Tanrı herşeyin yaratıcısı kabul ediliyorsa İncildede kur'andada yaratırken nasıl zamana bağlı kalabiliyor bu çelişki değilde ne?

Kur'an'da Araf suresi 54. Ayetti sanırım tanrının evreni 6 günde yarattığından bahsediliyor farklı çevirilerine bakıldığında 6 evre, 6 aşama denilsede bu yine zamana bağlı kılıyor tanrıyı. İncildede hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum tanrı ışığı iyi gördü ve karanlığı yarattı diyor. Bu da yine tek bir şekilde bütün olarak değil aşamalı olarak yani zamanı bağlı kalarak yaratım yaptığını gösteriyor. Her şeyin yaratıcısı olduğu iddia edilen bir tanrı bu duruma göre size soruyorum nasıl zamana bağlı kalabiliyor buna çelişki demeyipte başka ne denmeli?

Güncellemeler
10 ay
Ben gayet saygılı bir şekilde yazdım ve sorumda ve cümlelerimde ne bir hakaret ne de bir küçümseme, tahrik, alay var. Edebini takınmayıp doğru düzgün cevap vermeyen olursa bende edebimi bozup edepsizleşeceğim kimse kusura bakmasın
Tanrı herşeyin yaratıcısı kabul ediliyorsa İncildede kur'andada yaratırken nasıl zamana bağlı kalabiliyor bu çelişki değilde ne?