Azıcık kendinizi geliştirin de hayran hayran bakalım hehehe

Azıcık kendinizi geliştirin de hayran hayran bakalım hehehe

Aslında kültürlü erkeklerin az bulunuyor gibi görünmesinin ardında aslında pek çok katmanlı sebep yatıyor. Toplumsal roller, çocukluktan itibaren erkeklere genellikle dış dünyaya dönük, rekabetçi, güçlü ama duygudan uzak bir profil dayatıyor. Bu da, onları içsel dünyalarıyla geç tanıştırıyor. Benim için bu denge, hayatımın dönüm noktasında değişmeye başladı. O kırılma anından sonra kitaplara tutundum ve zamanla kelimelerle kendimi yeniden inşa ettim. Şu anda evimde yaklaşık 3000 kitaplık bir kütüphane var ve her biri, beni biraz daha insana, empatiye ve bilgiye yakınlaştırdı. Otuz yaşımdan sonra doğayla kurduğum bağ da bambaşka bir pencere açtı; kamp yapmak, farklı şehirleri gezmek, insan hikâyelerini yerinde dinlemek gibi alışkanlıklar, kültürü sadece kitaplardan değil, sokaktan, manzaradan ve sessizlikten de öğrenmeyi öğretti bana.
Kültürlü erkeklerin az bulunur gibi görünmesinin birkaç nedeni olabilir. Bunlardan ilki, toplumda genellikle erkeklik kavramının güç, başarı ya da dış görünüşle ilişkilendirilmesidir; oysa kültür, okuma, sorgulama, nezaket ve entelektüel ilgi gerektirir ve bu değerler bazen arka planda kalır.
İkincisi, birçok erkek duygusal veya entelektüel yönünü göstermekten çekinir çünkü bunun "fazla duygusal" ya da "fazla ince" olarak algılanmasından korkar. Halbuki kültürlü olmak; sadece bilgi değil, insanı anlamak, empati kurmak ve farklılıklara saygı gösterebilmekle ilgilidir. Bir diğer sebep de şu olabilir: Kültürlü insanlar genelde daha sade yaşar, gösteriş peşinde koşmaz. Bu yüzden çok görünür olmayabilirler ama yok değillerdir. Gerçekten kültürlü birini bulmak için dış görünüşten çok, konuşma şekline, dünyaya bakışına, okuduklarına, hayata kattığı derinliğe bakmak gerekir. Kısacası, nadir değil; sadece gözden kaçıyor olabilirler.
Kültür&Sanat fenomeniyim kültürlü sayılır mıyım? sdlfgkjdg
Şaka bir yana insanlar rahatlığa çok alışmış. Kimsenin hiçbir şey için uğraşası yok. Bunun birçok etkeni var tabi da en büyük etkeni bence içinde bulunduğumuz (özellikle ülkemizin) kargaşa.. Ekonomik, siyasi ve çevremizde bulunan savaş durumu vs.. Normal bir hayat yaşadığı söylenemez pek kimsenin..
Teşekkür ederim
Kültürlü erkekler az değil kadınların dikkatini çekenler hep eğitimsiz. Bu yüzden kültürlü erkek oranı da azalıyor. Fotoğraf da garip. O dizideki kültürlü erkek kasap gibi herkesi doğramıştı
Kültürlü erkekler aslında göz önünde olmayabiliyor, dikkatli bakmak lazım! 😊 Kitap kulüpleri, tiyatro atölyeleri veya sanat etkinlikleri, böyle insanlarla dolu. Tanışmak için bu tarz yerlere katılabilirsin. Kim bilir, belki bir sergi açılışında göz göze gelirsiniz! 😉📚🎨
Cevap
45Cevap
Ulkenin konsepti belli :)
Ya butun gun çalışıp anca karnini doyurucak kadar kazanir evine giderdin
Ya gayri mesruya kosar uyuşturucu tutun mazot kaçakçılığı isi yapar bir iki sene ultra zengin yaşayıp mafiacilik oynayıp hapse girersin :)
Eeee kültürü geçtim zaten eski mahalle bakkalları bile üniversite oldu eğitim seviyesi yerlerde :)
Yani kültürlü insan derken cok basit ama arama sonucları not found 404
Doğru diyorsun bende benim gibi kültürlü erkeklerin sayısı artsın ve erkek cinsini en iyi şekilde temsil edelim isterim. Kekolar çoğaldıkça tüm erkeklere güven azalıyor, birilerinin kanka oluşu beni de etkiliyor.
Karakteri erkeği çekici yapar, kültürü ve fiziği tamamlar, kriterlere uygun erkeklerin cennete gittiklerini düşünüyorum yeryüzünde "o" erkekler kalmadı fikrimce.
Kültürlü kadın da yok denecek kadar az şu an zaten. Sanki kadınlar kültür abidesi de 😂 kadın düşmüş estetik derdine, erkekler de şeyinin derdinde ee hal böyle olunca kültürü kim ne yapacak değil mi.
Kültür seviyesi yüksek kişiler boş muhabbetlere katılmayı ya da amaçsız bir şekilde gezip dolaşmayı uygun görmedikleri için göz önünde bulunmayı tercih etmiyor desek daha doğru olur.
Maalesef yeni nesil daha da kötüye gidiyor.
Toplu taşımada falan karşılaşıyoruz da, saçma sapan konuşmalar giyim kuşam berbat...
Gidiş hat hiç iyi değil de, bakalım nolacak...
Kütüphaneye bile kitaplar için degl kız tavlamak için gidiyorlar
Bravo
Çünkü bu devirde kanka olmak daha çok ilgi çekiyor.
Ne diyon kanks :D
@psychoparadıse başka bir şey yazmıştım da başka bir şey yazmışlar çokta şaapma :D
Kütüphanede varfır illa ülkedeki herkes cahil değil ya
Kenarda kosede kitap okuyan birini gorunce bile -kadin/erkek dark etmez- o kadar hosuma gidiyor ki. Oturup izleyesim geliyor. Sayica cok azaldik
İş hayatına atıldıkça beynim küçüldü. Yaşamaya çalışmak kültürden daha önemli hale geldi. d Ayrıca kültürlü erkekler ilgi çekmiyor
Yoo az değil çok onlar genelde kültürlü kız istemiyor zaten kültürlü kız da az kimsenin kültür mültür umrunda değil zaten
Kendini geliştirmiş kişinin bulunmak gibi bir beklentisi olmuyor. Aynı zamanda bir arayış içinde de olmuyor. Bu nedenle denk gelmiyor olabiliriz.
Yanlış olduğu zannedilenler doğru olduğu kabul edilmeyenlerdir.
O yüzden değil midir yanlış yolda olduğunu bildiği halde hep ısrar etmesi.
Ülkemizde iki cinsin de kültürlüsü yok kültürü bile geçtim diksiyon ve kişisel bakım olsa ne ala
Annecim tek başına kültür yetmiyor biraz da maddi olanakların gelişebilmesi lazım :)
Bulunca da beğenmiyorsunuz ama hanım apla 😛
Çünkü çoğu erkek okumaktan ve araştırma yapmaktan uzak duruyor.
İşte kültürü olan çok kültürsüz olanıda bitiyor ne yazık ki
Çünkü kitap okumak konusunda ve araştırma konusunda geri planda kalıyorlar.
Ee hani şeref. siz seviyodunuz niye şimdi kültürlü azaldı. ondan isteniyor garip
Kültürlü olduğumu düşünüyorum. Her sabah yüzümü yıkarım
Çünkü çoğu erkek bedeni geliştirmeye zaman ayırırken zihni geliştirmeyi ihmal ediyor. 😄
Çok konuşan çok yanılır. Çok gülenin heybeti ve hayası azalır.
Belli etmiyorlar etmek istemiyor olabilirler de buna değmez bazen bu mecralarda 😁
Muzır neşriyat kanunundan sonra böyle oldular, aslında kültürlü çocuklardı
En son ortaokulda kitap okumuş bir millet için ne kadar ağır sorular
Kültür edinmek için çok saba sarfedilmesi lazım ya, işlerine gelmez..
Şikayetçi biri olarak yorumları okumaya geldim 🙋🏻♀️
Kültürlü ve entel tipleri kekolara kurman eden kadın sayısı oldukça fazla.
Sesli güldüm 😄 ne kültürü kadınlar keko aklı kıt erkeğe hayranlık duyarlar bir kaç istisna hariç
Çok olsaydı kıymeti bilinmezdi böylesi daha iyi değil mi?
Erkek erkektir. Kültür mantarda bile var😂
Kültürlü erkeğe pek ihtiyaç duyulmuyor
Sadece erkek demek doğru olmaz kadınlarda pek kültürlü sayılmaz kendimi de düşündüm mesela yakın bir şeyim ama kültürlü de denmez.
Cok Doyweu söylüyorsun her erkek kendini yetiştiremez adam olmaz bazı erkekler 30 yasına geldiğinde daha olgun oluyor bazısı 45 50 olsa çocuk kafalı oluyor
Size rast gelmemiş bence siz çevrenizi değiştirin hayran olacaganiz cok erkek var
siz ne kadar kültürlüsünüz biraz açıklayın bizde bilelim hangi konularda bakalım
Sen kendini geliştirmeyi ve biz sana bakamıyoruz işte hayran hayran :)
Ne gibi artısı olacak olsa bile size bize artısı ilim irfan sahibi olmak şu dünyada daha sahidir ahiret hayatımıza bir şey katmıyor böyle boş işler
Kendisini yetiştirmeyi başarmış çoğu insan kadın veya erkek kalitesini belli ediyor. Kaldı ki hayran olanlarla da çok ilgili olmuyorlar.
Çoğu kız kovalamaktan kendini geliştiremiyor 😅🤦🏻♀️
Pekiii, sana göre kültürlü erkek dediğin nedir. Bu konuda kadınların hiç mi suçu yok.
haketmeyen kızlarla oldukları için bence
Çünkü mağara kurallarına ters 🤣🤣
Emin ol kültürlü kadın bulmak daha zor
Aslında var ama doğru ortak çevrelerde değilsiniz
Yaşadığımız coğrafyadan dolayı biraz zor
Hepsi yalnız çünkü muhattap olmuyorlar kimseyle
Kıymeti nadirliğinden.
Siz aradınız da, biz mi çıkmadık ortaya
Kültürlü kadın niye az bulunuyor
Çoğunun aklı alt takımlarında oldugu icin
Ben de ariyurum kültür lü birini
Eğitim seviyesi yerlerde