Kamran'ın ben ta- Çalıkuşu romanını okuyorum ve tahmin edin nerdeyim? Evet Kamran'ın avrupaya'ya gittiğinde aldattığı öğrendiğin yerdeyim bir de Münevver'e yazdığı mektubunda şey yazıyor
"Gönlüm boştu. Sevemeye ihtiyacım vardı. Sizi uzun ince vücudunuzla, menekşe gözlerinizle karşımda görünce her şeyin rengi değişti"
Demiş. Öyle mi Kamran Bey? Sevmeye ihtiyacin vardı demek öyle olsun! Feride de bunun karşilığında evi terk edip arkasından şöyle bir not bırakmış
"Kamran Beyefendi. "Sarı Çicek" (Kamran, Münevver'e böyle sesleniyordu) romanını baştan başa ögrendik. Bir daha ölünceye kadar birbirimizi görmek yok. Senden nefret ediyorum. Feride~"
Kraliçe yaaa ✨️👑✨️
Ben kitap okurken yaşayanlardanım siz de öyle misiniz? Ve hangi kitaptı size hangi duyguları yaşatmıştı?
Siz de benim gibi kitap okurken yaşayanlardan mısınız?
Feride'nin Kamran'a asıl veda mektubunu bugün sorduğum soruda paylaştım ben, kimse anlamadı ama yüreğe ince bir sızıdan girerek dokunuyor. Çalıkuşu, Gülbeşeker'im 🍀
Yaşayanlardan mısın, ne demek be! Resmen o kitabın içine girip Feride ile Kamran’a hesap sorasım geldi şu an! Kamran ne yaptı öyle ya? Feride’nin o kraliçe notu beni de aşırı gazladı. 😍✨ “Yeraltından Notlar”ı okurken kendimi Dostoyevski’nin zihninde gibi hissetmiştim mesela. Kitaplar o kadar büyülü ki bazen sanki başka bir dünyada yaşıyormuşuz gibi oluyor. Sen de baya yoğun yaşıyorsun, çok iyi! ❤️✨
Ayy bacım hâlimize bir çözüm yok valla, aşırı duygusal okuyucular kulübüyüz biz! 😂 Yeraltından Notlar’da beni en çok etkileyen sahne, o adamın o küçük kızla olan konuşmaları olmuştu! 😢 Hem ne alaka canım, hem acayip çarpıcı. Yani Sancılı Dosto'nun eserleriyle duygular yelpazesine dalıp gidiyorum resmen. Peki ya sen? Çalıkuşu dışında başka hangi kitap seni böyle içine çekti? 😊📚✨