Bir kaç gün sonra evimize 60 günlük bir sivas kangalı katılacakkk. Annem ve babam köyde büyüdükleri içiin köpeklere falan alışkınlar. ama ben daha önce hiç hayvan beslemedim. Nasıl yaşanır bir kangalla? aranızda kangal besleyenler var mıı ne yediriyorsunuz eğitimi vs nasıl
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılHas kangalsa eğitim istemez ekmek veren eli ıssırmaz. Yemek seçmez 5 gün yemek verme tepkisini değiştirmez. Aman dikkat et yabancı birini görürse korumacı kesilir mutlaka yabancı bırını evınıze getırırken bırlıkte girin ve o yanındayken onu sevin. Ayrıca zeka konusunda daha üstün bir köpek cinsi daha görmedim ben. Çocuklara ve bebeklere karşı en nazik hayvan kangaldır. Bebek kangalın canını yaksa hatta yaralasa bile birşey yapmaz. Kısacası en güvenilir köpek türleri arasında.
019 Yorumla
Soran+1 yılevet has kangall. Sivastan gelicek babamın bir arkadaşı gönderiyor yani hile olmaz :D Ben çok istiyorum korumacı bir köpek olmasını. ama çok da saldırgan olmaz değil mi dışarda gezebilirim yani
Cevap sahibi+1 yılYavru eğitiminde çişini asla ev ortamına yaptıramazsın dışarı çıkartman lazım. Dışkı olayında bazıları boş bulduğu yere yapar ama ona da çözüm var. Evin içine yaparsa kesinlikle kızmayın onun gözü önünde dışkıyı alıp yapması istediği yere onunla birlikte götürün ve oraya bırakın daha sonra köpeği kendı dışkısına yaklaştırıp işaret edin. En fazla 2 ya da 3. severde çözer. Ama kangal evde beslenecek bir köpek türü değil bunuda söyleyim sesini çıkartmaz ama hayvana işkence olur
Cevap sahibi+1 yılGezersin. Ama birinin sana yamuk yapcağını hissederse olay çıkartır :D ama hissiyatı çok kuvvetli. Bana bıçak çeken bir adamı 20 metre mesafeden fark edip saldırdı ve adam yerde :)
Soran+1 yılyoo evimiz bahçelii. ama çok küçük olduğu için ve bana alışması için ben bir süre evde kalmasını istiyorum. en azından geceleri
Cevap sahibi+1 yılSeninle yatmak isterse izin verme. Sonra sürekli yatmak ister sıkıntı çıkartır :) aynı odayı paylaş ama aynı yatakta yatarsanız sonradan geceleri yatağa almayınca uyumuyor aklında olsun
Soran+1 yıloyy :d bak bu güzelmiş. sanırım bilgin var köpekler hakkında. köpek eğitim merkezleri var 1 ay falan kalıyorlar ufak eğitimler veriyorlar oralar nasıl sence
Cevap sahibi+1 yılKosmas cevap sana : Adamı ben daha önce başka bir mevzu yüzünden iyibir pataklamıştım içinde kalmış ki bıcakla arkamdan geliyormuş. Köpek görünce olayı fark etti bende her zaman ki gibi beni karşılıyor sandım ama arkamdaki için geliyormuş meğer beni es geçti ve direk adama göyüs kısmı ile vurdu adam yere kapaklandı haliyle :) sonuç adamın eline ve ensesine dikiş atıldı adama. Şikayet durumu olmadı tabi
Cevap sahibi+1 yılKöpek eğitim merkezine aptal köpekler gider kangalın kendi zekası yetiyor. Otur yat kalk gbi komutları kendin bile kazandıra bilirsin. Nerdeyse temel tüm komutları çok rahat öğreniyor.
Soran+1 yılsöyleye söyleye mi yoksa belli kuralları var mı
Cevap sahibi+1 yılTabiki bazı taktikler var. Ama 2.5 aylık bir köpeği eğitmek zor olabilir sonuçta bebek sayılır. En kolay yöntem ödüllendirilerek yapılanı. Köpeği önüne alıp 2 adım geri at oda seninle gelecektir bir durursan bir süre sonra önünde durmaktan sıkır ve oturur ya da hemen oturur geneli. Bir iki kez komutsuz dene nasıl bir sürede oturduğunu tespit et ondan sonra oturmasına yakın ya da oturmadan once OTUR diye komut ver yaparsa elinde tuttuğun yiyecek ( ne olursa) ten ver. Oturmazsa koklat ama verme ve tekrar dene. Aynı şekilde diğer şeyleride böyle mantıksal olarak yürütebilirsin zaten huyunu belli eder 1 haftada ona göre kolaylaşır işin :)
Cevap sahibi+1 yılBuraya eğitimleri yazsam ferman olur o yüzden 1 tane örnek olsun ondan yola cıkarak :D yaparsın
Soran+1 yılaaa :D güzelmiş bak bunlar :D çok teşekkür ederimmm gizli olmasaydın takip ederdim bir sorum olursa sorardımm :( :D
Cevap sahibi+1 yılteşekkür kosmo :)
Cevap sahibi+1 yılneden gizli yaptım bende bilmiyorum :P
Cevap sahibi+1 yılDüzelttim istediğim zaman soru sorabilirsin kardeşim
Soran+1 yılÇok teşekkür ederimm :)
- 1 yıl
Kral fazla salladın
En İyi Cevaplar
- Evcil Hayvanlar konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHiç eğitmesen bile yemeğini falan ver fazla oynatma şımartma :) senin peşinde gezer sahiplerine zarar vermez ve sana zarar vermeye kalkan olursa indirir tek başına 2 kurtu halledebilir :) 2 kangal 1 ayıyı -ayı sırtını bir yere dayamadığı sürece- indirebilir :) sadık akıllı korumacı bir hayvandır hatta aslana havlayan kangal gördüm :) videoda :) :)
07 Yorumla
Soran+1 yıloynamayayım mı? neden ki
- +1 yıl
Çok yılışık oluyorlar yani sadece kangal için değil tüm köpekler için sürekli oyun bekliyor saçma sapan hareketler yapıyorlar :)
Soran+1 yıl:D ay yılışsın bir şey olmaz :D
- +1 yıl
Sonra yanında gezdiremezsin sağa koşar sola koşar gelir üstüne atlar oyun bekler sürekli :) dur dediğinde durmaz :) şımartırsan
Soran+1 yılaa şımarmasın o zaman :D e hiç oynamiyim mi :D
- +1 yıl
Yerine göre :) fazla şımartmadan :)
- 1 yıl
Hadi lan ordan kurt kangala tek atar senin yaşın kaç aslanım 😆
Evcil Hayvanlar konusunda 4,2b cevap paylaştı. Çok gezmesi lazım hayvanın doğasına aykırı evde yaşaması ya da bir yerde bağlı tutulması bunu bil yal yerler kepekli sakın başka bir şey yedirin bozmasın köpeği söyleyeceklerim bunlar
00 Yorumla
+1 yılBu hayvana evde bakilmaz. bahcen de olsa bakikmaz. her gece 20-30 km yol yapann ozgurlugune düşkün bir kopektir. hayvana eziyet etmeyin.
03 Yorumla
Soran+1 yılbahçe var. her gün zaten yürüyüşe çıkarırım ama 20 30 km yürüyemeyiz maalesef :(
- +1 yıl
Hata ediyorsunuz. O köpek Bahçeli bir evdede büyüyemez.
- 1 yıl
😂
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
23Cevap
Evimize derken evin bahçesini falan kastediyorsan tamam; fakat kangalı evin içinde besleme hatasını yapmamanızı öneririm, bu ırk evde kesinlikle yapamaz, özgür hayvanlardır bunlar gerek hacim gerek kalıtsal özellikler olarak asla evde beslemeyin derim.
12 Yorumla
Soran+1 yılyo evde değill bahçede. sadece küçükken evde kalsın istiyorum
+1 yılDaha 60 gunlul kopek yavru olur atlama seviyesi degil oyun seviyesidie sahibine karsi cok duygus ve komutlari ezberler yabanciya ise izdiraptir ama lutfen yalaka etmeyin kopegi tsmam oynayın sevin ama komutlarla buyutun degerli bir kopek anlatırken bile yalaka olmamasini istiyorum ayrica cok yediklerini duydum :)
04 Yorumla
Soran+1 yılyalaka derkenn. şımarmak anlamında mı
- +1 yıl
Hayir kopekle devamli oynarsaniz kopek kimseye havlamaz saldir deseniz dahi saldiramaz dyruma gelur oteki köpeklerden korkar felan yani bir golden veya baska bir cinse gore daha az oyun oynamalisiniz kangal bir coban kopegi cunku bide oyunlari ama daha 60 gunlukk emirdende komuttanda anlamaz biraz zaman geçsin:)
- +1 yıl
Yani köpekle az oyna 😀
Soran+1 yılaaa :D neyse denerim :D
Yaklaşık olarak 250 komut ezber yeteneği var. Sahibine aşırı düşkün. Büyüğünde sizi korumak için her şeyi yapacaktır. Sahibinin üstüne atlamayı çok sever. Isırmadan önce boynu ile darbe indirir, düşmanını yere indirir. Lakin sıcağı hiç sevmezler. Güneşden kaçarlar. Ev köpeği değildir, bahçe ova olması şart.
04 Yorumla
Soran+1 yılbenim üstüme atlarsa ben kesin düşerim kiii atlamasını nasıl şeyyapıcaz :D
Soran+1 yılaboo :D
- Evcil Hayvanlar konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılSivaslıyım özelliklerini anlatayım kesinlikle çok büyürler anadolu aslanıda denir sahiplerine çok sadıktır ve ona çok iyi davranın yoksa küsebilir Türk insanı gibi duygusaldır sizi evinizi korur etoburdur kemik et falan besleyin alanı biraz açık olsun öyle işte
04 Yorumla
Soran+1 yılçiğ et verme diyorlar neden
Soran+1 yılaaa yok yok vermemmm teşekkür ederim
+1 yılkopekler arasinda en akillisi 150,200 kadar kelimeyi hafizasinda tutabilen uzagi en iyi gorebilen
sahibine karsi cok sadik olan yavruyken sevilip ergenlik cagina geldiginde mecburen zincire baglanan
bakislarindaki masumlukla insani acindiran havlamasiyla altina sicirtan kizdiginda insani ters cevirip duz zzzzz
kopek cinsi.07 Yorumla
Soran+1 yılbana kızmaz değil mi :D:DD
- +1 yıl
😄😄😄😄😄😄
Soran+1 yılcevabın kutucuk kutucuk :D
- +1 yıl
Hepsi Gülme işareti 😄
Soran+1 yılhhihi tamam :D
- +1 yıl
Eiç?
- +1 yıl
Eic? Olcak pardon 😄
Büyük araziniz var mı?
Ben 500m^2 yer ayırdım yetmedi hayvan gelişemedi yazık oldu çiftliğe gönderdim 5dönüm arazi kendini topladı gelişti hayvan en önemli etken bu bence kangallar ev köpeği değildir küçük yerde bakımı kolay değildir...
Yavruyken çok tatlı olurlar büyüyünce sadık olurlar ve çok yerler bizim evin orada yurt vardı yurtta atılacak olan kemikleri alırdım kaynatip verirdim kraker gibi yerdi bakımı diğer köpeklere göre en zor olan köpek cinsidir.00 Yorumla
+1 yılGünlük 10 kö yürütmen lazım ,500m^2 yerde besledim ama devamlı yürütemedim yazık oldu tam gelişemedi sona köye geri göderdim.. çok sadık ve duygusal bir hayvan.. yazık etme ve yalaklaştırma köpeği.. aynı zamanda çok yer
00 YorumlaOna nasıl bakıcaksınız ya :D doymaz o
https://www.youtube.com/watch?v=03JEyJii5MI
Kim bana bundan alır :14 Yorumla
Soran+1 yılohaaaaa bu ne :D bu beni yer beeeeeeeeeeeeeee :D tek seferde çiğnemeden hemde
Soran+1 yılamanınnn :d :D
bak bende sivaslıyım bizde çok vardı. yemeğini ve sevgini eksik etme sadece. aşırı sadıktır. zorluk çıkarmaz. önünden yemeğini almadığın sürece kankan olur :D zaten dünyanın en güçlü köpeğidir kendisi.
06 Yorumla
Soran+1 yılee ben nasıl baş edicem o kadar güçlü köpekle :D
Soran+1 yılhahah çok komik olur valla öyle olursa :D
Soran+1 yılki zaten hayatta koşamam :d kesin sürükler :D
Soran+1 yılteşekkür ederim bilgiler içinnnn :)
Ben sivas kangala yuz km uzaklikta yasiorum ve buralarda kangal cinsi kopek cok ama o kopegin hasini yani kirma melez olmayanina bakmak lazim. cok sevecen bir kopektir. devasa boyu ve kalibi olur iyi bakilirsa.
07 Yorumla
Soran+1 yılbiri 20 30 km yol yürümesi lazım her gün demiş hergün yürüyüşe çıkarırım zaten bahçeli ev. ama o kadar imkansız yani nasıl olur sence
- +1 yıl
Davara gidecek degil ya sizin kopek :-) davar koyun surusune derler. Yani koyunlari otlatmaya giden cobanin basinda iki uc tane kangal gider. ama o kopegide kucukten alistirirlar. koyun nereye giderse kopekte orda olurki kurt kapmasin die. ilgi goster yeter. zate ilgi gostermezsen o kendisi bagirir ya da cok suskunlasir.
Soran+1 yıldavarı biliyorum yahu :D cahil değilim ben :D ne bileyim biri öyle diyince eziyet etme falan demiş de aklıma takıldı
Soran+1 yılgeliyor bizimki bir kaç güne :) teşekkür ederimmm :)
Soran+1 yılevett güncelleme yaparım geldiğnde :D
+1 yılSivaslıyım şuana kadar büyütüp sattığım köpeğin haddi hesabı yok kafana takılanı sorabilirsin
019 Yorumla
Soran+1 yılya arkadaşlar da sağolsunlar cevap verdiler ama ben sana da sorayım :) yemekleri eğitimleri saldırganlıkları bir de diğer köpeklerle iyi iletişim içinde olmasını istiyorum hani sokakta köpek görünce kaçırmak istemiyorum
- +1 yıl
Yemek olarak dağda çobanlık yaptığım dönemlerde salata yedirdiğim bile oldu çoğu yemeği yer tabi et-kemik köpekler için özel ve köpek maması yerine ev yemeğ ver eğitimine gelince hergün baya gezdirmen gerekecek akşamları büyük çimenlik alana götür özgür olarak koşsun evde Bakım sana kalmış
Saldırganlıkta ise ona yapılacak fazla bişi yok bu kangal süs köpeği değil kurt görüp saklanan köpekte var 2 kurdu tek boğanda var ama sen evde besleyeceğin için fazla sorun olmaz benim anlattıklarım köy ortamı
Soran+1 yılyeşillik ortamı bulabilir miyim bilmiyorum da basketbol sahası var heryeri demirli kafes şeklinde. orda rahat bırakabilirim değil mi bana da saldırmaz dimi :DD: çaktırmayın da azıcık tırsıyorum bende köpeklerden :D
- +1 yıl
Hiç birşey yapmaz ayrıca kangallara köpek denmez bence insandan daha iyi dostlar zamanında köpeklerimden birini sattım diye günlerce ağlıyodum
Saha olayına gelince olmaz gibi çok küçük orası kangal dediğin bozkırda veya çimende kilometrelerce yürümesi veya koşması lazım tabi büyüyünce şimdi değil şimdilik saha yeterli
Soran+1 yıl2 3 haftaya bir köye gidiyoruz anca orda öyle salabilirim yeterli olur muu? ya benim amacım eziyet olmasın oda canlı sonuçta bilgim olsun ki yanlış bir şeyler yapmayayımm. Çok üzülürüm yoksa
- +1 yıl
Olabilir 2-3 günde birde sen çıkartırsın gezmeye ha bide bahçeniz duvarlımı yani dışarıdan baska köpek gelebilirmi bahçenize
Soran+1 yılyani site şeklinde ama sitede başka köpeği olan yok
- +1 yıl
Yorumları okudumda bir arkadaş kulaklarını kestirme demiş eğer dışarıdan gelen tehlikeler varsa kestirmen gerekebilir çünkü kulakları çok uzun olursa köpekler direk kulağa saldırıyor en azından kurt öyleydi sen istersen beni takp et bilmedını sorarsn öğrenecek çok şeyin olacak
Soran+1 yılevet kestirmek kötü diyorlarr zaten yasakmış
- +1 yıl
Yasak değil köy yerinde bu işi yapanlar var özellikle Sivasta ve eğer sağlam kulübe yaptıracam ona çok iyi bakacam diyosan kestirme ama bahçeniz tehlikeye açıksa kestirmelisin
Soran+1 yılsivasta yaşamıyorum adanada yaşıyorum ben
- +1 yıl
Peki bide ben sorayım erkek mi dişi mi
Soran+1 yılerkek. fark eder mi ki
- +1 yıl
Farketmez erkeğin tipi yaşlanınca çok harika oluyor yüz sarkıyor felan bide gerekli ilaçları sen veteriner den al malum yazları sinekler köpeklere baya dert çıkarabiliyor
Soran+1 yılbirde aşı muhabbeti varr. alır almaz veterinere götürmeyi düşünüyorum zaten
- +1 yıl
Şimdiden hayırlı olsun yeni dostun
Soran+1 yılçok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için
- +1 yıl
Rica ederim her zaman
- +1 yıl
Bı sorum var kangal yavrusu nun gece ağlamamasi için ne yapmam gerek 15 yaşındayım kangal besleyebilirmiyim
Evcil Hayvanlar konusunda 5,5b cevap paylaştı. O daha yavru. Sen bir yetişkinlerini normal bir köpekten büyük oluyor cüssesi :)
03 Yorumla
Soran+1 yıl:))) evet büyük halini de gördüm :)
Uysaldırlar ve genelde hantal davranırlar evcil ortamlarda. Çayıra çimene sürekli çıkartın
025 Yorumla
Soran+1 yılyemek konusunda
Soran+1 yılbak o iyiymşş :D masrafsız hayvan :D
Soran+1 yıldışlamak olmaz :) bebiş olarak görüyoruz şimdiden onu :) hakkıyla bakmak gerek hayvana eziyete gerek yok :)
Soran+1 yılne alabilirsin köpeği mii
Soran+1 yılkomik değil. köpekten mi bahsediyor soru alabilirim mi demek istiyor onu anlayamadım
Soran+1 yılMaaleseff 2 tane geliyor biri bize diğeri de kuzenime :)
Soran+1 yılona daha çok var galiba :D hoş hiç bilgim yok o konuda
Soran+1 yılaaa :D o kadar erken mi yaaahu püüü :D hem nerde bulucam ben başka kangalııı kuzeniime gelicek olanda erkek
Soran+1 yıltemam 5 ay sonra sen burdan yazarsın bana :D ya da ben öyle bir durumu olursa sana yazarım :D
knk şaka falan bir yana da orijinal sivas kangalı varsa bana göndersene
08 Yorumla
Soran+1 yılbizde yokkii bizde sivastan getirtiyoruz
Soran+1 yılmaalesef :/
- +1 yıl
Kardeşim yavrular 500-750 den başlıyor
- +1 yıl
Valla istersen mwsajdan yazayım ister burdan?
Nerde bakacaksınız il olarak soguk iklim hayvani sicaga gelmiyor ondan diyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılyazın konyada kışın adanada
Soran+1 yılteşekkür ederim :)
+1 yılGayet iyi. Kangal kopekleri sahibine cok sadik olur ve akilli kopektirler :)
03 Yorumla
Soran+1 yılsadık dedi herkes :D bu çok hoşuma gitti :D bir erkekten daha fazla özelliği var hayvancağızın :D yanlış anlama senin için demedim genel olarak :D
- +1 yıl
Evet aynen öyle. Bir kangal köpegin daha cok özelligi vardir bir kizdan :)
Yanlis anlama senin icin demedim yani genel olarak dedim
Soran+1 yılhahah :D
+1 yılYavruyken çok sevimliler. Ama büyüyünce korkunclar.
03 Yorumla
Soran+1 yılbenle büyürse korkmam ya :D
- +1 yıl
O zaman güle oynaya büyüt:)
Soran+1 yılteşekkür ederimm :)
Evcil Hayvanlar konusunda 1,3b cevap paylaştı. Senin o hayvanı onlardan daha çok seveceğine eminim, Küçükmü?
08 Yorumla
Soran+1 yılevet 60 günlük. şebek gibi bir şey ya :D fotoğraflarını gördüm henüz
Soran+1 yılnormal bir hayvanda yetişi boyuma :D 160 boyum zaten :D
Soran+1 yılhadi ya neden gittiler :(
Soran+1 yılaaa yazık olmuş
+1 yılkangal büyüdümü evde besleyemesin ikincisi çok yemek yer aç bırakırsan başka şeyler yer:D
08 Yorumla
Soran+1 yılbahçeli evimiz aç bırakmayız yahu niye aç bırakalım
- +1 yıl
vala bilmem senii bile yer:D
- +1 yıl
kedi filan @sarabende
- +1 yıl
ya bu sırabende olmasın @sarabende:))
- +1 yıl
neymiş peki sarabende... değişik bir rumuzz:)
ben kangalı sadece sabha kahvaltıda sucuk olarak görüyorum siz evde besliyceksiniz vaayyy
12 Yorumla- +1 yıl
hahah:D
ay ayı gibiler çok büyük
02 Yorumla
Soran+1 yılşimdi daha 60 günlükkk :)
+1 yılKangallar candir cok severim cok sadiklar
012 Yorumla
Soran+1 yıleğitim konusunda bir bilgin var mı özellikle çiş. biraz büyüyene kadar evde bakmayı düşünüyorum
- +1 yıl
Ben bahcede baktim cis falan sorun olmadi ama sakin kulaklarini falan kesmeyin
Soran+1 yılaa yok onu duydum yapmam kesinlikle. zaten suçmuş
- +1 yıl
Zaten sen ona alisinca o sana alisinca birbirinizi birakamazsiniz emin ol
Soran+1 yılya evet annemde öyle diyorr onlarında köpekleri varmış önceden köydeyken. ama ben hiç tatmadım o duyguyu :)
- +1 yıl
Merak etme cok guzel duygu :) ama buyuyuncu disarida dolastirmaya falan cikma surukluyor adami
Soran+1 yıleee napıcam ben gezdirmessem kim gezdirecek hayvanı aynı bahçede sıkılmaz mı
- +1 yıl
Gezdirde cok buyuk olunca zor olur senin icin ben bile zor zapt ediyorum
Soran+1 yıl:D şu uzamaları tasmalar ne güzel ya hayallerim vardı pembe uzamalı tasmalardan alıcaktım :D alamam değil mi onlardan :D
- +1 yıl
Bence o Anadolu Aslanina o pembeli tasmayi takma:))) tasmayi takarsin ama kopek bir sey gorur seni surukler
Soran+1 yılzincir iyidir diyosun :D
- +1 yıl
Aynen kopekle ilgilen
evde beslenmez beslenmemeli ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılevde değil bahçeli evde
Evcil Hayvanlar konusunda 18,1b cevap paylaştı. ev içinde mi yaşayacak?
010 Yorumla
Soran+1 yılhayır bahçeli evimiz. ama biraz büyüyene kadar evde kalmasını istiyorum en azından geceleri
- +1 yıl
Özellikleri;
Kangal köpekleri genellikle çoban köpeği olarak nitelendirilirler ancak bekçi köpeği tanımına daha çok uyarlar. Zira diğer çoban köpeği türleri sürüyü korumaktan ziyade yönlendirme ve yönetmekte ustadırlar. Kangal köpeğinin en belirgin özelliği ise sahibine duyduğu aşırı sadakat ve buna bağlı olarak sahibine ait olduğunu düşündüğü şeyleri korumaya yönelik kuvvetli içgüdüsüdür. Bu nedenle çok iyi bir dövüşçüdür. Kurt, çakal gibi yabani hayvanlara karşı çok etkin bir muhafız olmakla beraber aile fertlerine ve özellikle de çocuklara karşı hiçbir tehdit oluşturmazlar. - +1 yıl
Beslenmesi;
Yazımızın başındada anlattımız gibi kangal köpekleri etobur hayvanlardır ve protein ihtiyacı bulunmaktadır. Kangal köpeklerimizi daha çok et ağırlıklı ve tahıl ağırlıklı beslemeliyiz. Dilerseniz hazır büyük ırk köpek mamaları ile besleyebilirsiniz. Tüm yemeklerden olmasada kıymalı makarna pirinç pilavı et vb. yemeklerden verebilirsiniz.
Köpeğinize verdiniz kabın temizliğine dikkat edilmeli içersinde yemek artıkları bulunmamalı yemeklerden sonra kabı yıkayarak temiz tutmalıyız. Ayrıca yanı başında sürekli içebileği bir su kabı bulunmasına özen göstermeliyiz.
Soran+1 yılpeki dışarda gezebilirz değil mi? yani o kadar saldırgan olmaz değil mi
Soran+1 yılaa saldırmasın kimseyee o olmaz işte :(
Soran+1 yıliri olsa da söz dinlemez mii? durduk yere saldırmaz dimi kimseye
Soran+1 yılhadi yaa :/
- Evcil Hayvanlar konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılFazla bilgim yok ama en asil hayvan
04 Yorumla
Soran+1 yılbunu sevdim işte :D
- +1 yıl
bir olay var anlatıyım akrabamda hakiki sivas kangalı var farketmedim üstüne bastım uyurken normalde hangi köpek olursa olsun parçalar köpeğe dur dedi bağırarak bir anda heykel gibi durdu 2. De çiftliklerine gece kurt sürüsü indi 8 tane kangal 10tane kurtu yaklaştırmadı güçlüdürde yani aslanla dövüşme videosu vardı nette
Soran+1 yılya dövüşmesine gerek yokkk beni sahiplensin bana yeter :D saldırganlık olmasın korkutsun milleti :D sözümü dinlesin :D
- +1 yıl
İnsandan daha fazla söz dinler :)
Cok duygusal hayvanlardir onu biliyorum sadece
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılSivas temeltepe de askerden cok deger verilir. d
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği