Ya Bu Bir Zamanlar Tarih de Bir "fil vakası" Diye Bilinen Bir Olay Olmuş Nedir Tam Olarak Bilen Var mı?

Ben Azıcık Araştırdım, Şöyle Bir Bilgiye Rastladım…

Ya Bu Bir Zamanlar Tarih de Bir fil vakası Diye Bilinen Bir Olay Olmuş Nedir Tam Olarak Bilen Var mı?

-

"Bir gün, Mekke’deki kutsal Kâbe her zamanki gibi insanları kendine çekiyor, çevresine canlılık katıyordu. Bu durum Yemen Valisi Ebrehe’yi rahatsız etti. Kendi yaptırdığı gösterişli kiliseye kimse ilgi göstermeyince öfkelendi. Amacı artık açıktı: Kâbe’yi yıkmak!

Devasa bir ordu kurdu. Ordunun başında büyük bir fil vardı: Mahmud. Ebrehe kendinden emindi. Mekke’ye yaklaştığında Kureyş’in lideri Abdülmuttalib’le karşılaştı. Abdülmuttalib sadece develerini istedi. “Kâbe’nin sahibi onu elbette korur” dedi.

Ve sabah Ebrehe ordusuna hücum emrini verdi. Ama Mahmud adım atmadı. Kâbe’ye yönelince yere çöktü. Ardından gökyüzünde Ebâbil kuşları belirdi. Gaga ve pençelerinde taşıdıkları taşları Ebrehe’nin ordusuna bıraktılar. Ordu darmadağın oldu. Kâbe ise sapasağlam kaldı."

Bu olay çok eski zamanlarda yaşandı ama ne gariptir ki hâlâ bir şekilde tekrar ediliyor sanki...

Artık kimse fillerle, ordularla saldırmıyor Ebrehe ve ordusu gibi. Hem zaten ne gerek var ki...

İki satırlık bir yazı, bir, iki çizik at, bir imalı sloganla; bırak seyret bak o inanlar inançlara, kutsallara, değerlerimize saldırılıyor diye... Bir birlerine düşüp, kendilerini yok eder,

San ki Fil gibi ortalığı yakıp yıkıp, ezip geçerler değil mi ya...

Yan kimse de çıkıp da “Bu benim devemdir, ben onun sahibiyim. Kâbe’nin de bir sahibi var!” demez artık günümüzde.

Ve birileri hâlâ kendi çıkarları, menfaatleri, egoları uğruna başkalarının inançlarını hedef alıyor.

Oysa... oysa biri kalkıp da “Yaptığınızın karşılığını Ebrehe gibi göresiniz!” dese, Fil vakası bildiğimizden belki biz korkudan titrer ya bizde ebabil kuşları gelirse ihtimali verirlerdi belki de.

Ne kadar acı değil mi? Kutsalları korumakla yükümlü olması gerekenler, kutsalları koruyoruz savunuyoruz diye diye kendi kendileri kendi elleriyle yıkan Fillere dönüşmüş durumda...

"Ya şimdiye kadar neler oldu neler hepsini de Allah'a havale et, neler olmadı neler onları da yine Allah'a havale et..." Peki Şimdi ne?

Ya Bu Bir Zamanlar Tarih de Bir "fil vakası" Diye Bilinen Bir Olay Olmuş Nedir Tam Olarak Bilen Var mı?