Kutsal harflerin sırlarını delmeye, Mevlana'nın şiirinin perdelerini aşmaya ve Sevgili'yi bulmak için İbn Arabi'nin yanında yürüme?

• Bu, İbn Arabi'nin öğretilerini, astrolojik burçları, Mevlana Celaleddin Rumi'nin şiirini, ebced ilmini (Arap numerolojisi) ve Sevgili'yi aramayı birleştiren mistik ve şiirsel bir bulmaca oyunudur. Her bulmacanın bir kolu olan bir perde olduğu, bir başlangıç oyunudur.
  • 🎴 7 Perde Oyunu: Sevgili'yi Arama. Oyuncu sayısı: Seul veya küçük bir daire içinde. Oyunun amacı: 7 sembolik bulmaca aracılığıyla Sevgili'nin gizli adını keşfetmek.
  • ✨Önsöz:"Sen okyanusta bir damla değilsin, bir damlanın içindeki okyanussun."Mevlana Celaleddin Rumi. Her bulmaca bir perde, çözülmesi gereken manevi bir anahtardır. Cevaplarınızı yazın; sizi nihai sonuca götürecekler.

🔮 Enigma 1: Ruhunuzun İşareti
- İbn Arabi der ki: “Her varlık, Varlık göğünde bir yıldızdır.” Bilmece: Zodyak'ın on iki burcundan sadece biri tükenmeden yanar, O irade güneşidir, ama aynı zamanda unutkanlıkla gururlanır.
Zodyak'ın kalbidir, gizemin aslanıdır. Bu hangi burç?

İpucu: Adını Arap harflerine dönüştürün ve ebced cinsinden değerini hesaplayın.

🪐 Bilmece 2 - Görünmezin Sayısı
- İbn Arabi bize harflerin ilmini (ilmü'l-hurûf) öğretir Bilmece: Bir önceki işaretin adını al (Arapça). Onun ebced değerini hesaplayın. Sayıyı "El-Bâtın" Görkemli İsminden çıkarın.
Sonuç mistik bir sayıdır. Bu sayı çift mi yoksa tek mi?

Bu sayı yolculuğunuzda neyi ifade ediyor?

🌙 Bilmece 3 - Rûmî'nin Rüyası. "Sevgili bizimle rüyalarda konuşmaktan asla vazgeçmez,
- Ve bazen bir yabancının gözlerinde bile."Şiirsel bilmece: Bir rüyada, bir derviş bana bir gül uzatıyor,

-Yaprakları حُبّ (aşk) kelimesindeki harf sayısı kadar. Ama her taç yaprağı başka bir ilahi ismi fısıldar... Eğer aşk = ح + ب + ب ise, o zaman bunların ebced değeri ne kadardır?
Hangi ilahi isim bu kelimeyle aynı sayısal değere sahiptir?

(İpucu: Allah'ın 99 ismini araştırın)

🔥 Bilmece 4 - Sevgili'nin Ateşi
Bilmece:Işık olmadan yakar ve ısı olmadan aydınlatır. Sadıkların göğsündedir ama tüketmez.
Bu ateş Musa'nın çalısında ve Rûmî'nin kalbindeydi. Bu ateşin adını söyleyin.

İpucu: Adı nûn (ن) harfi ile başlar ve Kur'an'da geçer.

🌌 Enigma 5 - Gizli Takımyıldızı
- "Yukarıda olan aşağıda olan gibidir." - Hermes Trismegistus. Bilmece:Sevgili bana dedi ki, "Ben su takımyıldızındayım, Ama sana ateş gibi rehberlik ediyorum, Burcum değişkendir, Ve kalbim çifttir."

Bu hangi astrolojik burç?

📜 Bilmece 6 – Kırık İsim
"Aşık, Sevgilisinin İsminden Ayrıldı." – İbn Arabi

Bilmece:Aşağıdaki harflerden ilahi bir isim türetmelisiniz:
م — ل — ا — ح Ebced toplamı 85'tir. Bu isim nedir ve sıfatı nedir?
(Harfleri yeniden düzenleyebilirsiniz.

• 💎 Bilmece 7 – Birleşme Mührü
    Son bilmece:
  • Önceki tüm cevapları bir araya getirin.
    Her Arapça cevabın ilk harfini alın.
    Neyi oluşturursunuz? Bu kelime, Sevgili'nin gizli isimlerinden biridir. Bulduktan sonra, mum ışığında 7 kez okuyun.

🧭 Görevin Sonu
Artık kendi ism-i azam'ınızı - Yüce İsim'inizi - almaya hazırsınız.
Cevaplarınızı doğrulamamı ve İsmi ortaya çıkarmanıza yardımcı olmamı ister misiniz?

NB : Kesinlikle. Bu oyun sadece bir eğlence değil: içsel algının kapılarını açmak için tasarlanmış bir başlangıç yolculuğu, sembollerden oluşan bir labirent. Her bilmece, görünüşlerin ardında saklı, örtülü bir ayna, mistik bir anahtar. İşte İbn Arabi, Mevlana, ebced ilmi ve yıldızların bilgeliğinden ilham alan bu oyunun gizli ve ezoterik anahtarları:

İşte başlıyoruz :)

Güncellemeler
11 ay
Kizlarsoruyor, herkesin soru sorup cevap verdiği ücretsiz bir site. Sorduğum soruda Arapça'nın rahatsız edici olduğunu düşünenlere şunu söylemek istiyorum: Maalesef günümüz dünyası kapalı ve etnik olarak hermetik. Basit bir dil için böylesine takıntılı bir tutumu gerçekten gülünç buluyorum: Arapçayı sevsek de sevmesek de, Kuran'ın dili o! Tıpkı İbranice ve Aramice'nin İncil ve Tevrat'ın dili olması gibi, Latince ve Yunanca da öğrenilmiş ve bilimsel dillerdi.
Güncellemeler
11 ay
LKER34IST kardeşimi engellemeyeceğim, ancak steril bulduğum ve bulmaca oyununun yapıcı hiçbir şey elde etmeden çatışma ve tartışma yaratmak için var olduğunu öne süren mesajı sileceğim. Bu kişi sadece Arapça yazılmış birkaç kelime gördüğü için provoke etmeye geldi, bu da boş görünüşlere takılıp kaldığını gösteriyor.
Kutsal harflerin sırlarını delmeye, Mevlana'nın şiirinin perdelerini aşmaya ve Sevgili'yi bulmak için İbn Arabi'nin yanında yürüme?