Evet arkadaşlar sizce hangisi ve önemlisi de neden?
Fransızca
İspanyolca
İtalyanca
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İtalyancayı bi kere kafadan salla İspanyolca ve Fransızcanın yanında esamesi okunmaz zira dünyada italya'dan başka italyanca konuşan ülke yok.İspanyolca bildiğim kadarıyla dünyada en çok konuşulan dil.İngilizceden bile fazla insan konuşuyor bildiğim kadarıyla ama İspanyolca'nın sadece İspanya ve Orta ve Güney Amerika ülkelerinde konuşulduğunu göz önüne alırsak ingilizce'nin etki alanına sahip değil elbette.Türkiye'nin son yıllarda dış ticaret hacmi inanılmaz derecede arttı bu nedenle İspanyolca konuşulan ülkelerle iş yapan firmalar vardır diye tahmin ediyorum.Fransızca'da yine yaygın bir dil birçok eski fransız sömürgesi Afrika ülkesinde konuşuluyor.Afrika ile olan ticari ilişkilerimizde de önemli bir artış var.Hükümet özel önem veriyor Afrika'ya.Daha önce staj yaptığım bir şirkette fransızca bilen insanlar istihdam edilmişti sık sık fransızca bişeyler konuşulurdu yani özel sektürde fransızca'nın da yararı olabilir.Diplomatlık felan düşünen birisi içinde kesinlikle ispanyolca ve fransızca önemli olabilir derim zira Birleşmiş Milletler'in İngilizce,Rusça,Arapça ve Çince ile beraber 6 resmi dilinden ikisi İspanyolca ve Fransızca.uzun lafın kısası İtalyanca öğrenmek bana göre zaman ve beyin israfıdır.Özel ilgin varsa bilemem.
Ticaret değil de medya sektörü olarak bakıyorum hangisi işime yarar tam kestiremiyorum biçoğu İngilizce bil yeter diyor ama 2 ve 3. dil bile aranıyor artık o yüzden hem işime yarasın hemde fazla vakit kaybettirmesin istiyorum.. Bu durumda önerin nedir? Bu arada açıklayıcı cevabın için çok teşekkür ederim.
L'amore è diverso in italiano :)
italyanca aşk başkadır.
Çok hoş bir dil, hem telaffuzuyla boğazımızı hem grameriyle kafamızı hoş tutuyor :)
Bilmem benim hoşuma gidiyor, az azıcık zaman ayırıp öğrensem :))
ama işe yarar birşey olsun dersen, ispanyolca; adamlar iyi sömürge kasmış çünkü :D
evet italyanca, ispanyolca ve fransızca aynı kökenli. Fransızca biraz üvey evlat gibi kalıyor :) Portegizce'nin sesleri ispanyolcadan daha zorlu geldi bana :) ama birini öğrenince diğerleri nispeten daha kolay oluyor ve anlaşılıyor dediğin gibi.
İspanyolca. Fransızca ve İtalyancaya göre daha kolay (görece, hala fiil çekimleri zorlayabilir) ve konuşurken daha sempatik bir havası vardır (en azından ben konuşurken sevdiğimi hissediyorum her kelimesini). Dünyada en çok konuşulan dillerden biridir (500 milyon kişi tarafından konuşulmakta) ve ticaret olsun, medya olsun her alanda işinize yarayacak bir dildir. Ayrıca İspanyolca öğrenerek Fransızca ve İtalyanca öğrenimini kolaylaştırırsınız; zira gramerleri ve kelime dağarcıkları birbirine çok benzer.
en çok görmek istediğim yerlerin başında latin amerika gelir, o nedenle ispanyolca benm için öne çıkmakta.
ancak şiirsel tarzı ve estetikliği açısından fransızcayı da severim
Cevap
26Cevap
arkadaşın biri orda yakında ingilizceden bile çok kullanılıca yazmış ispanyolca için ama şuan dünya üzernde en çok kullanılan dil zaten ispanyolca ardından portekizce geliyo. ingilizce sadece avrupa birlğince avrupadaki ortak dil olarak kabul edildiği için herkesime öğretilmeye çalışılan bir dil. hem dünya çapında en çok kullanılan dil olması nedeniyle aynı zmnda da kulağa hoş gelen bi dil olması nedeniyle :D r leri falan bastırarak söylerler falan bnce ispanyolca
italyanca ve fransızca. ortaçağ bilgilerine ulaşmak için italyancayı öğrenmek isterim. Tarihi açıdan çok zengin. Tarih mezunuyum ve İtalya coğrafı üzeridneki tarihe çok fazla ilgim var. Ama Fransızca da olabilir. Fransız ihtilali başlı başına bir tarih.
İspanyolca.Seviyorum.İspanyolca şarkılarda çok güzel.
Erkekleri de öyle link
Dünya üzerinde en fazla konusulan dil İspanyolca ve öğrenmeside pek zor değil İngilizce biliyorsan birde daha da kolay.. Çoğu kelime türkçedeki gibi yazıldığı gibi okunuyor.
Biliyorum İspanyolca öğrenirken zorlanıcağımı da sanmıyorum zaten küçükken çok merakım vardı uğraşıyordum falan lise döneminde de bi site bulmuştum hatta baya baya öğretiyolardı ama şu sıra Fransızcaya merak saldım kafamı karıştırdı. İtalyanca'ya gelince de kolay öğrenirsin diyolar hani öğreniyim cepte dursa mı acaba diye düşünüyorum öyle kararsızlık had safha yani anlıycağın :) Teşekkürler bu arada :)
İspanyolca ben biliyorum ama sadece iltifat etmeyi :D:D:D:D
kesinilikle ispanyolca dünyada 500 milyon kişi bu dili konuşuyor neredeyse kolay da öğrenebileceğin dil diğerlerine göre çok avantajlarını yaşarsın latin dünyası desem yeterli sanıyorum
İspanyolca elbette. Tam bir dünya dili.
4 yıl üniversitede gördüm. Ama daha da geliştirmem gerekiyor.
ispanyolca çünkü bu yaz çalıştğım yerde 7 farklı milletten insanla. kulağıma en hoş geleni ispanyolcaydı.
Amaaan hepside "Linguam Latinam" işte. Birini öğrenin diğerini öğrenmeniz kolay olur. Ama İtalyano en iyisidir bana göre. ^^
Tamamen zevklerim açısından bakarsam Fransızca.
Ama İspanyolca arkadasların dedigi gibi önemli bir dil iş hayatı için iyi olabilir.
Fransızca çok hoş ve güzel bir dil ama ispanyolca daha çok insan tarafından konuşulan bir dil.İspanyolca daha önemli bence.
önem acisindan ispanyolca,
ama bana hos geleni soruyorsan fransizca : )
Şu anda İspanyolca öğrenmek şart .. Bir de Arapça artık dünya trendlerii gereği şart..
ispanyolca ola ola :) nedense daha sıcak geliyor ..
Önem bakımından İsnpanyolca. Güzellik ise İtalyanca'da.
Hepsi birbirine benziyor.
İspanyolca derim, cünkü İspanyolca çok ülkede konuşulan bir dil.
ispanyolca önemli bence internette o kadar eleman aradık bir eleman bulamadık en son bir öğrenci geldi biliyormuş çocuk daha 19 yaşındaydı üniye hazırlanıyordu çocuğa 2000 lira maaş veriyorlardı .))
ispanyolca en önemlisi ama ben italyancayı öğreniyorum...
ispanyolca yakın zamanda ingilizceden bile çok kullanılacak
Önemini bilmem ama italyanca da beni çeken bişiler var kesin. Gli italiani amano !
ispanyolca, yamulmuyorsam dünyada en çok konuşulan ikinci dil ve yine yamulmuyorsam açık denizlerin resmi dili diye söyleniyor.
İspanyolca, çünkü dünya nüfusunun %40 ından fazlası anadil olarak İspanyolca konuşuyor
Onemli filan oldugu cekici geldigi icin ispanyolca.
ispanyolca.hem çok kullanılan bir dil hem de çok seksi
bence ispanyolca.çünkü dünyada ingilizcden sonra en çok kullanılan 2. dil
portekizce latin amerika kızlarına bayılırım.
Tabikide fransizca sen dunya ekonomi siralamasina bak ispanya ve italya acindan oluyor fransizc daha çok işine yarar
Bence ispanyolca ogrenmesi daha iyi cunku çok fazla ulkede konusuluyo abd de bile hiç ingilizce bilmeyipte hayatini surdurebilecegin bolgeler var. Bende bu ara sardim ispanyolcaya penpaland com da bir iki tane arkadas buldum pratik yamak için tabi oncesinde kelime ve gramer çalismistim.
italyanca diyorum dünyanın en fonetik dilidir. Ben 3 ayda bağdat caddesinde firenze egitim danışmanlıgında italyanca hocalar tarafından çok kolay ögrendim.
esen kalın
vi amo
Ispanyolca harika :-)))
eres my amable y carinoso...
ingilizce'den sonra ispanyolca..
ispanyolca derim dünyada 33 ülekede resmi dil...
fransızca önemli ama ispanyolca harika bir dil
İtalyanca daha çekici geliyor
ben fransizca konusuyorum cok guzel bir dil
ben fransada yasiyorum, bu yuzden iyi konusuyorum, ama sonradan ogrenmek cok zor; parise gelince her yerde var pis kokan insan yani genellemek yanlis olur, ben turkum ama yinede yasadigim sehri savunurum k bakma
İspanyolca :))) Bir sor neden..
Latin Amerika demem yeterli mi? :)))
Seviyorum bana sıcak geliyorlar :)
ispanyolca daha önemli latin kızları çok güzel.
fransızca.. fransa avrupada etkılı...
sei pazzo ( delisin sen )
Bana İtalyanca lazım. :s
Gemi ile ilgili italyanlar önde, öğrenmekte yarar var.
franszca
ingilizce bilsem yetter napcam o gavurların dilini
ispanyolca elbetteki
ispanyolllca :)
Ispanyolca dedim
Tabiki İspanyolca
ispanyolca daha seksi, daha erotik hemi?
türkçe
İspanyolca
ortaya karışık
türkçe
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar