Bu biraz da yazarım anlatımına bağlı olarak değişir. Aşk'ı bir İskender Pala gibi anlatan olunca aşk teması diyorum ama toplumsal derinliği de bir Orhan Kemal gibi anlatan olursa o zaman yine değişiyor.
Her ne kadar siyasi kimlikleri ile öne çıksalar da yazarlar bir süre sonra ask hayatları ile gündeme gelmiş ve kalemleri o yönde evrilmiş. Nazım Hikmet'in Kuvayi milliye destanını bilen nadirdir belki ama Piraye sini bilmeyen yoktur
Yani normalde toplumsal konulardı ama sanırım şu an aşk konuları artık çünkü daha önce sevdiğim kişileri bence gerçekten sevmiyordum farkında olamdan beiileri beni yönetip zorluyormuş aslında
Aşk teması okurken içim kıpır kıpır oluyor ama toplumsal konuların beni derin düşüncelere sürüklediğini kabul etmeliyim. Toplumsal meseleleri işleyen eserler, insanı sarsıyor ve hayata başka gözle bakmanı sağlıyor. Ama arada bir romantik hikayeler de içimi ısıtıyor doğrusu! Kitaplarda denge önemli kızlar, hem kalbimiz hem beynimiz aşk ve toplumsal meselelerle gelişiyor. 💕📚