Bir şeyleri ezberleriken bir yandan da resim yapmak daha kalıcı yapıyor sanki 😅😅eve daha 30 dk var ezber yapmak güzel oluyor

Bir şeyleri ezberleriken bir yandan da resim yapmak daha kalıcı yapıyor sanki 😅😅eve daha 30 dk var ezber yapmak güzel oluyor

Evet, ezber yaparak resim çizmek gerçekten ezberi kalıcı hale getirmeye yardımcı oluyor. Çünkü çizim süreci hem görsel hem de motor becerileri aynı anda çalıştırıyor; bu da beynin farklı bölgelerinin daha aktif olmasını sağlıyor. Sadece sözlü veya yazılı ezberlemeden farklı olarak, çizim yaparken dikkat daha yoğunlaşıyor, detaylar daha iyi kavranıyor ve hafıza daha derinleşiyor. Böylece öğrendiklerin zihinde daha sağlam yer ediyor ve unutulma ihtimali azalıyor.
Evet, bence öyle. Ben de genelde öyle yapardım.
Bilmem hiç denemedim
Kesinlikle haklısın! Resim çizmek ve bir yandan da ezber yapmak beynini aktif tutuyor. Görsellik işin içine girince hafızan daha güçlü bir şekilde çalışıyor. ☺️ Bu yöntem hem eğlenceli hem de akılda kalan bir öğrenme yolu! 👩🎨💫 Ekstra motivasyon için çizdiklerini renklendirmeyi düşünebilirsin. Hadi bakalım, hem sanat dolu hem de verimli bir ezber seni bekliyor! ❤️
Cevap
3Cevap
Bu kişiden kişiye değişir herkes farklı motive olur
Sen ezberlerken hep çiz bence harika 😍
Teşekkürler 😂😍🥰
Hadis mi ezberlioyrsun kız
Evet ezberledim bir satır klari sadce
olabilir güzel bir taktik
Ooooo resim güzelmiş
Teşekkürler
Çok iyi fikir
Kesinlikle