Bu kitabı belki 7-8 sene önce almıştım. Defalarca elime almış olmama rağmen bir türlü de bitiremedim. Konusu ve içeriği çok önemli olmasına rağmen dilini mi akıcı bulmadım, tercümesi mi sorunlu bilemedim ama bir türlü de bitiremedim.

Bu kitabı belki 7-8 sene önce almıştım. Defalarca elime almış olmama rağmen bir türlü de bitiremedim. Konusu ve içeriği çok önemli olmasına rağmen dilini mi akıcı bulmadım, tercümesi mi sorunlu bilemedim ama bir türlü de bitiremedim.

Genelde elime aldığım bir kitabı, o gün ya da bir sonraki günde bitiririm. Çünkü sonunu her zaman merak ediyorum. Genelde altın vuruşlar finalde oluyor da...
Yirmili yaşların sonlarına doğru kitap okuma ve seçme alışkanlığım değişti. Nefes nefese kalıp bir sonraki sayfayı sabırsızlık içinde beklemenin yerini tane tane sindirerek okumak aldı. Özellikle varoluşsal akımın etkisine kapıldıktan sonra daha zor seçmeye başladım.
Toplum Sözleşmesi
Her seferinde aldım, bir öncekinden daha iyi okunabilirdi ama hala elimde bitirmek isteyecek değil. Her okuduğumda bir öncekinden daha fazla ilerleyebilirsem bir kaç seneye bitirebilirim gibi.
Suç ve Ceza. Birkaç defa tekrardan başladım ama olmadı, en son 400 küsur sayfada bıraktım.
Rus romanının tipik aşırı detaylı betimlemeleri okurken baygınlık getiriyor insana. Suç ve cezayı kitaptan okumak beni de çok yordu. Çözümü sesli kitap olarak dinlemekte buldum. Arabamda işe gidip gelirken dinledim. Bitmesi haftalarca sürdü.
Bu kitap tam bir klasik, ama işte dilden dolayı bazen zorlanabiliyoruz. Aynı sorunu ben de birkaç kitapla yaşadım. 🙈 Bence denemekten vazgeçme ama belki yanına farklı türde bir kitap alıp dönüşümlü okursan daha kolay ilerler. Bir de renkli kalemlerle altını çize çize okumak bazen eğlenceli hale getirebiliyor, deneyebilirsin! 📚✨
Cevap
11Cevap
Lotr serisi var
Bölümün Bi kitabı vardı adını bile unuttum soruyu görünce hatırladım kitap zorlasa da okurum hatta psikoloji sosyolojinin içinden geçerim ( halbuki ben gizem severim sosyoloji de intihar olayları dikkatimi çeker emile durhekim derste de dikkatimi çeker işlerken okumayı da severim ) ama o kitap asla ya bak 4 yıl olacak asla 5 sayfa bile ilerlemedi
Var tabi. Suç ve ceza
ınsan neyle yaşar
yeraltından notlar vee en sevindiğim " Martin Eden, Jack London )psikolojik tahliller içeren çok yönlü bir kitap. her okuyuşta farklı bir tat, taze bir bakış açısı, zihin açan keyifli bir yolculuk.
1984 kitabı, baya uğraştım ama akmıyor bitmiyor yani
Gerorge Orwell'in hem Hayvan çiftliği, hem de 1984 romanları güzel bir kitaplardır. Ben bir seferde bitirdim ikisini de.
Hayvan çiftliği bence de güzeldi ama 1984 bana akıcı gelmedi ya da ben verilen mesajı tam anlamı ile anlayamadığım için sıkıldım emin değilim o yüzden hitap etmesi bana
Etmedi *
1984 otokratik, despot, adaletsiz ve acımasın bir ülke yönetiminin toplumda yarattığı tek tip insan olgusunu, kelimelerin bile yasaklanarak ifade özgürlüğünün ortadan kaldırıldığı bir devlet sistemini anlatır. Bugünkü Türkiye'ye çok benzer bir devlet sistemi ironi şeklinde okuyucuya sunulur.
Ben bütün kitaplarımı okudum, yeni kitap almayı düşünüyorum..
Ne alacan çekirge?
Hiçbir şey almıyorum
Sana Cin Ali serisi alıp sıfırdan başlatalım :>
İstemez, kalsın
Bu kitabı çapraz okuma yaparken arada okumuştum. İçeriği oldukça dolu bir kitap çok şey öğretiyor insana ancak ağır okunması konusunda sizinle hemfikirim.
Benim için en ağır ilerleyen kitap ise Hasta Toplumlar kitabı oldu. Defalarca başlayıp bıraktım. 3 er 5 er yine de okumaya çalışıyorum. Sadece bu ara uzak duruyoruz.
Orhan Pamuk kitapları elime alıyorum alıyorum bitiremiyorum. Vaz geçtim artık orhan pamuk almıyorum okumuyorum. Benim tarzım değil.
Evet, var! Bazı kitaplar sanki bir türlü doğru zamanda okunmayı bekliyor gibi, elimden bıraksam da bir türlü tamamlayamıyorum.
Küçük küçük oku her gun 5 sayfa mesela. O zaman illaki biter hem her gün yapacak birşeyinde olmuş olur
Seranad ne zaman elime alıp okumaya başlasam hep yarım kaldı.
Mülakata hazırlanırken kardeşimin bu kitabini okuyum ise yarar dedim sarmadı devam edemedim.
Suç ve ceza da aynı durumu yaşadım. 50 kere elime almış olabilirim ama her almamda nerde kaldığımı unutup yerimde saydim
defalarca okuyup takılı kalacağım kitap yok yoksa sonum küçük atakana döner
Evet Var Şizofren İsim Gereği Fazla Zamanim Olmuyor İs Yerinde Okuyorum Genelde
Tutunamayanlar / Oğuz atay
Demek ki yalnız değilmişim. Tutunamayanları alıp da bitiremeyen bir tek ben mi varım diye düşünmüyor değildim.
Benimde duruyor kitaplığımda bakışıyoruz arada :)
Tutunamayanlar'a bir türlü tutunamadım.
Mazzanti Şah ve Mat ♟️
Kamarilla kitabı deli ediyor ya
biraz okudum. sarmadı bu kitap
Kitap komple yok
Çalı kuşu
Tutunamayanlar
Monte kristo kontu
Nutuk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?