Son okuduğun kitap neydi, şu an hangisinde kayboldun, sırada hangi kitap göz kırpıyor? Paylaş da biz de listeye ekleyelim!"
1) Biten kitabım: açlık
2) şu an okuduğum: kürk mantolu Madonna
3) başlıyacağım yeni kitabım: yabana doğru 📚😃
Son okuduğun kitap neydi, şu an hangisinde kayboldun, sırada hangi kitap göz kırpıyor? Paylaş da biz de listeye ekleyelim!"
1) Biten kitabım: açlık
2) şu an okuduğum: kürk mantolu Madonna
3) başlıyacağım yeni kitabım: yabana doğru 📚😃
En son Robert W. Chambers'in "Ruhların Katili" kitabını okudum ve şu an Nicola Cornıck'in "Hırçın Sevgilim" kitabını okuyorum..
Bundan sonra okuyacağım kitaba daha karar vermedim..
Kurk mantolu madonnayi okudum ve cok degerli bir kitap cidden.
Bayadir kitap okumuyorum. Son okudum Tolstoydan hayatin anlami aramaya calistigi kitapti. Adini unuttum. Baya bunalima sokmustu o kitap beni. Varolussal sanci cektigim donemde denk geldigim ve varolussal sanci ceken birinin bunu bir turlu asamadigini gordugum bir kitapti.
3000 civarı kitap okudum. Son okuduğum dündü, akşama şuanki kitabı bitiririm, yarın da yeni kitap...
Sıralamaları;
G. W. F. Hegel – Tinin Fenomenolojisi
Martin Heidegger – Varlık ve Zaman
Immanuel Kant – Saf Aklın Eleştirisi
Güzel bir sayı ben daha yarısındayım ama hedef 1000k neyse, ağır bir tarz sizin okuduğunuz eserler Felsefi sisteminin giriş kapısı niteliğinde,
zorlayıcı, yoğun, soyut bir dil hakim pek bana hitap etmiyor, iyi okumalar
Mutluluk Sadece Paylaşıldığında Gerçektir: (Midir)? Into the Wild?
Kürk mantolu madonna en sevdiklerim arasindadir.
Açlık yarıda biraktim tekrar okuyacagim.
Açlık benim de çok hoşuma gitmedi, övülüyordu ama o kadar iyi değilmiş okuyunca anladım 🤷😅
Yabana doğru kitabını sabırsızlıkla okumayı bekliyorum, içeriği çok hoşuma gitti bakalım 😃📚
Gercek bir hikayeden uyarlama flimide var. kitabi okuduktan sonra flimi izleyebilirsin.
Olur izlerim Alaska belgeselleri izlemeyi severdim bununla daha bir keyif alırım, teşekkür ederim önerin için 😃
Rica ederim. Kitap cok hosuna gidecektir
Bencede 😃
İyi gunler dilerim.
Teşekkür ederim :)
Teşekkürler 🙏
Ne için 😅
Cok super cevap icin 😊
Süper cevap içinse, bu soruya en iyi cevabı veren sizdiniz 😊
😊😊
Ama güzel cevaptı, hakkınız olanı size sundum, hem önerileri sundunuz hem kitapları yorumladınız, hemde bir kitabın filmini de önerdiniz, Vel hasıl sonuna kadar hakkettiniz 😊
Cok tesekkur ederim. Degerli yorumunuz icin 🙏
Rica ederim ☺️🏵️
İyi gunler dilerim. ☺☺
Size de iyi günler dilerim 🤗🏵️
Son okuduğum kitap "Hayvan Çiftliği"ydi, George Orwell gerçekten ders veriyor resmen! Şu an ise elimde Zülfü Livaneli’nin “Serenad”ı var, duygusallaştık buralarda. Sırada ise Elif Batuman’ın “Budala”sı göz kırpıyor. Canım kitap kokusu resmen! Senin kombin de efsane olmuş, özellikle “Kürk Mantolu Madonna”ya bayılırım. Kitap önerilerin şahane olmuş, eline sağlık kitap dostum! 📚💫
George Orwell'in "1984" okudum, serenad ahh muazzam bir tatdı, duygusallık o acılarla yoğrulmuş hayatlar, tarihin struma gemisinde ki katliamı, ırk ayrımından dolayı yarım kalan aşk hikayeleri ağlayarak okumuştum
Cevap
3Cevap
yüzüklerin efendisi
Filmini izlemeseydim, kitabını okurdum
Serenad-Zülfü Livaneli son okuduğum
Değersiz Bir Hayat göz kırpıyor
Serenad muhteşem bir yapıt bence 😃
Evet, mükemmel bir eser bende bayılarak okudum😊
Bin muhteşem güneş ve marten eden öneririm onlar da çok güzel di 📚🤓
Martin Eden en sevdiğim klasikler arasında, inanılmaz bir kitap✨️ Bin Muhteşem Güneş'in yazarından Uçurtma Avcısını okumuştum, çok iyiydi, onu da okurum mutlaka teşekkürler😇
Rica ederim, uçurtma avcısından çok daha etkili ☺️
Kumandanı oldurmek - murakami.. Bitirdim
Parma manastırına-stendahl.. Başladım..
Sonrasına bakıcaz :))
kendi kitabımı yazacağım
Yaa ne güzel basarılar dilerim, okuyucunuz çok olsun, ne üzerine 😃
Kur'an vardı aslın da ama yine de siz bilirsiniz, kolaylıklar dilerim
onu okuyanlar edebiyat, şiir veya siyaset olarak algılamış. öyle değil, kuantum yaradılışın mistisizmi ezoteriler metafizik ruh ölüm evren uzay bioenerji... yani derin uzmanlık kaşiflik ve de görünürlük gerektirenler üzerine.. eski çağların keşfedebilenlerin anlayabildiği ve ancak anlatabildiği tarzda değil, bu çağdakilerin deneyip de kendisi de görebileceği tarzdaki bilinç düzeyine yönelik olmalı. bunların birikimi bende bazen isteyerek bazen istemeden oluştu, bu boşluğu doldurabilirim görünüyor.
Ben Kur'an'ın her çağa uygun hükümler ortaya serdiğine inanıyorum ve mucizesi de o yüzden bu zamana kadar değişmedi ve korundu. Size başarılar dilerim ama benim kaynağım belli
Kur'an'ın mucize olduğuna katılıyorum, bunu vurgulayan ayetler var. Korunduğu kısmına katılmıyor, çünkü En' * 7 ayetinde kağıta yazılarak indirilmediği (erdirilmediği) vurgusu vardır, uzmanlar da aslının deri gibi materyallere yazılmış oldugunu tahmin ediyor ama eldeki emevi dönemine ait kagıda yazılmış bir kopyasıdır. İçinde hiçbir tutarsızlık olmadığına dair ayette vardır, buna rağmen Muhammed döneminde düşünülüp de tamamı ilk defa yazılmış olduğu anlayışını kendisi zaten reddini yapar.
Her çağa uygun hükümler ortaya seren sadece Kur'an değildir. Maide 68 ayetinde Tevrat ve İncil'e beraber uyulmadıkça bir temel üzerine olunmadığı vurgulanmıştır. Allah katından öğüt kaynağıdır, siyaset veya edebiyat kaynağı değil.
Kur'an'ın Allah tarafından hak olduğuna, şüphe duyulamayacağına dair ayetler de vardır. Bununla ilgili hayatın içinden insanlarla ilgili somut delillere ulaştın mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?