdir ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuramamış en son gemiye binmiş altinlar kaçmış insanlardır bunu bilin
10 ayCehaletiniz paçanızdan akıyor, duydum-duymuştum-öyleymiş-böyleymiş kaynaklı söylemlerde bulunup buraya yazmak için çaba sarf edeceğinize biraz araştırmış olsaydınız keşke..
014 Yorumla- 10 ay
Alevi’yi eleştirmek kolay, hadi birazda şu yurtlarda cemaatlerde el kadar çocuklara tecavüz edenlerin mezhebini konuşalım?
Olmaz mı?
Soran10 aybenim yaptığım yorumları gerçekten okuyup anlıyormusunuz burdaki mesele merakkk etiğimmm bir konuuu vardııı soruyorummmmmmm anladınmıııı meseleninn ayrılcılıklaaaaa birrrrr ilgisiiii yokkkkkkkkkkzzzzzzzzzkzkk merakkkkkkkkkkklaaa bi ilgisiiii varrrrrr cemevinede girmişşşş biriyimmmmm meraktannnnnnnnnn kilisiyedeeee girdimmmmmm anlıomusunnnnnnn
- 10 ay
Bak arkadaş
Merak edip art niyetsiz yorumsuz sormak başka bir şey
Bir de “ alkol hep var, namaz kılmıyorlar hep böyle görüyorum, açıklık çok fazla” gibi manipülatif cümleler kurmak başka” oradan bakınca canımsın gibi mi görünüyor insanlar. - 10 ay
Düzeltme
Bak arkadaş
Bir de “ alkol hep var, namaz kılmıyorlar hep böyle görüyorum, açıklık çok fazla” gibi manipülatif cümleler kurmak başka” oradan bakınca canımsın gibi mi görünüyor insanlar - 10 ay
Düzeltme
Düzeltme
Bak arkadaş
Bir de “ alkol hep var, namaz kılmıyorlar hep böyle görüyorum, açıklık çok fazla” gibi manipülatif cümleler kurmak başka” oradan bakınca ge ri ze ka lı gibi mi görünüyor insanlar
Soran10 ayben gördüklerimi söyledim sizete bu konuda gördüklerinisi anlatınnn istedim hem sen nerden bilion sanki hayatında gördün doğru düzgün biri yorumlasın
Soran10 aytamam sen okumuşsun görmüsün ya beni bilgilendir ozaman gözlemledikleriinii. söyle bilelim sende de ben namaz kılanıda gördüm kapalısınıda de farklı bişey sun bana bileyim ben ırkçılıkla kafayı bozdun sen amacın nedir benim cümlemden saçma sapan şeyler çıkarmayya çalışıyosun mesela ben seni tanımıyorum senin hakkında diyorum ki yaman kötü biri olabilirmi sende dersin ki hayir benim şu şu özeliklerim var anla artık
- 10 ay
Bir hatibin yazarken amacını anlamak için kurduğu cümlelere bakılır; tarafsız gözle değerlendirme isteyen insanları manipüle etmez, yönlendirecek cümleler kurmaz,
Soruyu sorarken hakkında bilgi istediğin inanç gurubunun alkol aldığını, açık giyimli olduğunu, namaz kılmadığını yazmak yazanın tarafsız olmadığının kanıtıdır.
Soran10 ayben gördüklerimi yazdım okey sende gördüklerini söyle
- 10 ay
İnsanların inancını sorgulamak bana düşmez, birinin inancını sorgulamak size de düşmez..
Hangi halde hangi hakla laf söylerim o insanların inancına ibadetine.
Ama şunu söylerim; her inanç grubundan arkadaşım oldu, alevi ve gayri müslim arkadaşlarımın ben iyi müslümanı diyenlerden daha dost olduklarına tanık oldum…
Soran10 aymesele o değil ya sizin yaşınız kaç gerçekken soruyorum beni anlamamak için bu çabanız inanılmaz
- 10 ay
Sizi anlamak için özel bir polemiğe girmem, sizin kurduğunuz cümlelerden amacınız ortada, kişiliğimizin yansıması cümlelerimize yanıt verdim, yalnızca ben değil okuyan herkes yanıt vermiş,
Amacınıza ulaşamadınız, insanları manipüle edemediniz, istediğiniz yanıtları bulamadınız,
İnsanı sadece insan olduğu için sevmeyi değer vermeyi öğrenene kadar bu sancılarınız devam edecek,
Soran10 ayyaşşın doğruysa tamma haklisinn sen tamamii
- 10 ay
Yaşımı da sormuşsunuz unuttum ona yanıt vermeyi
Hararet nardadır saç da değildir,
Keramet baştadır, yaşta değildir
Cahil cümlelerimizden yola çıkarak genç olduğunuzu var saydım, sanırım dedenizin yaşındayım
Gizli Üye(36-45)10 ayİşte karşıma çıkan bir yorum daha şimdi namazdan kalktım aleviyim ben de. Tanıdığım bir sürü Senin arkadaşın var namaz kılmayı bırak bütün gün içki içerler ama ben genelleme yapmam. Dinin de imanın da kimde olduğunu yalnızca Allah bilir.
05 Yorumla
Soran10 ayya ben genel açıdan diyorum tanıdığım çoğu kişi mesela sen hiç böşörtülü alevi gördünka
Cevap sahibi10 ayTamam da başörtülü olduğun zaman mı yani tüm dini vecizeleri yerine getiriyorsun. Ben de başörtülü olup da bir sürü kul hakkı yiyen insan tanıyorum ona bakacaksan.. bence çok yanlış düşünüyorsunuz dediğim gibi dinin de imanın da kimde olduğunu Rabbim bilir.
Soran10 aymesele o değil hala anlamamak için direniyosun
Cevap sahibi10 ayAnlamamak için güvenmiyorum bak kardeşim genelleme yapıyorsun ben de sana aynısını söylüyorum benim de tanıdığım bir sürü üstünde arkadaşım var namaz kılmayı bırak bütün gün içki içerler diyorsun ki Aleviler inanmıyor içki içiyor benim de tanıdığım bir sürü arkadaşım var içki içen. Bu gibi şeyler insanı ı ayrıştırır bak gerçekten dine tüm kalbin inanıyorsan yaradılanı sev yaradığından dolayı derler bence böyle şeylere hiç girme. Hayırlı geceler
Soran10 ayben kendimi anlatamadım galiba
10 ayAşkım abarttın bi de kapılarına kırmızı çarpı işareti koy istersen
014 Yorumla
Soran10 ayAllah seni😂😂😂😂😂
- 10 ay
Ciddi söylüyorum ndndndndnd yaptığın çok ciddi bir ayrımcılık ve hatta nefret söylemine giriyor. Canları istediği için müslümanız demiyorlar. Müslümanlar. Herkes sunni olmak zorunda değil
Soran10 ayhayir ırkçılık yapmıyorum kimsenin ne olduğu beni ilgilendirmez ki ben genel olarak gördüğüm bieşeyden bahsetmek istedim
- 10 ay
Alevilerin kapılarına kırmızı X işareti koyanların istisnasız tamamı Alevi DHKP-C üyeleri idi. Alevileri devlete karşı kışkırtmak, nefret ettirmek ve örgüte üye toplamak için yapıldı.
- 10 ay
Irkçılık demedim ayrımcılık dedim. Onlar ayrı bir ırk değiller zaten. Mezhep konusunu bir araştırıp bence öyle bir daha düşün bu konuyu. Hristiyanlıkta bile bazı mezheplerde içki serbestken bazılarında toplum içinde dans etmek bile yasak. Bazen mezhepler kendi aralarında çok farklılaşabiliyorlar ama alevi sunni fark etmez. Müslüman tabii ki ikisi de
- 10 ay
@Mahşerin_Yakışıklısı kaynak nedir ndndndndnndnd
- 10 ay
Alevilik mezhep değil tatikattır.
- 10 ay
@Mahşerin_Yakışıklısı mesela bunu demek çok büyük günah. Siz bu kitabı nerenizle okudunuz da müslüman oldunuz ya
- 10 ay
Kaynak çok. Merak edip araştıran buluyor. Birkaç yıl önce bir cemevine saldırı düzenlendi. Saldırgan yakalandı ve aranmakta olan DHKP-C üyesi olduğu ortaya çıktı. Dergahtaki Alevi dedesi bu saldırıları yapanların DHKP-C üyesi olduğunu söyledi. Videosu YouTube de var. Sonra bir gazeteci yakalanan tüm saldırganların, önce veya sonradan DHKP-C ile bağlantılı oldupunu araştırıp, buldu. Internette var.
- 10 ay
Neyi demek günah?
- 10 ay
@Mahşerin_Yakışıklısı başka bir müslümanın müslüman olmadığını iddia etmek. Hatta günah da değil direkt dinden çıkıyorsun böyle bir şey yaparsan
- 10 ay
Benim böyle bir iddiam olmadı
- 10 ay
@Mahşerin_Yakışıklısı “ Alevilik mezhep değil tatikattır” senin sözün. Alevilik kitaplarda da yazılı olduğu üzere Müslümanlığın bir mezhepidir. Bu insanlar Müslüman olduklarınu söylediklerini halde senin olmadıklarını iddia etmen seni dinden çıkarır Kuran’a göre. Hadi geçmiş olsun sana ne diyelim dkdnndmdmdmd
- 10 ay
Kız seni yerin dibine sokmuş hala gülücük koymuşsun.
Mum söndürüp, birbirine kayan toplumdan zarar gelmez. Tek zararları kendilerine :d
00 Yorumla
10 ayHer Alevi aynı şekilde inanmıyor seninki biraz önyargı
00 YorumlaHerseyi hallettik bi mezhep kavgamiz kalmisti zaten onuda halettikmi tamam
00 Yorumla
10 ayBütün peygamberlerin dediklerini yapıyor musun? 🤣
00 Yorumla
10 ayNereden biliyorsun? Bende aleviyim elhamdülillah ⚔️
03 Yorumla
Soran10 ayyani çoğu namaz kılmıo alkol içiyo dinle pek alakası yok gibi
- 10 ay
Doğruluk payı var ama hepsi mi öyle peki
Soran10 aytanıdığımm çoğu kişi öyleydi alkol kesinlikle var olmayanı görmedim açık giyim inanılmaz
10 ayNeden herkes senin gibi yaşamak zorundaymış gibi bi izlenimin var
00 YorumlaMezheplerinin din ile alakası yok zaten
04 Yorumla
Soran10 aymezhep din dışımı olio
- 10 ay
Nerede yazıyor din dışı olduğu merak ettim. Birde sana zahmet bana Kur'an'ı Kerim'de mezhepler nerede geçiyor onuda söylersen bilgi sahibi olurum.
- 10 ay
@Yasam_emre33 Mezhepler, Kur'an'dan sonra çıktı. Geleneklerin ve kültürün, Kur'an'daki emirler ve yasaklarla çeliştiği için dinde bu mezhebin yeri yok. Bir Sünni mezhebine bak, bir de Alevi görünen köy kılavuz mu istiyor? Neyin bilgisine sahip olacaksın? Mum söndü de kitaplarda yazmıyor ama herkes tarafından bilinen bir olay; ateş olmayan yerden duman nasıl çıktı, bana söyle, ben de bilgi sahibi olayım. Bir de sana zahmet, işin Müslümanları durdurup mezheplerini sorduklarında, "Alevi" cevabını aldıklarında neden öldürüyorlar, sen anlat, bilgi sahibi olalım.
Sanane
Ayrımcılık suçtur00 Yorumla
10 ayÇoğu peygamberlere inanıyor ama hepsi aynı değil..
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 751 cevap paylaştı.
10 aybiz dostluktan gitmeliyiz tek yol bu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayBen de namaz kılmadıklarını duymuştum bilemiyorum
06 Yorumla
Soran10 ayayn alkolde içiyolar
- 10 ay
Heeee başka?
Soran10 ayavrupai takılıolar
- 10 ay
Bak o doğru işte
Cevap sahibi10 ayHiç unutmam biz küçükken bir dedeye gitmiştik böyle mübarek dedi böyle şarkılar söylüyorlar çaldılar çalıyorlar dans ediyorlar sorduk onlar ibadetini öyle yapıyorlarmış
- 10 ay
Ben öyle yapmayurum
tayyibe iman etmiyolar mı
00 Yorumla
10 ayİnsan olsun yeterli
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem