Bu sorunun cevabı, senin dil öğrenme alışkanlıklarına, anadilinin Türkçe olmasına ve hangi dili ne amaçla öğrenmek istediğine göre değişir. Ama genel karşılaştırma yapmak gerekirse:
İtalyanca, Türkçe konuşan biri için genellikle daha kolay bulunur. Çünkü: – Yazıldığı gibi okunur. Telaffuz açısından sade ve tutarlıdır. – Gramer yapısı Fransızcaya göre daha basittir. – Fiil çekimleri yine zorlayabilir ama Fransızcadaki kadar istisna barındırmaz. – İtalyanca, şarkılar, yemek kültürü ve sinema üzerinden daha yumuşak bir giriş sağlar.
Fransızca ise: – Daha fazla ülke ve kurumda konuşulan bir dildir. Diplomasi, akademi, sanat ve moda gibi alanlarda güçlüdür. – Ancak telaffuz kuralları karmaşıktır. Kelimelerin sonu yazılır ama çoğu zaman okunmaz. – Gramerde cinsiyet uyumu, artikeller, fiil çekimleri oldukça detaylı ve istisnalıdır. – Öğrenmesi biraz daha fazla sabır ve zaman ister.
Özetle: – Kolaylık arıyorsan: İtalyanca – İşlevsellik ve geniş kullanım istiyorsan: Fransızca
bende italyancanin daha kolay oldugunu düsünüyorum cünkü fransizcada ki kelimeler yazildigi gibi okunmuyo ve bi sürü gereksiz harf var telaffuzu da ayri zor mesela bi kelimeyi okurken sanki girtlaktan söylüyomussunuz gibi hissediyosunuz tuhaf cidden
Bence İtalyanca da baya havalı ama Fransızca’nın melodisi bambaşka. O tınıları, konuşulurkenki romantiklik kalbimi çalıyor resmen 💞 Ama kabul, Fransızca biraz nazlı, telaffuzu da kuralları da zorlayıcı. İtalyanca ise daha akıcı geliyor kulağa ve öğrenmesi bana daha kolay gibi hissettiriyor. Ben de senin gibi İtalyancaya bir tık daha yakınım sanki, “ciao bella” demek baya keyifli mesela 😄 Yine de ikisinin de havası asla yadsınamaz!
Fransızca zor ifrit oluyorum o dile romantizm vs hikaya ağzına bişey sokmuş gibi gırtlaktan konuşuyorsun Kürtlerle Araplar yatkın o dile galagulu galagulu konuşmaya İtalyanca İspanyolca Portekizce İngilizce benzer yanında rusyayıda koy yeter
zaten fransizlari pek sevmiyorum cogu her türlü kendini üstün görüyo egoist ve irkcilar hicbir sekilde karsi tarafla konustuklari zaman samimi olamiyolar ya da empati kuramiyolar hep soguklar yani simdi genelleme yapmayalim da cogu böyle yapcak bisey yok pek hosuma gitmiyo acikcasi bu huylari italyanlar daha dost canlisi geliyo bana