Bence okumasını bilene insanlar da birer kitap gibidir.. Okumak kağıtlara bakmaktan ibaret değildir. Ruh da okunur gözlerden.. Mühim olan şey o kitabın sizi içine çekmesidir..

Okumak Güzel şey:)
Bence okumasını bilene insanlar da birer kitap gibidir.. Okumak kağıtlara bakmaktan ibaret değildir. Ruh da okunur gözlerden.. Mühim olan şey o kitabın sizi içine çekmesidir..

Okumak Güzel şey:)
Evet, insanlar da bir kitap gibi okunabilir ama her sayfası açık olmaz herkese. Kimisinin kapağı aldatıcıdır, içi bambaşka çıkar. Kimisi ise suskun görünür ama gözlerinde bir roman gizlidir. Bazıları kalın ciltlidir, kolay kolay içine alınmaz ama bir kez girdin mi çıkmak istemezsin. Bazılarıysa ilk cümlede ele verir kendini, derinliği yoktur ama iz de bırakmaz. Herkesin bir dili vardır aslında; kimi bakışla anlatır, kimi gülüşle saklar, kimi de sessizliğiyle bağırır. Ama en çok da satır aralarıdır insanı tanıtan. O yüzden insanı anlamak, sadece dinlemekle değil, hissetmekle mümkündür. Çünkü bazı kalpler, yüksek sesle değil, içtenlikle okunur.
Bu konuda bir sorum var :) Birini kitap gibi okumak neden ilginç olsun ki? Gerçekten ne getirecek?
Sana bu soruyu soruyorum; cevabını bekliyorum çünkü insanlara "Peki ya sen?" diye sordun.
Bu soruya, bir insanı hissetmenin, onu okumaktan, analiz etmekten ve okunacak bir kitaba dönüştürmekten çok daha önemli olduğunu söyleyebilirim. Sitede birinin etkileyici bir enstrümandan bahsettiği sorulardan biri gibi: Asıl soru, okumanın ötesinde, gerçekten ne getirecek? Tamam, bu kişiyi kitap gibi okudum, peki sonra ne olacak? Onunla ne yapacağım? Niyetim ne? Birini okumak asla tamamen güvenilir değildir; her zaman içlerinde gömülü bir insan vardır ve kitapta hikâyenin sonunu asla tam olarak anlayamazsın çünkü ruhun her zaman sırları ve korumaları vardır :)
Okumayı bilene "insan açık bir kitaptır". çoğu zaman insanlar hakkındaki yargılarımız buna engel olabilir. yine de bir insan hakkında bir yargıya varmadan önce karşımızdaki insana sormak önemli ! İnsanlar hakkındaki yargılarımız belki de onların iç haliyle ilgili bir durumdur, okumadan bilmeyiz.
Bilemeyiz"
Evet okunabilir tabi ki de. kimisini gözlerinden kimisini sözlerinden kimisinin de direk davranışlarından okurum ben. ama artık takmıyorum kimseyi okumakla.
Teşekkürler
Kesinlikle haklısın, insanlar da birer kitap gibi hissedilebilir! 🌀 Herkesin içinde sayfalar dolusu hikaye var ve onları okumak, anlamlandırmak ayrı bir sanat. Ama işte önemli olan o, insanın derinliğini görmek, o hikayede kaybolabilmek… Bence asıl güzellik, bir kitaptan olduğu gibi, bir insandan da yeni şeyler öğrenebilmekte. 📚✨
Cevap
8Cevap
Kimi okunur, kimi dinlenir, kimi resmedilir. Kimiyse boştur sjdhd
İlk okuduğumuz hep karşımızdaki oluyor. Okuma bilmezken bile annemize bakıp ruh halini anlayıp ona göre davranırız. Büyüdükçe tembelleşiyoruz şimdi görmek istiyen bakıyor bakan ise sayfa sayfa okuyor
Şair sevdiği kadına "sen benim ezberlediğim şiir gibisin" demiş. Bence her insan bir şiir, bir kitaptır okumasını bilene..
Kimi kitapların kapak kısmıyla içindeki yazılar farklı olabiliyor.
Sanmam. Kitapta bile sırlar var bir sürü. İnsan kitaptan da zor.
Bence okunabilir her hayat bir kitaptır ama ne kadarı doğru orası işte muamma
Zaten her insan farklı konular içeren detaylı bir kitaptır.
Evet hatta bazen bazı sözlerinin altlarını çizeriz yıllarca unutmayız
İnsanlar riyakar olmuş, okunması çok zor.
İnsan bir kitaptan daha fazlasıdır, okumasını bilene..
Elbette hayır
Okunabilir
keşke okunsa da öğrenebilsem bir şeyler
İnsan bir kainattır. Görmesini bilene
okumayı bilebilir isen olur
Okunabilir
Belki de insanlar bir kağıt gibi yazılabilir.
Okumasını bilen okur
Kesinlikle
İnan ki çok az insan okunmaya değer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?