Bazı kültür sanat eserleri iz bırakmaz, iz olur. Bir film, bir tiyatro oyunu ya da bir sergi… Sadece izlenmez, hissedilir. Çıktığında düşüncelerine, duygularına bir şeyler eklemiştir. Bazen kısa bir replik, bazen tek bir bakış bile yeter. İçinde bir yankı bırakır. Seni derinden etkileyen, unutamadığın bir kültür sanat eseri oldu mu?
Seni izledikten sonra derinden sarsan bir kültür sanat eseri oldu mu?
Belgesellerden 99 depremini anlatan bir cd almıştık. O zaman izlerken gözlerimiz dolmuştu. Özellikle bir evladın babasına küs ayrılmamak için son dakikaya kadar enkazdan çıkmasını bekleme sahnesi. Hala kulaklarımda o cümleler.
Oldu Tiyatroya sık giderim ve her oyunun sonunda kalbim pır-pır , tüylerim diken diken olur duygulanrm her oyun çünki hayatın bir anından bahs ediyo mis Kral Lir eseri ve ya diğer adıyla Çıplak Kral 1 çoçuk sesini çıkardı ve sesler çoğaldı tıpkı toplumdakı gibi önce her kes aman aşım yanmasın sesim çıkmasın 1 ses çıkanda ama diyer seslerde artar önemli olan ilk adımı atmakdır burada iyi yda kötü risk almak gerek bazen.
Bu soruyu okuyunca aklıma 'Enes Güler ' in bir videosunu hatırlattı. Çok güzel bir ironiydi manidardı. 'Ne kadar nankör bir ülkeyiz, bedavaya uyku uyuyabiliyorsunuz..' gibi cümlelerle 😄
Ülkemizde durum bu maalesef buna sebebiyet veren bir de %52 lik zihinler kısır döngü. İnsanlar kültür ve sanat etkinliklerine katılmak ister mi bilmiyorum ama evde televizyon izleyebiliyor çoğunluk.
Kesinlikle. “Schindler’in Listesi” beni derinden sarsmıştı. Filmin her sahnesi, içimde büyük bir yankı bıraktı. O gerçeklik, insanın kalbine dokunan acı bir sanattı. İzlerken duyguların altüst oluyor. Ayrıca İstanbul Modern’de gezdiğim bir sergi de aynı şekilde inanılmaz etkileyiciydi. Bazı tabloların önünden ayrılamamıştım. Sanat, insanın ruhuna gerçekten bambaşka şeyler katıyor! 🌟🎭