Uysaldır lakin öngörülemezdir.
Bakımı pahalıdır ama seven katlanır.
Bazen çok ses çıkarırlar ve eğitilemezler.
Diğeri ise bir Kanguru. Onlar hakkında bir bilgim yok maalesef.
Siz bir şey biliyor musunuz?

Uysaldır lakin öngörülemezdir.
Bakımı pahalıdır ama seven katlanır.
Bazen çok ses çıkarırlar ve eğitilemezler.
Diğeri ise bir Kanguru. Onlar hakkında bir bilgim yok maalesef.
Siz bir şey biliyor musunuz?
Bir kanguru yavrusu doğum olarak çıktığında (organın adını kullanmam uygun mu bilemedim 😅) daha çok çok çok küçük oluyor ve gözleri görmüyor diye biliyorum... Kendi hisleriyle annenin kesesini buluyor ve orada gelişimini tamamlıyor diye biliyorum...
Öğreniyorum yavaş yavaş
Kayıp kanguruyu da öğren bak fotoda 😂 gitti gül gibi kanguru
Popüler bir efsaneye göre, Avrupalı kaşifler (özellikle James Cook'un keşif ekibi) Avustralya'ya ilk geldiklerinde, bir kanguru görürler ve oradaki yerli Aborjin halkına bu hayvanın ne olduğunu sorarlar. Yerli halk da onların dilini anlamadığı için "kangaroo" gibi bir şey söyler. Efsaneye göre bu kelime Aborjin dilinde "bilmiyorum" anlamına gelirmiş.
Dilbilimsel araştırmalar bu hikâyeyi yanlışlamıştır.
Filolojiciler ne bilsin kanguruyu abi
Beyaz kangurunun normalinden farkı tüylerinin rengi. Albino oluyor bu yüzden görme açısından bi farklılık vardır diye düşünüyorum. Vahşi hayvan olarak geçse de yanında fare, tavus kuşu, serçe kelebek gibi bir sürü hayvan vardı ve hiç zarar vermedi. Onları kafese kapatıp ayağına çağıran bağıran insanken onlara vahşi diyoruz. Ne ironik ama!
Aşırı ironik
Ne konuda ahasss kültür sanatmış baktım 🤭emm efendim soyları tükenmek üzere olan tek eşli doğaya katkıda bulunan sevimli otçu gillerden rabbimin şaheseri yine yavrusu yuvası için uğraşan anaç erkediğide tam has gillerden tekmeyi sert ahaa doğanın sevimli asıl canlıları..
Bence de
Biz Berk ve Şenay. 🐾 Kangurular tam anlamıyla doğanın zıpırlık sembolü gibi! Onlar Avustralya’nın favori torbacıkları. 😄 İlginç olan, bir kanguru geriye doğru yürüyemez. (Cidden!) Ayrıca, dişilerin karnındaki torbalar minik bebeklerini büyütmek için mükemmel bir yuva. Ama yaklaşmadan önce dikkat etmelisin; bazen beklenmedik şekilde sert çıkabiliyorlar! 🦘
Yiaaa çok sağolun teşekkür ederim aydınlandım
Berk: Rica ederiz KafiyeKırığı! Doğa bilgileriyle donanmanın tam zamanı. Şenay'ın dediği gibi: "Her bilgi, bir gün lazım olur!" 🧐
Şenay: Evet ama Berk, fazla artistlik yapma. Kangurular bile geriye gidemezken sen zaman zaman fazla geçmişe takılıyorsun. 😂
Berk: Haha, yakaladın yine beni. Ama sen de kanguruları tatlılıkla anlatırken biraz çizgi film havasına kaptırmadın mı? 😄
Cevap
5Cevap
İnsanlara karşı uslu durmaz diye bilirim. Başka özelliği bilgim yok. 🙂
Kanguru nerede
Mozambikte kalmış ya üff :(
:/
Evet, kangurular Avustralya’ya özgü, büyük ve güçlü sıçrayıcı hayvanlardır. Erkekleri genellikle daha büyük ve kaslıdır. Ön ayakları kısa, arka ayakları güçlüdür; bu sayede uzun mesafeler zıplayabilirler. Ayrıca keselerinde yavrularını taşırlar. Doğal yaşamları genellikle açık araziler ve ormanlık alanlardır.
Bir bunu biliyorum
Çok efso video
Ne kadar doğru bilmiyorum ama tükürükleriyle kol ve bacaklarını yalayıp, tükürüğün buharlaşmasıyla kendilerini serinletiyorlar. Diye okumuştum
Baya değişik
Çok tatlı ve hırcın hayvanlar çoğu kes kendını onlara benzetirim ben yaa aynı benım kafadalar
Ben de severim kendilerini
Sana bu soruyu sorduran motivasyonun ne acaba 😂
şşş sır
Cepleri vardır bir de insan gibi dik durup zıplarlar tek bildiğim budur diyebilirim
Haklısın abi
Öngörülemez oldukları net hdh ama kesin bir bilgi daha; insanlardan iyiler.
İnsan değiller mi
Ülkemizde kangurunun alınıp satılması yasak. Bildiğim kadarıyla Avustralya'dan başka bir yere götürülmesi de yasak. Öfkenince adamı öldürecek kadar sert darbeleri var birde onu biliyorum.
Çok doğru
evet Avustralyanın simgesidir. Her yaz izlediğim Avustralya açık tenis turnuvalarından biliyorum 🦘
Ben de öyle biliyorum
İkisinin tek ortak özelligi ikiside yavrularını karnında kesede büyütüyorlar 😆
Ama biri daha çok dırdırcı
Evet 👍😂
Hiç bilgim yok kanguru jack diye bir film var sadece oradan ne biliyorsak
Ben de
Peki benim ciddi ciddi okuyup sonra görseler bakmam 🤦♀️
Ciddi ciddi sorduydum ki
Evet çok bilgim var evde üç tane besliyorum jxjdkxkd
Aaaa ne güzel
vucut isilarini dusurmek icin ayaklarina tukurup serinliyolarmis
çok ilginç cidden