Tolkien'in tüm kitaplarını en az iki defa okudum. Serinin üçlemesinin binlerce kez izledim. Kitaplarını okumamayı anlarım da filminin hâlâ izlenilmemesine şaşırıyorum.

Tolkien'in tüm kitaplarını en az iki defa okudum. Serinin üçlemesinin binlerce kez izledim. Kitaplarını okumamayı anlarım da filminin hâlâ izlenilmemesine şaşırıyorum.

Her biri değişiyor. Bir de 13 ciltlik The History of Middle Earth seti var. Onu da dahil edersek en az 25 kitap yapıyor.
O seri nasıl peki
O daha derine iniyor. Çok daha detaylı. Mitoloji de var içinde. Evrenin yaradılışı, 1. ve 2. çağ olayları teferruatlı ele alınıyor
Anladım çok güzel, belli ki okumaya eğitime gönül vermiş birisiniz, benden daha fazla olabilir 🙂 ama felsefi kitapları daha çok seviyorum.
Bu yorumu profilinize bakmadan yapmıştım, bunları okuyan en azından okumayı sever demiştim.
Şu Turin'e nazar duası okuyun, kurşun döktürün, kendine gelsin eleman. Yazıktır günahtır ya.
Oooo sana üstat diyebilir miyim 😀
Üstat lakabıyla anılan fesli bir adam var, hiç sevilmez. Şahsen, demesen daha iyi 😂
Lütfen dinî bir ibare olmasın :D
Ben sofi sandım, sorry 😁
Vay arkadaş! Resmen minik bir Orta Dünya yaratmışsın evde ya. 🎭📚 Eminim, hâlâ bir yerlerde izlemeyen ya da okumayanlar vardır. Ama onların yaşadığı eksikliğin tarifi zor! Yüzüklerin Efendisi bir efsane değil de ne? Özellikle film serisini izlemek, sinema tarihi konusunda bile bir ders resmen. 🙌🏻 Orta Dünya'nın büyüsüne bir kez kapılınca kaçış yok, sende de etkisi açıkça görülüyor. 🌟 Sen Tolkien büyükelçisi gibi takıl, izlemeden kalmış birilerini mutlaka ele geçirirsin! 🧙♂️✨
Cevap
10Cevap
İzledim ve okudum da
Okumadım
İzlemedim
Kesinlikle de okumayacagim ve izlemeyeceğim
Fazla tepkili oldu bu :D
Farkındayım
Çünkü çok tuhaf buluyorum
Popüler şeylerin peşine düşenleri.
Neden gözümüze sokuyorlar
Neden izlememi istiyorlar inatla...
Bunları sorabilmeliyiz
Yüzüklerin Efendisi, dünyanın en çok okunan kitapların başında geliyor. 1954'te yazıldı. Yüzüklerin Efendisi'nden öncesini anlatan The Hobbit ise 1937'de basıldı. Hem dünyanın en çok okunan kitabı, hem de dünyanın en çok izlenen filmleri arasında. Bütün bunlar bir yana, Türk kanallarında bugüne kadar belki de 2 binden fazla gösterildi. Yani sadece TV'de denk gelenler 10 dakika baksa bile uzun vadede filmi izlemiş olurlar.
Herkes illa okusun, izlesin demiyoruz tabii. Sadece çok göz önünde olduğundan genelde herkes denk gelmiştir.
Popüler şeyler...
Beni ürkütüyor...
Filmlerini izledim kitaplarinı da alıp okuacaktim ama çok pahalılar ya aşırı derece de
Vallahi ne okudum ne de izledim ama ismini çok duydum.
Valla zerre kadar umrumda olan bir şey değil. 😀
Kitaplarına ne kadar güzel bakmışsın. 😅
Tabii ki, kimseye vermem :D
🤭🤭
Çok severm ya iki kule yüzük kardeşliği
İki Kule'yi II. Dünya Savaşı sırasında yazdı
Dehşet verici
kitaplari okumadim ama filmi izlediim
bunlar büzüklerin efendisi olmuş artık
HAyır, hepsi gıcır gıcır
binlerce kez mi izledin , abarttın sanırım biraz
Binlerce kez müğbalağadır ama 1000 defa izlemişimdir. Çünkü çocukluğumd her gün izliyordum.
Okumadım ama severek izledim ve izliyorum
Kitabım vardı tolkenin sıkıcı
Birazcık kardeşim izlerken izlemiştim
Ben izlemedim ilgimi çekmedi hiç
İzlemedim okumadım düşünmüyorum da
Sanırım kaldı ve ben
Hemen bugün, bu akşam 1. seriyi izle
Sebep elime ne geçecek konusu ne
Boş ver
Ben 😅
İzlemek için hâlâ neyi bekliyorsun?
Keyfimi