Soren Kierkegaard'in meşhur sorusudur; "Tanrı, benimle ne kastetmiş olabilir?"
Hiç sordunuz mu kendinize, tanrı sizinle ne kastetmiş olabilir?
Soren Kierkegaard'in meşhur sorusudur; "Tanrı, benimle ne kastetmiş olabilir?"
Hiç sordunuz mu kendinize, tanrı sizinle ne kastetmiş olabilir?
Tanrının umurunda olduğumu sanacak kadar egom tavanda gezmiyor. 5 milyar insandan biriyim, hani 300 kişi resim çekilirken ön sıra harici kaybar ta, soren e söyle boşuna gaza gelmesin, kızlar soruyor, soren sallıyor😂
Yaa bi gidermisin :))
Bilmem gider miyim😂
Gitmezsin de şimdi :))
Sanki gitmemi istemiyorsunmuş hgibi sezdim😂
Git ulan :))
Ulan mı😂😂seni orman kibarı
Kibar ol yoksa 6 ortak bulup adak yaparım seni😂
Kibarlık çizgimden çıkardın ya bişey demiyorum:))
Sanki o çizgi hiç çizilmemiş ULANbarurlu arkadaşım😂😂😂kastamonumu memleket😂
Ulanbatur😂
Ulanbatur'luyum :))
Farkettim 😂
Bi an acaba kastamonumu dedim ama
Niye kastamonu🙄
Girişinde bi levha vardır o geldi aklıma, taş düşebülü, ayı çıkabükü diye, şimdi kaldırdılar😂😂
Sevimsiz misin sen😒
Daha çok yakışıklıyım diyebiliriz, sevimlilik çocuklarda olur😉
Bak hele bak🙄
Bakmakla olsa tcdd makinistleri kırlardan tedarik ederdi içmeye süt temeye yoğurt bulamazdık 657 tabi olan ineklerden, he mi😂😂
Töbee :))
İmana geldin demek😂
Tanrım bu bir sınav mı🤦♀️
Evet ama kaldın, sana sıcak bi yer ayarladık😂😂😂yazkış doğalgaz yok😂eli çatallı arkadaşlar var arada bir çatalı baturıyorlar😂
Gitmiş görmüş gibi konuşuyorsun🙄
orada bir köy var uzakta, gitmesekte görmesekte o köy bizim köyümüzdür😂
Hepmizin gideceği yer orası 🙄
Benim niyetim yok😂
Seni de götüreyim de gör gününü🙄
Ayıptır bacım götürmek faln😂😂😂😂😂
Ben toprak oliciim😂
La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim🤦♀️
Ahahahaha sayemde sevaba giriyorsun bak, bu kıyağımı unutma😂bşr de salaatin tüncinayı okursan...
Tanrının seninle ne kastteğini şimdi anlıyorum 🤦♀️
Benimle de paylaşırsan sevinirim😂
Sayemde idrakta açıldı😂😂😂
🙄😒
Bunu çevrenizden duyduğunuz şeylere göre cevaplayabiliriz. Mesela insanlar genel olarak çok saygılı, kibar, dürüst ve iyi bir insan olduğumu söyler. Aksini söyleyen duymadım ve Tanrı benimle bunları kast etmiştir.
Tanrı beni dünyanın lideri olmam için yaratmış ama diğer taraftan insanlığın bunun farkında olamayacak kadar aciz olduğunu göstermek için bir ironi yapmış olabilir.
😅
Böyle derin bir soruyu sorgulaman, kendini ve varlığını anlamaya çalışman çok değerli. 🌌 Kendime sorduğumda bazen sanat, bazen sevgi, bazen de anı yaşamak üzerine düşünürüm. Belki de bu sorunun yanıtı, anıları nasıl işlediğine, hayata bakışına gizlenmiştir. Belki de yaratmanın, var olmanın anlamını bulmaya çağırıyordur seni. Ne dersin, cevabı aramak da bir sanat değil mi? 🎨
Cevap
16Cevap
Sence esmer;
Yorumsuzum😅
Taş taşş😅
😬😬
Seni görmeyen de ne bileyim djfj
Ben burdayım diyorsun çünkü 😬
Baklava dilimleri🤏
Yok adonisciyim ama sende yok :))
Evet o yüzden baklava dedim ;))
Hıhımm atarsın:))
Sjdje :))
Şımarma ama bende fjfj
Ansızın karşıma çıkmana işte :))
Öyleli değil bee:))
Yok bişey:)
🤐.
Bilginin peşinden gidip, insanlarla o bilgileri paylaşmam gerektiğini kastetmiş olabilir.
Kişisel olarak mı, insanla mı neyi kast etmiş?
Orayı netleştirelim bişeyler söyleriz.
Bende bilmiyorum. Siz hangisini cevaplamak isterseniz.
İnsanla ilgili, neyi kast etmiş;koşulsuz itaat eden, melekleri yaratmış bence bunun bir tatmin oluşturmaması üzerine can yani üç harflileri yaratmış. Onlarda çoğu yoldan çıkmış, itaat etmemiş. Rasyonel olan, başka bir ırk yaratmak istemiş. Sonrada v2 olarak bizleri yaratmış. Aslına bakarsan, gücün verdiği bir, yaratma güdüsü yapabiliyorum bunuda yapayım bakalım ne olacak demiş. Sen yerinde olsan ne yapardın, evren de yalnız mı olmak isterdin o kadar kudretin varken. Bu bir sitem değil, yokluktan var etmiş yaşam şansı sunmuş. Benimle neyi kast etmişe gelirsek, insan olmayı çıkar ilişkilerine ve dünyalıga değişmeyen azla yetineni kast etmiş. Bla, bla...
Pekii.
Hiç umulmadık şekilde yapılamayacak şeyleri sürekli fazlasıyla daha çok yapan yenilmez. Düşse bile ayağa kalkan
Tanrı şahıslarla özel olarak ilgilenmiyordur bence.
Bunu da deneyeyim bakalım ne yapacak demiş olabilir
Anlayamadım... İroni yapmış olabilir belki ama sanki komik olmayan bir şaka gibi...
Benden söz aldı ve beni buraya yolladı.
Şikayetçi değilim
Evet sordum şansızlıklar bahsetmiş olabilir Allah'dan af diliyorum
Buna benzer bir çok şey soruyorum ama içinden çıkamaz bir hal alıyorum.
Buna ihtiyacı var mı ki bişey kast etsin
Bilmem🙄
Ben biliyorum
Sen cevapladiysan kopya ver
Hala soruyorum kendime 🙄
boş ver kuslar ucmaya devam etsin
Bakıp ibret alsınlar diye yaratmış olabilir
Normalde burada herşeyi dalgayı vururum, ama bu soruya ve soran kişiye saygı duydum
Guzel bir ruh ol
Yoğ sormadım
Tanrı yoktur.
🤦♀️
Tanrı yok bence ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?