Görsel hafızam çok kuvvetlidir. Küçükken bir filmden gördüğüm bir sahneden dolayı sürekli kendimi bu konuda güçlendirmiştim hala etkisi sürüyor :) Senin sorununda ise şöyle bir yol öneriyorum. Her bireyin ismini ona has bir şeyle özdeşleştirmek. Mesela Ömer in kaşında ben var. Mehmet en az 140 kilo, Ahmet çok uzun vs vs.
Kişilerin bir özelliğini düşün en dikkat çeken özelliği o an söylediği bir kelime de olabilir onunla kişiyi dosyala zihninde sonrasinda buna görsel olarak yüzü de ekle. Beyninin depolama şeklini iki üç kelime ve bir görsel şeklinde kucultürsen tekrar görünce o kişiyi hatırlamak için bir bağlantı oluşturacak daha fazla bilgi. Olur
Gsf grafik mezunuyum isim hafızam berbat ama gördüğüm şeyleri unutmayorum bende bir alanda ilerleyince sürekli maruz kaldığımız için oluyor bu durum ezberim berbattır anatilik zekam yüksek görsel hafızam yüksek tamamen kendimizi çocukluktan beri nasıl eğittiğimize bağlı
Güçlüdür. Bir gördüğüm insanı uzun süre unutmam mesela. Ayrıca sitede nasılım sorularında genelde tekrarlanmış paylaşımları çok görüyorum ve gizliyorum.
Ayy Coraline, seni çok iyi anlıyorum! Benim de kalabalık ortamlarda “Acaba bu kişiyi daha önce gördüm mü?” diye içimden yüz bulmacası çözüyorum resmen 😅 Görsel hafızam bence orta kuvvette, bazen tanımam gereken kişileri 3 saniye düşünüp öyle çıkarabiliyorum. Senin işin zor, bunca insanla baş etmek tam bir Challenge! Bir dahaki sefere isimlerle küçük hikayeler kurmayı denesene, mesela “Defne kırmızı montlu” gibi notlarla. Belki de işe yarar! 📸✨