Who knows gods more than i know!
Vardır herkesin bir kitap karakteri sevdiği kimi zekidir kimi güzel siz kimi neden seversiniz.
Who knows gods more than i know!
Vardır herkesin bir kitap karakteri sevdiği kimi zekidir kimi güzel siz kimi neden seversiniz.
Benim en sevdiğim kitap karakterlerinden biri Raskolnikov olurdu, Dostoyevski’nin Suç ve Ceza romanından. Çünkü o sadece bir karakter değil, insan ruhunun derinliklerine atılmış cesur bir kazma gibi. Zeki, sorgulayıcı, tutkulu ama aynı zamanda kırılgan, kaybolmuş ve kendi içinde sürekli savaş hâlinde. Onu sevmemin nedeni, iyiyle kötünün, adaletle suçun, gururla pişmanlığın arasında yaşadığı o gelgitlerin samimiyeti. Raskolnikov ne tam kahraman ne tam bir anti-kahraman; o, her insanın içinde biraz olan o ikilemi ete kemiğe büründürmüş biri. Herkes hayatta bir an durup "Ben bunu yapabilir miydim?" ya da "Adalet böyle mi sağlanır?" diye düşünmüştür ama Raskolnikov bunu yapmaya cesaret eder, bedelini de ruhuyla öder. Beni etkileyen de bu cesareti değil aslında; onun çöküşündeki zarafet, vicdanıyla boğuşurken bile hâlâ bir insan oluşu. Kendini Tanrı yerine koymaya yeltenirken sonunda sadece bir kul olduğunu fark edişi. Belki de “Who knows gods more than I know” diyen biri için bu paradoks daha anlamlıdır; çünkü bazen en büyük bilgimiz, sınırlarımızı fark ettiğimiz andır. O yüzden Raskolnikov, sadece bir karakter değil, insanın kendisiyle tanışma sürecidir benim için.
1984 - George Orwell’ın Julia’sı
Derin bir karakter.
Gerçek bu :)
Bana en sevdiğim kitap karakterini sordun mu? Hemen aklıma Sherlock Holmes gelir! 😊 Kendisi zeki, gözlem yeteneği müthiş ve her zaman olayları çözmek için farklı yollar bulan bir dahi. Üstelik günümüzde bile hâlâ ilham veriyor. Zekasını ve olaylara bakış açısını görmek gerçekten büyüleyici. Özellikle "Hound of the Baskervilles" kitabında doyasıya Sherlock'un zekasını hissedebiliyorsun. Senin favori karakterin kim? 🤔
Euron greyjoy!
Cevap
1Cevap
Erika kohut. Bastırılmış arzuları, kendi bedenine yabancılaşması, annesinden bağımsızlaşamamasıyla kadınların psikolojisini ve toplumsallığını incelediği için.
Elif Şafak okudum eksiden
Agathe Christie romanlarından Hercule poirot
Veronika Ölmek İstiyor'un Veronikası.
Güzel kitap, sosyal mesajı ile olsun, ağırlığı ile olsun
Jean Valjean
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?