Son zamanlarda yeni bir akım çıktı, tengricilik diye. Buna göre ilk Türkler Tengriymis. Sonra islami seçmiş ve Araplaşmış. Arap düşmanlığından tekrar tengri inancina dönenler var ama ben ilk okulda orta okulda, Türklerin eski dininin şamanizm olduğunu öğrenmiştim tarih ve sosyal bilgiler dersinde. Hatta şu an Moğolistan da bile samanistler var... Bu iki dini araştırdığimda temelde ayni olduğunu gördüm. Farkı varsa söyleyin? Ayrıca neden atalarımız samanizmden vazgeçip müslüman olmuşken. Bu kadar zor bir dini seçip kolay dinden vazgecmisken, biz tekrar kolay dine dönüyoruz bunuda sormak isterim. Yani atalarımız Hristiyanlıktan vazgeçti eskiden buralar bizansindi. Oda Hristiyan di. Bazıları İslam'ı bırakıp Hristiyan oluyor. Bazıları da İslam'ı birakip şamanist ya da tengri oluyor. Neden eskiye dönme çabası var acaba kanmi çekiyor? Onlar imanla müslüman oldu. Sizde kan çekti eskiyi eski atalarınızın dinine donuyorusunuz. Ayrica ben türküm diyen herkes Türk değil çünkü bu ülkede eskiden bizans vardı Türkler sonradan geldi. Burdaki halk ya Türklesti ya melezlesti. ya da asimilesti. Bişey oldu yani. Melezlesse bile melezler Türklerle evlenip Türklesti. Sonraki nesiller Türklesti. Melezin oglu Türkle evlendi çocuğu melez Türk karışımı oldu. Melezim demedi türküm dedi. Çünkü Türkçe konuşuyordu.
11 ayGüzel bir soru sormuşsunuz.
1. Şamanizm nedir?
Şamanizm, doğaüstü güçlerle iletişim kurabilen şamanların aracılığıyla ruhlar dünyasıyla ilişki kurmayı temel alan bir inanç ve uygulama sistemidir. Doğayla uyum, ruhların etkisi ve ritüeller (davul, dans, trans) aracılığıyla şifa, kehanet veya topluluk rehberliği gibi amaçlar güder. Genellikle animist bir dünya görüşüne dayanır ve farklı kültürlerde (Sibirya, Orta Asya, Amerika yerlileri) çeşitli biçimlerde bulunur.
2. Tengri inancı nedir?
Tengricilik, eski Türk ve Moğol halklarının geleneksel inanç sistemidir. Temelinde, gökyüzü tanrısı **Tengri**'ye tapınma yer alır. Evrenin yaratıcısı ve her şeyin üzerindeki en yüce güç olarak görülen Tengri, doğa, gökyüzü ve evrensel düzenle ilişkilendirilir. Ayrıca yer, su, ateş gibi doğa ruhlarına ve atalara saygı da önemlidir. Şamanizmle iç içe geçmiş bu inanç, ritüeller, doğayla uyum ve ahlaki bir yaşam tarzı üzerine kuruludur.
3. Şamanizm ile Tengricilik arasındaki fark nedir?
Şamanizm bir din değil, uygulama ve ritüel sistemidir. Tanrıya tapınmak yerine, doğa üstü ruhsal varlıklar ile iletişim kurmak söz konusudur.
Tengricilik, merkezine Tengriyi alan çok tanrılı bir dindir. Türklerin eski dinidir. Diğer adı Gök Tanrı inancıdır.
Şamanların ritüelleri (örneğin, transa geçme, davul çalma, kurban sunma) merkezdedir. Şaman, toplumu tedavi etmek, ruhları yatıştırmak veya geleceği öngörmek için doğaüstü güçlerle iletişim kurar.
Tengricilikte ise ritüeller daha çok Tengri’ye yönelik ibadetler içerir. Kurban sunma, gökyüzüne dua etme ve doğayla uyum içinde yaşama ön plandadır.
4. Türkler niye İslam'a geçti?
Okulda öğretmenler şöyle anlatır. Eski inancımız İslama benzediği için eski inancımızı bırakıp İslama geçtik. Saçmalıktır bu. Kimse yeni bir dine, eski dinine benziyor diye geçmez.
Türklerin bir kısmı siyasi sebepler ile, diğer kısmı kılıç zoruyla, az bir kısmı da gönüllü olarak İslama geçmiştir.
Türkler büyük bir ölçüde Ehli Sünnet vel Cemaat olmuşlardır. Bir kısmı ise Şii olmuştur.
5. Neden eskiye dönülüyor?
Tamamen, yüzde yüz siyasi ve ideolojik sebeplerden. Ben milletin ciddi ciddi Tengri diye bir varlığa inandığını düşünmüyorum. Samimi değiller. Tamamen İslam'a duyulan tepkinin sonucu. Ölmüş eski bir inancı diriltmeye çalışmanın akla mantığa dayanan bir bahanesi yoktur. Milliyetçi hezeyanlar ile açıklanabilir ancak.
6. Tengri inancına eleştiri
Mantıklı bir din değil. Kitabı yok, elçisi yok, kuralları belirsiz.
Aslında Deizm gibi bir şey. Din diyoruz ama din olduğu bile şüphelidir.07 Yorumla
Soran11 aySonuna kadar okudum. Uzun olmasına rağmen okudum. Okul Hayatımda hiç tengri diye bir şey duymamıştım. Hep duyduğum ve bize öğretilen şey. Türklerin inancı samanizmdi. Sonra müslüman oldu inanci. Türkler neden müslüman oldu konusuna gelince. Kimse siyasi sebelerden müslüman oldu demiyor ateist forumlar ve proflar hariç. Bize öğretilen müslüman tüccarlar daki ahlak, onlarda ki iman, dürüstlük den etkilenip islam yayıldı inanci Türkler ise horasan erenleri, evliyalar, seyyitler, temiz ahlak sahipleri sayesinde. Allah dostları sayesinde islamin horasana yayilmasi. Horsandaki müslümanların Türk olmasi. Horasanda herkes müslüman bir tane tengri ya da saman yok şükür Anadolu ise Horasan'dan Türklerin gelmesi. Horasan erenleri evliyaları Anadolu'ya gelmesi sayesinde islamın yayilmasi. Bakarsaniz hacı Bektas veli. Mevlana gibi büyükler horasandan Anadolu'ya gelip, Anadolu'yu muslumanlastirdilar. Kılıç zoruyla müslüman edilseydi. Ermeniler, Gürcüler, sirplar, yunanlar, Bulgarlar. Vs. Vs müslüman edilmişti bugün bile yezidi denilen ateşe taparlar var Ortadoğu da. Onlar neden kılıçla müslüman olmadi ozaman? Türkmenistan yüzde 100 müslüman, anadolu keza öyle. Irak Suriye öyle çoğu. Peki neden Sırbistan'ı da müslüman etselerdi orada azınlık var. Dediğin bunla çelişti teşekkürler
Soran11 ayBu arada yorumumu silersen bende senin yorumunu silcem. İşine gelmeyen ve cevab veremeyecegin şeyleri yok etme. Ya cevab ver ya da sus okuyanlara faydam olsun. Senin yorumunu da benim yorumunu da okurlae karari verirler. Ama hidayet Allah'tan dir. Ben ne kadar islami savunsam da Allah'ın rahmeti olmadan inanamayacaksin
- 11 ay
Macarlar, Bulgarlar, Gagavuzlar Türk. Altay Türkleri, Tuvalar, Yakutlar Türk onlar Müslüman olmadı. Niye? Demek ki siyaset varmış. Sizin anlatımınız çok duygusal ve romantik.
Soran11 ayAnladım da Macaristan Sultan Süleyman zamaninda Osmanlı toprağına katıldı. 500 yıl Osmanlı'nın oldu. Onlar neden halen Hristiyan neden siyasi değil?
Soran11 ayBulgaristan. En az 600 yıl Osmanlı'nın di neden müslüman olmadılar madem?
Soran11 ayYakutlar, , tuvalar, Altaylar, soğuk iklimde, sahabenin olmadığı seyyitlerin, evliyanın göç etmediği yerde yaşamış islamdan habersiz oyüzden müslüman olmadi Macarlar, Bulgarlar, Osmanlı'da yaşadı evliya görenler müslüman oldu, görmeyenler dininde kaldi. Siyasi sebeble müslüman olsaydi Osmanlı zorla müslüman ederdi. Keşke müslüman olsalardı da kendine devlet kurup isyan etmeseydi. Ozaman birlikte ayni ülkede kardeşçe yaşıyor olacaktik Bulgarlarla ve Macarlara ayni devlet olcaktik ama ne oldu Hristiyan kaldılar ve devlet kurdular. Çünkü müslüman lari istemedi ler
Soran11 ayEndonezya silah zoruyla mı müslüman oldu, batı Afrika silah zoruyla mu müslüman oldu. Hayır. Bakın, bir adam çıkıyor, ben peygamberim diyor. Onun dini en batıdan, batı Afrika, amerika kıtası 1500 yılında keşfedildi. Orayı saymazsan en batı, batı Afrika ve İspanya, ayrıca İspanya'da Endülüs emevi devleti vardı, müslüman vardı. Sonra müslümanlari sürdüler. En batı İspanya dan batı afrikadan, en doğu Endonezya ya kadar müslümanlık yayıldı. En batı da cezair. Nüfusun coğu müslüman, en doğuda Endonezya nüfusu çoğu müslüman. Avustralya da sonradan bulunan bir ada kıta ülkesi. Orayı saymazsan en doğu da Endonezya var. Halbuki ne emeviler ne abbasiler ya da başka bir islam devleti orayı feth etmedi. Müslüman tüccarlar müslüman etti diyorlar. Müslüman ticaret adamları silah zoruyla mı müslüman etmiş nüfusun%90 ını. Hayır. Bir evliya göç etti seyyitti. O müslüman etti. Çinde bile 1 milyon insan çinli oraya. gelen evliyalar sâyesinde müslüman olmuş. Müslümanlık gönüllü seçilir. Zorla müslüman olsalar münafık olurlar. Kalben iman etmemiş, sözde müslüman yani. Onun torunu da kendi dinine döner ya da islamı reddeder. Ha işte siz bunlardan sınız. Senin deden zorla müslümanım demiş. Siz onun torunu islamı şimdi inkar ediyorsunuz
En İyi Cevaplar
Bu yazı Türklerle ilgili soruya yanıt olacaktır. İslâmiyete gelince, bu dinin Yahudilik suçuna bulanmış putperest Arap adetleri olduğu gerçeğini idrak ettiğinde, putperest Arapların aslında Harre Savaşı'nda müslümanlara kesin darbeyi vurup kendi adetlerini millete din diye kakaladıklarını fark ettiğinde, zaten bize din adına öğretilen hemen çok çoğu şeyin bir kıymetinin kalmadığını görüyorsun. Hele de Kur'an-ı Kerim'i okuduğunda. 'Ben bunca sene bunlara mı inanmışım? deme ihtiyacını hissediyorsun. Mesela Nur suresi 33' bir okuyun, Ashabı kiram diyerek yere göğe sığdıramadığınız adamların kadın sattığına dair bir ifade vardır orada, kimse sorgulamaz bunu. Ama maalesef vaziyet budur. Kabul ediyorsan ne âlâ, etmiyorsan özüne dönmenin vaktidir, geç kalma. 🙂
01 Yorumla
Soran1 ayNur suresi 33. Ayet bugün mü ortaya çıktı bu zamana kadar okuyan yokmuydu? Araplar zaten arap dilinde okuyor. Anladıkları dilde. Bu zamana kadar farklılıkları bir sen mi görebildin. Eskiden görmediler mi? Ayrıca kim neye inanmak isterse ona inanır. Kuran'da dinde zorlama yoktur ayetide varken neden zorla bir dine girsinler. Milletin müslüman olması kimin işine gelir? 300 yıl islam devleti hakim olan hindistanda neden müslüman az? Neden müslümanların yüzde yirmisi arap gerisi diğer ırklar? Ayrıca peygamber efendimizden sonra onun torunları ülkeyi yönetmedi. Peygamber soyunu sözde islam devletleri katlettti. 12 imamlara seyyitlere devlet yönetmek nasip olmadı. Allah selamet versin size
- Kültür & Sanat konusunda 751 cevap paylaştı.
11 ayne olacak bu zavallı kafirlerin hali haçlılar dört bir yanı çevirmiş saldırmak için bekliyor türkler hak dinini bulmuş kurtuluş bir tek orada yazıyor birileri internette gençlerini dinden çıkarmaya kasıyor bugün uyutsanız bile bu gençler yarın uyanır o zaman nereye kaçacaksınız.
11 Yorumla
Soran11 ayDediğin çok doğru. Maneviyatı olmayan, şeytana kul. Olan insanlar dinden çıkıyor. Bir kişi de islah olmak ya da Allah'a iyi bir kul olmak için Hristiyanlığı secmiyor ki. Hristiyan olunca daha mi dinda oldular sanki. Haftada bir ibadet ederek. Gitsin 5 vakit namaz. Kılsın. Dhaa çok ibadet. Ayrica oruçları bizim oruç gibi değil. Saat kafalarına göre. Ac kalmak yok. Sebze serbest
s 11 ayŞamanizm din degil, Türklerin de bilinen ilk inançları Tengri (Tanrı) yani tengricilik üzerine kurulu ama su an "Tanrı" kelimesi Türküm diyen müslümanlara o kadar uzak ki. Sadece hristiyanlık olarak bakmayın, Uygurlar da misal budistti.
07 Yorumla
Soran11 ayIlk okulda bize öğretilen, Türklerin ilk inancı şamanizm di. Hatta dîn olarak söyledi. Budist Hristiyan Türkler de vardi ve halen var. Müslümanlara çamur atmak yerine kendine dön bak. Gerçek müslümanla sözde müslümanı bir tutma. Tengrilerde sanki tanrı kelimesi çok yakin. Tanriya laik kul olmak için ne yapıyorsunuz. Sizde sanki herkes çok düzgün
- 11 ay
""Sizde"" kelimesine anlam veremesem de niyetim camur atmak degildi. Ben kimseye hakaret etmedim, sadece Türklerin inanç geçmisine dair bildiğim gerçekleri söyledim.
Şamanizm bir dinden cok bir inanç pratigidir, dogru. Asıl temel inanc Tengricilik ti, yani Gök Tanrı ya bağlılık. Ne var ki bugün ""Tanrı"""
kelimesi bile bazı çevrelerce batıla sayılıyor. Binlerce yıllık Türk kavrami, Türküm diyen bazı
Müslümanlara uzak geliyor. ""Gerçek
Müslümanla sözde olanı karıştırmayın"" diyorsun ama asıl sorun zaten burada başlıyor. Madem gerçek Müslümanlar bu kadar duyarlı, neden sözde Müslümanlar toplumu yönetiyor, gündemi belirliyor? Benim derdim dinle değil, şu zaman din adına yapılan çelişkilerle. - 11 ay
Unutmadan; """Tengrilerde sanki tanrı kelimesi çok yakin"""
Evet yakın Tengri Göktürkce de ""Tanrı"" demek
Soran11 aySizde derken tengrileri kasteddim. Tengri olduğunu düşündüm. Ayrıca madem gerçek müslümanlar duyarlı neden sözde müslümanlar ülkeyi yönetiyor gibi garip cümle kurmuşsun, buda saçma. Ona bakarsan her ülkede diğer dine mensup ülkelerde de var bu durum. Ayrıca halkın seçtiğinde vardır hikmet. Avrupa'da Amerika'da ülkeyi yönetenler arasında ne sapıklar ensestler tecavüzcüler çıktı. Alakasız yani verdiğin örnek saçma. Birinin günahınk tüm topluma mal edilmez. Derdinin din oldupu burdan anlaşılıyor. Din adına yapılan çelişki demişsin. Bunu birileri yaptı diye dini suçlayamayız. Sen dedin ya müslümanlar tanrı kelimesine yakın değiller diye. Bende cevab veriyorum tengriler sanki Tanrı'ya ve tanrı kelimesi. Senin tabirinle çok mu yakınsınız, çok mu Allah'a laik kulsunuz. Öyle söyliyim anlarsın
- 11 ay
Bir dine, bir inanca veya yasam tarzına gercekten saygı duymak, o inancı elestirilmez hale getirmekle degil, onu sahici ve tutarlı bir sekilde yasamaya çalısmakla olur. Benim derdim din degil, dinin araçsallaştırılması.
Soran11 ayAmmâ uzun cümle kurdun. Okurken yoruldum 😅 dinin araçsallastirilmasi derken neyi kasteddiniz. Neye aracı bu din
- 11 ay
Destan yazıp çorba yapmaktan iyidir. Gayet net yanıt verdim, anlayana...
Yapay Zeka Cevapladı
Tengricilik ve Şamanizm aslında birbirine çok yakın kavramlar ama tam olarak aynı şey değiller güzelim. Tengricilik, eski Türklerin inandığı büyük bir yaratıcıya, yani "Tengri"ye odaklanırken; Şamanizm, daha çok doğa ruhları ve kişisel iletişimle ilgili bir uygulama. Şamanizm bir anlamda ritüeller ve iletişimle daha bireyseldir, Tengricilik ise inançtan ziyade bir yaşam felsefesini ve kozmolojik düzeni ifade eder.
Hani neden eskiye dönüş çabası var diyorsun ya; bu tamamen kimlik arayışıyla ilgili. İnsanlar köklerini öğrenmek istiyor ve bazen geçmişi romantize ediyorlar. Ama din ve inanç kişisel bir yolculuktur. Tarihi süreçte Türkler boyunca birçok kültür ve dine dokunmuş, hepsi farklı bir hikaye barındırır. Din değiştirme ise tarih boyunca hem sosyal, hem siyasal, hem de gönülden gelen bir süreç olmuş. Anlayacağın, kan çeker sevdası biraz da insanın kendini bulma çabası diyebiliriz. 😊02 Yorumla
Soran11 ayPeki eski Türkler tengri miydi yoksa şaman mıydı?
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen11 ayTam olarak kesin çizgilerle ayıramayız tatlım, çünkü Türkler çok geniş coğrafyalarda farklı zaman dilimlerinde yaşamışlar ve inançları da birbirine karışmış! Genel olarak Şamanizm, Tengricilik'ten önce daha yaygınmış gibi ama sonra Tengri'ye inanış ön plana çıkıyor. Hatta bazen Tengricilik içinde şamanik öğeler de var. Bu aslında bir geçiş süreci gibi düşünülebilir. Kısacası, "Eski Türkler şuydu" demek biraz zor; kültürleri harmanlamayı sevmişler. 🌿✨
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
11 ayÇünkü artık bilgi çağındayız ve arap dininin gerçekleri ortaya çıktı
Şamanizm direk bir tanrı olmadan doğa ve spirtüal güçlerle uyum içinde yaşamaktır
Göktengri dini ise türklerin dinidir. Şamanizmin tanrılı halidir013 Yorumla
Soran11 ayArap dini demişsin lakin yapilan araştırmalar da müslümanların yüzde 10'u arap. Geri kalan, hintli, turkmen, malay, Çinli, Afrikalı, fars, vs olduğu ortaya çıkti. Hani arap dini. Arap dini olsaydi müslümanların en az yüzde 70'i arap olmaliydi. Azınlık arap, çoğu farklı milletler
- 11 ay
Tamam da yazan ve ortaya çıkaran arap
Yazım tarzı ve kuralları arap.
Soran11 ayOrtaya çıkaran arap diye arap dini oluyorsa. Her dinin ortaya çıktığı ülke, millet, kavim vardır. İslâm dini evrensel bir dindir. Yani tüm milletleri, zenci beyaz ayirt etmeden içine alır. Hristiyan gibi zenci ayrımı yapmaz. Yahudi gibi ırkçı değildir. Ona bakarsan Hristiyanlık, İsrail de kuruldu, bugün israilin yüzde kaçı Hristiyan? Diye bilir misin Hristiyanlık yahudi dinidir diye? Diyemezsin. Ozaman hinduizm de hint. Dinidir, halbuki ülkemizde hindu biriyle tanışmıştım. Annesi Rus babası Kazakistan li kendi Türkiye'de doğmuş hinduizmi benimsemis. Budizm Hindistan'da ortaya çıktı, kurucusu falan hintdi. Yazisi da hintti sonra Çin ve tüm güney Asya'ya yayildi. Çin dini diyemeyiz. Hint dini de diyemeyiz. Çin de zaten taoizm dini hakim. Ayrıca yazım tarzı Arapça diye ne alakasi var. Kutsal kitaplar dönemin peygamberi dilinde yazılır hep öyle. Hz İsa Grekçe konuşuyordu, İncil Grekçe yazıldı, sonra diğer dillere çevrildi, bugün Grekçe unutulmuş bir dil. Kimse bilmiyor bu dili. Ama Arapça peygamber efendimiz den beri kullaniliyor ve 1400 yıldır ayni Arapça sahabe arapçası. Her. Ulkede farkli lehçeler olsa da kuran arapçası tektir ve ortak dildir. Ayrica Arapca yazilmasinda Arap olmasinda ne suç var. Insan, insan degil. Mi. Adem. Oğlu değil mi? Hint de olabilirdi ozaman hint dini diye karşı cikacaktiniz. Karşı cikmak için bahaneniz. Arap dinidir ben kabul etmem. Hint. Dinini kabul etmem. Yunan dinini kabul etmem. E napalım ozaman. Eski Türkler tenriydi bizde tengri olalim unutulmus, yok olmuş. Inanani kalmamış, ibadethanesi kalmamış bir din. Peygamberi yok. Kurallari yok. Atalarimiz bu dinden vazgeçmişler. Bi bildikleri var ki vazgeçmişler ama sen yok zorla gecti yok siyaset. Silah zoruyla kafasına bıçak dayayıp müslüman ettilerse. Zaten sözde müslüman olur, özde kafir olur atalarınız. Ayrica neden ülkemizdeki Ermenilere zorla dayatilmadi bu din? Neden Süryanilere zorla müslümanlastirilmadi? Bugün bile Arabistan'ın yüzde 10'u diğer din. Mısır'da yüzde 20 Hristiyan.
- 11 ay
1. Si peygamber diye bir şey yoktur. Peygamber olduğunu iddia eden dolandırıcılar vardır
2. Si ölüm korkusu yüzünden insanlar en yakınladındaki dini inançlara o zamanlar bilim ve bilgi olmadığı için sarılmışlardır.
Soran11 ayBen sana laf anlatamıyorum. Cevab vermiyorsun ve ikincisi daha önce de söyledin bidaha söylüyorsun. Daha fazla konuşmam senle. Yazdıklarım ortada. Hidayet Allah'tan ben seni doğru yola ulaştıracak değilim. Bu yaziyi okuyup hidayete ermek isteyenler belki imanı kuvvetlencek. Benim sayemde oyüzden yorumlar dursun kaldirma. Bende kaldırmam. Peygamber olduğunu idda eden dolandırıcılar dedin. Zaten tarihde her zaman peygamber olduğunu idda eden birileri oldu. Bugün de sahte peygamberler var. Peki hangisinin dini milyarlara yayıldı? Hangisini her millet kabul etti? Hangisi ülkeler arasinda meşhur oldu? Arapların dünya ile iletişimi olmayan çağda biri çıkıyor ve tüm orta doğuyu, asya, Avrupa Afrika adından söz ettiriyor. Ölümünden 1400 yil sonra bile kabri dolup taşıyor. Hangi dolandırıcı peygamber böyle? Dolandırıcı olsaydı öldükten sonra dini unutulur giderdi. Öldükten sonra din neden halen zorla silahla yayıldı. Bu din kime ne fayda sağlıyor ki zorla müslüman etsinler? Sen müslüman olsan ben ne kazancam, ülke ne kazancak? Ülkede herkes müslüman olmak zorunda mi? Herkes müslüman olsa padişahın işine ne gelcek? Padişah müslüman olmak zorunda mi 5 vakit namaz kilcak kendine eziyet etcek. Arap dinini Türk padişahı neden kabul etti. Onane Araplar dan? Türkler müslüman oldu silah zoruyla peki padişah sonra dinden çıkardı. Babam zorla müslüman oldu ben devlet kurdum döndüm dinden derdi. Bi akıllı sizsiniz dimi. 1400 yıldır akıllı biri çıkmadı ülkede
- 11 ay
Evet çok çıktı da sizler gibi zorbalar ya taşladınız ya da kafasını kopardınız. Sen muhonun yazdığı dinin arap dşni olmadığını evrensel olduğunu iddia ediyorsun çünkü cahilsin çünkü o kitabı bir kere bile açıp okumadın. O kitabın güneşin balcık dolu bir çukura battığını sanan, şu devasa evrende dünyayi hem düz hem de evrenşn merkezi sanan, yıldızları da dünyanın üstünde kubbede asılı süsler sanan spermin belden geldiğini sanan daha sayamayacağım nice saçmalaıklarla dolu bilime tamamen aykırı nice şeylerle dolu olduğunu bilmiyorsun
Ne 6 yaşındaki ayşe'den ne Muhammedin kebdi gelinini bile koynuna aldığından ne daha 17 yaşindaki zavallı safiyyenin babasının ve erkek kardeşlerinşn kafalarını kestirip kendine cariye yaptığından , ne 68 karısı ve cariyesinden haberin yok
Soran11 ayBenim bu söylediklerinden haberim var sen merak etme. Ateist forumdan ordan burdan, sosyal medyadan, din düşmanı sözde proflardan, tv'ye çıkan bazi amerikan uçaklarından duyduğun şeyleri sen anlatıyorsun. Seninde kurani bir kere açtığın yok. Bana acmadi diye on görü de bulunuyorsun. Zanda bulunuyorsun. Ama bilmiyorsun Kuran'ı okumadin. Okusaydın neden geliniyle evlendiğini anlatan ayeti de bilirdin. Abile onu anar mi, onu Allah'a en yakin kabul eder mi? Bu dediklerin olsaydı o öldükten sonra onun inanci da öldürdü. O kadar evliya geldi geçti okadar kerametler görüldü. Ölümünden sonra mucizeleri devam etti. Bu kadar evliyâ onun peşinden gidermiydi? Bu kadar ibadet eden, günahlardan sakınan insanlar geldi geçti. Madem okadar. Kötüydü dediklerin doğruydu neden bu kadar düzgün insan O'nun izinden gitti dinini sürdürdü. Neden okadar. Papaz. Haham. Müslüman oldu. Onu peygamber kabul etti. Hepsine cevabin silahla zorla olacak. Cevab verdim. Bidaha yazdirma. Velevki günah işlemiş. Zaten Hristiyalara göre Yahudiye göre bir peygamber günah isleyebilir. Onlarin kitaplarında bazi peygamber ne günahlar işlemiş bizimkisi neyki? 6 yaşında ki Ayse demişsin, ozamanlar insan ömrü kisa, ergenlik 6 yaşında o dönemde simdi 17 yaşında bile yeni adet olan ilk adetini 17 de yasayan var. O dönemin şartları. Binbeşyüz yil öncesi insanlardan bahsediyoruz. O dönemin kültürü böyle olabilir. O dönemde herkes 6 yaşında evleniyordur. O dönemin 6 yaşı simdi ki 16 yaşı gibi ergendir belki. Geliniyle zina etmiş gibi yazdin. Oda yanlış. 17 yaşındaki Safiyenin detaylarını bilmiyorsun. 68 cariyeden sanane. Peygamber olmuyor mj 68 karısı olunca. Hz süleyman'ın 300 cariyesi varmış onu bilmezsiniz. Suç mu yani 68 karısı olunca. Peygamber günah işlemez diyen biziz. Bizi bizim sözümüzle eleştiriyorsunuz. Diğer dinlerde peygamber herşeyi yapar. Oda bir insan.
Soran11 ayBen yorumum uzun olduğu için gonderilmeyince ortadan bazi yorumlarimi sildim. Duzenlemeden gonderdım. Orada demek istedim ki. Madem peygamberimiz bu kadar kötü anlattığın gibi. Ozaman bu kadar Allah yolunun yolcusu, ya Rabbim resulun hürmetine diye dua eder miydi. Bu kadar iyi insanlar. Peygamberimizi örnek alıp iyi biri olmaya çalışır mıydı. Dedin ki öldürmus karısı yapmış. Böyle kötü birine uyarlarmiydi. Bu kadar iyi insan böyle dolandırıcıyi örnek alıp iyi olmaya çalışır mıydı. Dinimizde böyle bişey yok. Günah ve bugün birisi yapsa yadirganir. Bu adamın izinden giderlermiydi halbuki. Çağrı filmini izlersen herkesin ona başta karşı çıktığını. Inanan zamanla arttığını 40 kişi olduğunu sonra yüzbinlere yayıldığını görürsün
Soran11 ayDaha 20 yıl öncesine kadar 30 yaşı, babam yaşı, amca yaşı gibi görülürdu. Şuanda 30 yaşındakiler çocuk gibi. Hem ruh, hemde fiziksel açıdan çok fark var. Eskiden emekli olan vardi 30 unda. 35 yaşında torun sahibi olan vardi. Bunlar son 50 yılda değişti. Binbeşyüz yil öncesinden bahsediyoruz. O zamanın kültürü, oranın geleneği, dönemin yapısında 6 yaşında evlenme varsa, peygamberimiz evlendiyse sorgulamak sana düşmez. Sanki zina etmiş gibi konuşuyorsun onunla evlendi. Bugün bile 13 yaşında bazı ülkelerde reşit olma yaşı ve kızlar fiziksel olgunluğa erişmiş. Ayrıca çocuklukta bazi dürtüler, cinsel bazi içgüdüler gelişebiliyor. Çocukken evlenmek, zinaya buluşmasını önlemek amacıyla dinen caiz görülmüş olabilir. Zira çocukken eşcinsel ilişkiye girenler vardı araştırırsanız bulursunuz. Dîn bize cinsel kaymayi önlemek, zinayı önlemek için o yaşlarda evliliği caiz ettiyse, peygamberimiz de caiz olduğunu göstermek için babasının izniyle evlendiyse, bunda mahsur yok. Velevki kötü birisi. Birincisi peygamber de bir insan yapabilir. Ikincisi madem Kötüydü neden onu örnek alıp Allah'a sevgili kul olmaya çalışalım. Allah'a iyi bir kul olmak isteyen kötü birini örnek almaz. Bunu yapmakda onu kötü yapmaz. Şuanin medeniyeti ile binbeşyüz yıl önceki Arabistan çölü'nün medeniyetini bir tutamazsin. O dönemde orada o varmış öyle olmuş deriz. Bu farz değil vacip değil. Dine küfür etmek için her yolu deneyin siz. İşiniz gücünüz ayrımcılık ötekileştirme
Soran11 ayBen orada silah zoruyla müslüman oldularsa neden bin yıldır bizimle ayni ülkede yaşayan Ermeniler müslüman olmadi. Yazdim. Cevab veremedin lafı değiştirdin, peygamberimize günah işledi falan dedin. Ateistler cevab veremezler anca. Inkar ederler. İnkar etmek kolaydır. Ama inanmak ve uygulamak zordur. Bir dine girmek, geleneğini , kültürünü değiştirmek zordur. Bu kadar Türk, fars, hintli, bedevi, Afrikalı, Endonezyalı, Malezyalı. Kültürünü birakacak 2 milyar insan müslüman olacak. Bu normal değil. Üstünlüğünü kabul etmek yerine günah işledi diyorsunuz. Incilde de Tevrat'ta da peygamber günah işleyebilir. 124 bin peygamber geldi geçti. Çoğunun adi bile anılmıyor sadece bizimki milyarlarca insanin dini önderi.
- 11 ay
Lan muho kebdi uyduruyor bunları. Kendi bunu bile anlayacak kapasiteniz yok işte sizin. Sapık herif hem kendi geliniyle evleniyor hem de millet sorun çıkarıp itiraz edince herif Tanrı'nın ağzından ayet yazıyor. Herifin sapıklılları dünyaca meşhur onu geçtim yazdığı kitap Tanrı'nın tek kitabı bileme tamamen ters ters. Buna hala inanlar ya kars cahildir. Ya da tamamen *pt*l. Ve sen hala bana onu savunuyorsun. Herif 50 küsür yaşında 6 yaşındaki zavallı kıza senelerce tecavüz etmiş be. Bir de kıskançlığından benden sonra kimse onlarla evlenemesin diye ayet yazmış
Soran11 ayBen orada, hz Aişe ile ilgili cevab verdim. Ya okumadin, ya da anlamak istemiyorsun. Diyelim ki hz Aişe'ye tecavüz etmiş. Bugün bile tecavüze uğrayan insanlara baktığında hep, nefretle, bahseder o tecavüz eden kişi için ama hz Aişe validemiz kendisi diyor. Peygamber efendimiz şöyle dedi, böyle dedi diye. Ayrıca mucizelerini anlatıyor. Alan memlun satan memlun yani seni ilgilendirmez. Ayrıca peygamber efendimizin yüzünün ay gibi parladığını evindeki kaybolan iğnenin yüzündeki nur sayesinde bulunduğunu anlatıyor. Peygamber efendimizden sonra uzun yil yaşadı. Pek çok sahabe ona hürmet etti. Cemel vakasında bile onun tarafını tutanlar vardi. Ama sen cemel vakasını da bilmezsindir. Neyse uzatmiycam. Hz Aişe nin sözleri ortada. Hadis-i şerifler hep hz Aişe den nakledilmiş. Peygamber efendimiz öldükten sonra derdi yıllarca bana tecavüz etti ona uymayın diye halkda bunu bilmiyormu da o öldükten sonra ona uyumaya devam ediyorlar. Bide dini yaymaya çalışıyorlar. Putperest halk müslüman oluyor sonra zorla İslam'ı dayatıyorsa neden böyle birinin dinini dayatıyorlar ki. Halbuki dinde olmayan bişeyi dinin peygamberi yapmış? Ayrıca gelininle evlenmek bugün hem Turkiye de hem dünya da serbest. Kocası boşarsa, ya da ölürse, evlenebilir. Sanki zina etti evlendi.
Soran11 ayEndonezya silah zoruyla mı müslüman oldu, batı Afrika silah zoruyla mu müslüman oldu. Hayır. Bakın, bir adam çıkıyor, ben peygamberim diyor. Onun dini en batıdan, batı Afrika, amerika kıtası 1500 yılında keşfedildi. Orayı saymazsan en batı, batı Afrika ve İspanya, ayrıca İspanya'da Endülüs emevi devleti vardı, müslüman vardı. Sonra müslümanlari sürdüler. En batı İspanya dan batı afrikadan, en doğu Endonezya ya kadar müslümanlık yayıldı. En batı da cezair. Nüfusun coğu müslüman, en doğuda Endonezya nüfusu çoğu müslüman. Avustralya da sonradan bulunan bir ada kıta ülkesi. Orayı saymazsan en doğu da Endonezya var. Halbuki ne emeviler ne abbasiler ya da başka bir islam devleti orayı feth etmedi. Müslüman tüccarlar müslüman etti diyorlar. Müslüman ticaret adamları silah zoruyla mı müslüman etmiş nüfusun%90 ını. Hayır. Bir evliya göç etti seyyitti. O müslüman etti. Çinde bile 1 milyon insan çinli oraya. gelen evliyalar sâyesinde müslüman olmuş. Müslümanlık gönüllü seçilir. Zorla müslüman olsalar münafık olurlar. Kalben iman etmemiş, sözde müslüman yani. Onun torunu da kendi dinine döner ya da islamı reddeder. Ha işte siz bunlardan sınız. Senin deden zorla müslümanım demiş. Siz onun torunu islamı şimdi inkar ediyorsunuz
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar