Ben fil hafızalıyım galiba. Bir gördüğümü ve okuduğumu asla unutmuyorum. Hele moderasyon yaparken "lan ben bu spam üyeyi hatırladım" diyerek infilak ettiriyorum.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
İyi olduğunu düşünüyorum.
Çizim odaklı çalışıyorum yani öğreneceğim şeyi resmederek öğrenmeye çalışıyorum, bu da ister istemez görsel hafızamı epey bir geliştirdi.
Bazen benim bile “bunu da hatırlamazsın be kızım” deyip şaşırdığım oluyor zihnime..
Evet görsel hafızam işitsel hafızama göre daha iyi. Sınav yıllarımda da bu işime çok yaramıştı, hala yarıyor. Herhangi bir bilgiyi duyduktan sonra aradan biraz zaman geçince hatırlamak benim için zor oluyor. Ancak bir şeyi görsel olarak kodlamışsam isterse yıllar geçsin belki tam olarak hatırlayamam ancak anımsatır elbet. Bunu fark ettiğim andan itibaren hatırlamam gereken her ne varsa görsele dönüştürmeye başladım. Beynim o görselin fotoğrafını çekip saklıyor sanki, ilginç ama her detayına kadar hatırlayabildiğim zamanlar dahi oluyor.
Evet, iyidir. Özellikle lise dönemlerindeyken biyoloji dersinde gördüğümüz görselleri olsun veya yanlarındaki ek açıklamalar dahi olsun, sınavda hangi sayfada sayfanın neresinde olduğu ve görselde kullanılan renklere dahi aklımda gelir. Bu sayede iyi notlar aldım açıkçası. Kişi açısından bakacak olursam da, genelde bir kez gördüğüm bir simayı unutmam. İsim hafızam bazenleri kötü olsa da çoğunlukla biraz düşündüğüm zaman hatırlıyorum. Yani ben kendimce iyi olduğunu düşünüyorum.. Fakat öyle ciddi bir iddiam yok.
Her konuda değil ama çoğu konuda hafızama güvenirim. Sadece olayların detaylarını hatırlamakta güçlük çekerim. Örneğin geçen gün burada 5 yıl öncesinde aktif olan bir üyeyi başka bir hesapla gördüm. Direkt fotoğrafıyla tanıdım. Görsel hafızama güvenirim o yüzden.
Cevap
16Cevap
Görsel hafızam çok iyidir ama biraz ilginç bir yanım vardır.
Dikkatle baktığım birşeyi, bir yeri, bir kişiyi, bir olayı asla unutmam. Ama dikkat etmemişsem 2 saat konuştuğum adamı ertesi gün göreyim hatırlamam.
Görsel hafızam iyi aslında ama yol hafızam iyi değil. Yolları unutuyorum genelde 😅
Berbat :D balık hafızalıyım ben
Hayır, önceden aşırı iyi olsa da şu an 2 saniye önce gördüğüm ya da duyduğum hiçbir şeyi hatırlayamıyorum.
Hafızamdan bir şeyleri silmek isterken komple bozdum galiba.😑
Kızlar Bir Adım Öne Uzamsal zekam iyi benim. Hatta çizerek anlatır çalışırım dersi. Öğrencilerime ve arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum.🙂🪁✨
Evet bu konuda arkadaşlarım hep 𝗮𝗿𝘀̧𝗶𝘃 gibisin derler Örneğin adres bir kere gittiğim hiçbiryeri unutmam görselim ve hafızam bu konuda iyidir
Diğer türlü bazı durumlar da
kalıcı bir 𝗺𝘂𝘁𝗹𝘂𝗹𝘂𝗸 ve 𝗵𝗮𝘀𝗮𝗿 bırakmıştır
O yüzden unutmamışımdır ❥
Tuhaf bir hafızam var. Bazen yıllar öncesini saniyesi saniyesine hatırlarım, bazen de birkaç saat öncesini bile hatırlayamam.
Hafızam o kadarda iyi değil ama tanıdığım birisi var mübarek fil hafizasinin 2 katına sahip kendileri 4-5 sene önce olan olayı bir defa tanıştığı kişileri hatırlıyor bende geçen hafta ne olduğunu hatırlamıyorum 🤦♂️
Çok iyi olduğumu düşünüyorum. Sınavlarda falan hatta unuttuğum bilgileri çalıştığım kağıdı ya da kitabı düşünerek o sayfanın görüntüsünü hatırlayarak resmen zihnimde o görüntüden yazan bilgiyi okurdum.
Evet çok iyidir. Gözüm kapalı bir mekanı detayları ile çizerim
Bu daha süper
Meslek hastalığı diyelim reis hatırlarım
Meslek neydi reis
Otopark reis araba plakası rengi her şeyi reis.
Mafya zlo
şhht öyle bir şey yok reis :D :D
İyidir evet. Bir de duysal hafızam daha da iyidir ama. Duyduğumu unutmam. Hele kötü bir şey duymuşsam asla unutmam.
Görsel de genel de hafızam iyidir. Daha gençken ben 😂 konuşulan sohbeti dahi kelimesi kelimesine ezberleyecen biriydim ahhh gençlik
Herkesi şaşırtan bir hafızaya sahiptim daha önceleri
İki saniye once neye baktığımı bile unuturum.
Saate bakmak icin telefonu açmam sonra aslinda saate bakmama rağmen hatırlamadığım çok zor olmustur
Görsel hafızam baya iyidir. Gerekli gerekesiz şeyleri hatırlarım. Arkadaşlarım bazen sen nereden bunu hatırlıyorsun derler mdkskdpeksls
Hem görsel hem de işitsel hafızam iyidir. Sadece bir kere duyduğum kişinin sesini bile üzerinden birkaç yıl geçse de hemen tanıyorum.
Evet iyiyimdir..
Bir kez gittiğim yeri bir daha unutmam..
Bu yüzden hiç kaybolduğum olmadı, çocukken bile..
#Vesselam
Var birazcık. Özellikle rakamlarla ilgili biraz daha belirgin sanırım :D
Övünmek gibi olmasın ama hafızam baya iyidir diğer insanlara göre
Görsel hafızam efsanedir. Bir kez gördüğüm bir yüzü, bir eşyayı vs. Asla unutmam.
Fazlasıyla iyiyimdir. Öyle olmak zorunda zaten, işim görmeyle ilgili
Baya iyi ve derin. Çocukluğuma kadar inebilen bir hafızaya sahibim.
Görsel hafızam mükemmel ötesi.
Bir görüntüyü hafızama kazıyıp daha sonra yazanları okuyabiliyorum. En büyük hafızasal özelliğim bu
Rakamsal şeyler ya da sözel görmem yeterli ve asla unutmam
Eveet görsel hafızam iyii 😅
Konuşma hafızam iyidir. Görsel hafızam kötüdür.
Oldukça iyi. Gördüğüm şeyleri çok ender unuturum.
Evet iyidir bu konuda kendime güvenirim
Görsel ve tarih hafızam çok yüksektir.
Çoğu zaman hatırlarım
okuduğum bütün kitapları kaydettim
Görsel değil de işitsel hafızam daha iyi.
Evet, görsel hafızam iyidir
İyidir
Evet iyidir.
İyidir
Mükemmmel
Iyidir
İyidir
İyidir
Evet iyi
Çok iyidir
İyidir iyi.
Çok iyidir evet..