Instagram'da bu iki görseli ekledim ve altına şöyle bir yazı yazdım. Aslında birazcık, görgüsüzlüklerinden dolayı arama mesafe koyduğum çocukluk arkadaşlarıma da laf sokmak istedim.
Yazdığım yazı şuydu;
Zaman geçiyor, anılar birikiyor, biz kitapları okuduğumuzu zannederken aslında kitaplar bizi okuyor. Şu masadaki bir tabak, kiminin sıradan öğünüyken, kiminin hayallerindeki lezzet olarak kalıyor.
Bir ilk yapıp, görgüsüzce yediğimi paylaşmak istedim. Dijitalleşmenin bizi düşünen hayvanlar haline getirdiği şu zamanda, bizi düşündürüp insan olduğumuzu hatırlatan en güzel şeyin kitap olduğunu göstermek istedim.
İlk fotoğrafta sahte bir mutluluğun karesine şahit olabilirsiniz. Fakat ikinci fotoğrafta gerçekliğin yalnızca bir satırını görebilirsiniz.
Ve yazar şöyle diyor;
"Kişinin kendine acıması, onu daha da hırslandırarak hedeflenenin tam tersi bir konuma taşır. Bununla birlikte bitanem, bu yaşadığı acıya sabretmesi, kalbinin derinliğini ve ruhunun olgunluğunu artırır.
Tapduk Emre'nin ikinci adımı kendini sıfırlamaya ve acizliğin itirafına yöneliktir. Ben bilmem. Evet, Yunus'a ne sorulursa sorulsun cevap hep aynıdır: "Ben bilmem."
Ve evet Antalya'da tatile gelip, havuzun başında sadece kitap okuyorum, antik kentleri geziyorum ve otelde uzanıyorum. 😅
Siz de benim gibi tatilde bile yalnızca kitap okuyarak mı vakit geçiriyorsunuz?
Bazı yorgunluklar yorulduğuna değen cinsten, insana gerçekten o huzuru, mutluluğu veren yorgunluklar. İçsel tatminin yaşandığı, sunulandan ziyade içten gelen bir mutluluğun dışa yansımasıyla ortaya çıkan yorgunluklar. Bir dostla içilen bir kahve, uzun süredir beklenen bir filmin vizyona girmesi, kendine ödül tadında gittiğin bir tiyatro oyunu, belki sadece birkaç sayfa kitap okumak. Her biri tek başına ufak olan ama ulaşmak için aslında planlama gerektiren, çaba sarf ettiren ve en nihayetinde o doygunlukla değdiğini hisseden bazı yorgunluklar. Bugün de o türden bazı yorgunluklar var üstümde. Bu saatlerde yapmayı en çok sevdiğim şey balkonda oturup kaktûslerimin manzarasında kendime hazırladığım kahveyle birlikte kitap okumak veya sevdiğim bir diziye devam etmek. Çoğu insanın samimiyetsiz samimiliğinden uzakta gerçek, samimi ortamımda mutluyum..
Öncelikle iyi tatiller keyifli mutlu vakitler :) Ben sahilde kitap okumayı çok severim. Bence kitap tatildeyim sonra okuyum diyeceğimiz bir şey de değil zaten;)
0
13 Yorumla
Soran
1 yıl
Felsefeikizleri'nden bir güzel cevap daha :) haklısın
Evet 😀 Tatile gittiğimde denize girmeyip sadece kitap okuyanlardanım zaten kitap tatilde okunmaz mı😂
0
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Deniz ve havuz saçma geliyor 😂 çünkü çok kalabalık... Side Antik Kenti'ne indim. Telefonla Instagram story de paylaşmak için vlog çekip kamerada tarihçesini anlattım 😂
Kitap ve havuz başı keyfi, işte huzurun tanımı! Antalya’da antik kent gezmek falan zaten bence en güzel tatil planı. Ben de İstanbul’da sıkıldıkça mutlaka kitabımı kapıp parklara, sergilere kaçarım. Yalnızca kitap okumak değil, kitaplarla kendini bulmak resmen. En azından gösteriş değil, gerçek bir hayatın tadı var burada 📚✨ Yalnız olmanın keyfini çıkar, tatilin tadı tuzu bu bence!