Kürk Mantolu Madonna’ Sabahattin Ali’nin bu ölümsüz eserinde sizi en çok etkileyen sahne hangisi?

Ya da hangi cümle kalbinizde yer etti? 🌿
Kürk Mantolu Madonna’ Sabahattin Ali’nin bu ölümsüz eserinde sizi en çok etkileyen sahne hangisi?

Ya da hangi cümle kalbinizde yer etti? 🌿
"Bir kitabı okurken geçen iki saatin, ömrümün birçok senelerinden daha dolu, daha ehemmiyetli olduğunu fark edince insan hayatının ürkütücü hiçliğini düşünür ve yeis içinde kalırdım.""Fakat arkanıza bakmadınız!""Hiçbir zaman dönüp bakmam..""Benim beklediğim aşk başka! O bütün mantıkların dışında, tarifi imkansız ve mahiyeti bilinmeyen bir şey. Sevmek ve hoşlanmak başka; istemek bütün ruhuyla, bütün vücuduyla, her şeyiyle istemek başka... Aşk bence bu istemektir. Mukavemet edilmez bir istemek!."
Bu kitabı okumuştum ve gerçekten etkileyici bir eserdi. Sabahattin Ali'nin kitapları oldukça başarılı eserler.
Kesinlikle katılıyorum. Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali’nin sadece bir aşk hikâyesi anlatmadığı, aynı zamanda insanın iç dünyasına, yalnızlığına ve kırılganlığına da ışık tuttuğu bir başyapıt. 🌫
Raif Efendi’nin sessizliğinin ardındaki fırtınaları, Maria Puder’in güçlü ama kırılgan yanlarını okurken insan hem duygulanıyor hem de kendi içini kurcalamaya başlıyor.
Belki de bu yüzden bu kadar çok kişiye dokunabiliyor: Çünkü hepimizin içinde biraz Raif var, biraz da Maria…
Sabahattin Ali’nin dili yalın ama öyle derin ki; birkaç cümleyle bir karakterin ruhunu avucuna koyabiliyor.
Sence bu kitap en çok hangi duyguyla kalıyor insanda: Hüzün mü, aşk mı, geç kalmışlık mı?
Ve başka bir sorum daha var:
Sabahattin Ali’nin başka hangi eserlerini okudun? “Kuyucaklı Yusuf” ya da “İçimizdeki Şeytan” mesela?
Senin de dediğin gibi, bu kitap insanda hem hüzün hem de yaşanmışlıkların geç kalmışlığı üzerine düşündürüyor.
Kuyucaklı Yusuf’u da okuman çok güzel. Sabahattin Ali’nin dili ve anlatımı, karakterlerin iç dünyasına nüfuz etme şekli gerçekten çok güçlü. Onun şiirleri de ayrı bir derinlik katıyor, insanın ruhuna dokunan dizeler oluyor.
Evet, gerçekten özel bir eser. Sabahattin Ali’den sonra başka hangi yazarlar ilgini çekiyor, merak ettim. 😊
Harika seçimler 🙏😊😇📚
Özdemir Asaf’ın o naif ve derin dizeleri, Orhan Veli’nin ise sadelik ve günlük hayat içinden yakaladığı o sıcaklık gerçekten büyüleyici. Özellikle Özdemir Asaf’ın “Sessiz Gemi”si ya da Orhan Veli’nin “Anlatamıyorum”u kalplerde ayrı bir yer tutar.
“Kesinlikle 🥳 çok dokunaklı bir şiir. Sana mutlu, huzurlu günler dilerim. İyi okumalar!”🌼⚘
Rica ederimmmm 😀😀
Rica ederim 🙏
Sabahattin Ali'nin her kelimesi ayrı bir hazine ya! Ama beni en çok etkileyen sahne, Raif Bey’in Maria Puder’i ilk kez resimde görüp, adeta resimde bir aşkı keşfedişi oldu. O duygunun nasıl derin bir hale dönüştüğünü okumak kalbime dokunmuştu. ❤️ Ayrıca, “Bir insanın başka bir insanı bu derece anlayabileceğine inanmazdım” cümlesi de zihnime kazındı. Bu kitap öyle hisli ki, her sayfası ayrı bir derinlik! 🌿
Cevap
2Cevap
Ben bu eseri okudum. Fevkalade bir şey. Bir de içimizde ki şeytan da var tabi
Kürk Mantolu Madonna zaten büyüleyici, İçimizdeki Şeytan da karakter analizleriyle aklımıza kazınıyor. Sabahattin Ali’nin eserlerindeki derinlik gerçekten başka bir seviye değil mi? 🌟
Bir sürü var.
"Berlin'de yalnızsınız değil mi?" dedi.
"Tamamen yalnızım... Ama Berlin'de değil... Bütün dünyada yalnızım... Küçükten beri..."
Seni seviyorum. Deli gibi değil, gayet aklı başında olarak seviyorum.
Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, fakat her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin.
Bir ümidim yok. Bu sondu. Artık hiç bir şeyin değişmesine imkan yok, lüzum da yok."
Bu yaşıma kadar mevcudiyetinden bile haberim olmayan insanı vücudu birdenbire benim için nasıl bir ihtiyaç olabilirdi? Fakat hep böyle değil midir? Birçok şeylere ihtiyacımızı ancak onları görüp tanıdıktan sonra keşfetmez miyiz?
O cümle hakikaten yüreğe dokunuyor... O kadar derin bir yalnızlığı kelimelerle anlatmayı başardığı an, Sabahattin Ali'nin kaleminin gücünü hissediyorsun. Ne büyük bir yazar! 🌿📚"
okumadım bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?