#Düşünce&Felsefe Tanrı zihninizde neye benziyor? Küçükken ya da şu an. Herkeste az çok bir şeyi anımsatır ben çoğunlukla coğrafyadan dolayı camiye benzettim tabi bu yaşanılan çevreye göre şekilleniyor önemli nerde olunduğu
Yani şu soruya verilen mantıksız cevaplar anca bu kadar olabilir 🤗 Yaratıcının herşeye gücü yeten Onun kudretinin kaplamadığı hicbirsey hiçbir yer yok.
Kudreti her yerde ise neden savaşlara ve açlığa engel olmak yerine izliyor gücü yetmiyor mu? Peki kudret dolu yaratıcı tecavüze uğrayan insanları izlerken zevk mi alıyor? Tanrı madem iyi niyetli neden yarattığı unsurlar kötü? Kapladığı kudret neden masum insanları katleden insanlara engel olmuyor zevk mi alıyor? İmtihan mı diyeceksiniz? Aile üyelerinizden biri de tecavüze uğradığında dava açmadan ve imtihan diyerek göz yumun :)
Bununla birlikte 1400 yıllık masallar eşliğinde kudretli ama zalim bir varlığa inandığımız gerçeğini unutmayın çünkü irin içiren ve kızgın demirle chennem işkencesi planlayan bir sataniste inanıyorsunuz :)
Kudreti her yerde ise neden savaşlara ve açlığa engel olmak yerine izliyor gücü yetmiyor mu? Peki kudret dolu yaratıcı tecavüze uğrayan insanları izlerken zevk mi alıyor? Tanrı madem iyi niyetli neden yarattığı unsurlar kötü? Kapladığı kudret neden masum insanları katleden insanlara engel olmuyor zevk mi alıyor? İmtihan mı diyeceksiniz? Aile üyelerinizden biri de tecavüze uğradığında dava açmadan ve imtihan diyerek göz yumun 🙂
Bununla birlikte 1400 yıllık masallar eşliğinde kudretli ama zalim bir varlığa inandığımız gerçeğini unutmayın çünkü irin içiren ve kızgın demirle chennem işkencesi planlayan bir sataniste inanıyorsunuz 🙂
Adem'in yaşadığını kabul ediyorum ama ondan önceki mağara resimlerini göz ardı edemeyiz ya da diğer kıtaların ayırdığı dönemdeki mızrak ile avlanmış olduğu belirlenen kırık hayvan kemiklerini.
bak ben sana diyim gelmis gecmis tum peygamberleri kac sene yasadiklari belirtilmis burdan yola ciktiginde 7500 yil geriye gidiyorsun hadi 9000 yil diyelim 950 yil yasadigi yaziyor ise hadi yuvarla 10 bin yil oncesine gidelim peki 13bin yillik insan kemikleri bulunuyor hadi onu gec yukarda da yazdim. gobekli tepe 12 bin yillik ve arkeoloji calismalarinda yapilan oncelemelerinde dinlerden once bile yazilan kazinanlar var elle tutulur kanitlari var
ben bu olayi dini bilgisi cok ama cok iyi din bilimcisi tanidiklarim ile de tartismistim bakin gercekten kurani okuyan arastiran insanlar ilk insan Adem degil ilk peygamber Hz. Adem der
@__burdartukyok__ Herkesin bir mühlet içinde yaşıyor Allah herkese bir mühlet vermiş Bütün varlıklar ölecek Öldükten sonra herkes mahşeri mizanda hesap verecek. ebedi kalacak mekanlara yerlesecek Bu mekanlar cennet ve cehennemdir Bu dünyada iyilikde var kötülük de Kimi iyilik yapar bilgeliğiyle Kimi kötülük yapar cahilligiyle Çok haksızlıklar zulümler yapılıyor haklısın Ama Allah'ın Sabri var Allah hemen azap indirmez Takı muhletleri dolana kadar.
Nasıl yani Allah'ın insan özelliği mi var? Sabır? İnsani özelliği olamayacağı söyleniyor ama dini ve tasavvuf kaynaklarda bence dininiz ile tam bilgi sahibi olmadan savunmaya geçmeyin :) iyi geceler tanrıya insan özelliği etiketlemek mümkün değildir şirk koşuyor durumda olmuş oldunuz şu an :)
@__burdartukyok__ Dostum mağaralar doğanın ulusturdugu şeye Resimler mızraklar günümüz insanların çizdiği görsel paylaşım bu görseller o döneme ait tespit edilmiş değildir
rivayet in ne anlama geldigini biliyorsun dimi? eger biliyorsan neden Turkcesini soylemiyorsun ve kuranda atom un bile element kodu varken bu nasil bir soylenti olabilir ozellikle boyle bir bilgi nasil soylenti olabilir? ki madem soylenti peki bu soylentileri cikartan din bilimcilerileri hacilar hocalar neden 9000 yil diyor onlar bilmiyor mu?
Nasıl yani Allah'ın insan özelliği mi var? Sabır? İnsani özelliği olamayacağı söyleniyor ama dini ve tasavvuf kaynaklarda bence dininiz ile tam bilgi sahibi olmadan savunmaya geçmeyin iyi geceler tanrıya insan özelliği etiketlemek mümkün değildir şirk koşuyor durumda olmuş oldunuz şu an
İnsanda olan bütün özellikler Allah'ın verdigi özelliklerdir Mesela Allah görüyor İnsanada görme yetisi vermiş Veya kuvvet İrade düşünce idrak Öğrenme öğretme Gibi bir çok vasıflara donatmış tır
bak dostum ben ataist ya da deist degilim Elhamdurulah muslumanim fakat mensubu oldugum dini bana dayatilanlari kabul etmiyorum ve arastiriyorum bana mantiksiz gelenlerden dolayi bu dayatmalara inanmamayi seciyorum bu konu ile ilgili isin artik profesoru olmus akadamisyener le cok konusmuslugum da var sen gozunu kapatip sana dayatilanlari kabul etmissin ve soylentileri gercek kabul etmis hic merak etmemis ve ugrasmakta istememissin verdigin cevaplardan anladigim bu
@__burdartukyok__ Bu konuları bilmiyenler için Bir iki cümleyle veya bir kaç dakkayla ifade anlatmakla nakıs kalır Nekadar konuşsakda yine nakıs kalır ama bir kaç saat konuşursak eminim net bir açığa ulaşırız. Yani sonuçta insanız birbirimizi anlayabilecegimizi kanısındayım.
Düşündüğüm gibi olmadı herkes bu konularda birden parlıyor o yüzden güzel sohbetti ben dersime döneyim başka sorularda karşılaşırız ya da burdan devam edilebilir
kim parliyor bak insanlar tartisa tartisa bilgi paylasir ki biz insanlar kendimizi gelistirelim ama arastirmak ve ogrenmek lazim öncesinde ki tartismanin bir kalitesi olsun
@__burdartukyok__ Yani Allah insandan farksızdır o halde onun da ona bu özellikleri yükleyen bir yaratıcıya ihtiyacı vardır.
Güzel dostum Allah bizlere güzel özellikler donatmış irademizle bize özgürlük tanımış taaki ölene kadar Ama bize git kötülük yapın dememiştir Aksine kötülük yapmayın haddi aşmayın diye nasihatte bulunmuştur Bazı kavimler haddi aşmıştır onlara azap indirmiş helak etmiştir çünkü Allah haddi aşanları sevmediği gibi yaşamlarında sınırlıyor. Asıl soruya dönecek olursak Allah seni yarattı diye başkasıda onu yarattı anlamına gelmez
Benim minicik beynim yaradana sima verecek kadar zekasını yitirmedi o sonsuz ve eşi olmuyan benzersizdir rahmanı ne zaman hissetmek istesem gökyüzüne bakarım...
Allah her yerde tabi gökyüzüne bakınca sanki nasil desem hani karanlik bir odanin kapisi acilinca oda aydinlanir ya farzetki ruhum huzur buluyor ve bazen kalbimdekini kaybedince gökyüzüne bakip konuşuyorum huzur buluyorum
Türklerin gerçek tarihi olan Şamanizm ve gök tanrı inancı yukarı bakmayı içgüdüsel kılar. Yani Türkler Araplaşmadan önce öz benlikleri neticesinde yukarı bakar.
Altay Türkleri hala bu kültüre yatkındır. İlk çağda Asya Türkleri büyü ve inançlarını şamanlık ile özdeş kılmıştır tıpkı tüm Asya gibi. Yani yaklaşık M. Ö 25 bin yıl önce Türklerin öz benliğini oluşturur dediğim gibi Arap olmadan öncedir
dunya tariginde bulunan en eski gokturkler ve kitabeleri ve gobekli tepe :) sen 25 yil oncesine gittin peki insanoglu kac bin yildir var :) ve neden insanlar turk kulturu ya da arap kulturlerini islam dini ile butunlestirmis?
Yo hayır 25 bin yıl yani göbekli tepeden de eski ki ta milattan dahi önce bu da tarihinde gerisi demek Araplaşan Türklerin olayı ise talkan ve curcen katliamları ile olan şeylerdir
Tevrat'ta bütünüyle dünyanın ömrünün 10 bin yıl olduğu, Âdemi'in ise MÖ 3761 de yaratıldığı, söylenir. Bu da Âdem'den günümüze kadar 5780 yıllık bir geçmişin olması demektir.
hic birsey cagristirmiyor nedendersen soyle ornek vereyim.
Bize Hz. Adem ilk insan diye anlatirlir dimi celiski surda
nerden hesaplarsan hesapla m. o 9000 yil onceye gidilebiliyor o yillarda yasadigi 950 sene yasamis deniyor. Fakat 13000 yillik insan iskeletleri bulunuyor ya da gobekli tepe 12bin yillik catal hoyuk 8000 yil incesine ait o zaman Hz. Adem ilk insan degil ilk paygamber olmali dimi?
yani boyle olunca dusunerek cok kasmiyorum bunun gibi col celiski var bu sadece 1 ornek ki bahsettigim gobekli tepede bulunan kalintilar cizimler vs dinlerin bile ortada olmadigi bir donemde bilinen tum dinlerin kitaplarinda ayni seyler yaziyor :) ve gobekli tepenin konumunu ve peygamberlerin nerede yasadiklarini da dusununce :)