Çizim zevki nasıl așılanır?

Günümün çoğu sosyal medyada geçiyor. Çizip üni kazanmak istiyorum ama o ciddiyette değilim çizmiyorum tembelim. Kursa da gidiyorum hoca da beni insan yerine koyuyor kazanırsın vs diyor daha çok çizmen gerekiyor diyor. Ama ben… 23 yaşındayım. Sınava kaç kere girdim bilmiyorum. Çizimim iyi diye bu yoldan denemek istedim. Aslında daha önce kazandım iki bolum ama gidemedim. Bölümle ne yapacağımı bilmiyordum aşırı depresiftim.. Bu sene de girdim. Artık geçmişi düşünmek istemiyorum ama ben düşünmek istemedikçe o beni daha çok buluyor keskeler, pişmanlıklar…. Bu sene de umudum az çünkü çalışamıyorum çizemiyorum. Hayat ciddiyetim asla yok. Aslında var sadece gerçek anlamda yüzleşmedim ve istemiyorum çünkü korkuyorum. Geçinememekten, başaramamaktan, benden daha iyilerinden, kendimi koyduğum yerden düşmekten, herkesin olduğu bir yolda öne çıkmak için diğerlerinden farklı bir şey koymaktan, her şeyden çok korkuyorum. Mesela üni kazanmak istemek “waov ben öyle mi” hissi oluyor yani kendime yakıştıramama şeyi de var ve bu geçmişten gelen bir canım. Özgüven aşırı düşük. İşe girmeyi bile kendine yakıştiramiyorum kötü anlamda bu arada layık olmama olarak. Aslında tüm bunların ilacı çizmeyi sevmek ama olmuyor. Hiçbir şey yapamıyorum. Güzel de çiziyorum bence ama …. Offf!

Çizim zevki nasıl așılanır?