Benim çok fazla sevdiğim bir kız vardı. Onu görmeyeli baya bir zaman oldu. Ama onu unutamamıştım hala. Dün bir kitap okudum ve o kızı unuttum gibi bir şey oldu. Çok fazla umursamıyorum artık. Benim 8 ayda yapamadığım şeyi bir kitap yaptı. Kitapta ana karakterin duygularını aşk zannediyordum ama meğersem aşk değilmiş. Bende "ya benimki de aşk değilse?" diye düşündüm. Sizin bu konu hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim?
Sizce bir kitap insanın aşka olan bakış açısını değiştirebilir mi?
Aşk denilen duygunun bir tutku, humma, hastalık gibi bir şey olduğu görüşündeyim. Sizin karar verip, seçebildiginiz bir şey değil. Bu dönemde kolayca bulabileceğiniz bir şey de değil. O yüzden gerçek sevgi ve saygıya inanırım. Aşk, rüzgar gibidir. Eser ve geçer. Ne zaman veya nasıl olacağını bilemezsiniz.
Aşk bir anda çıkar zaten seçmek değil kendini bulduğunda adı aşktır. Oda ilahi birşeydir sadakat gerektirir anlamazsan sürünürsün genelde.:) çünkü tuzakları vardır düşersen cezalar ders çıkarmazsan yıkımlar yaratır
Hayır ya yargılar ya şaşırır ya sevinir ya üzülür ama yaşadığın zaman bi çok hikayeden anlam çıkarıp ve hırslanıp asla aşk yok diyerek sevgiye odaklanıyorsun ama zamanla aşktan sonra güvensiz olacağın için birdaha kimseye güvenemeyeveğin için kahroluyorsub
değiştirebilir. aslında kitaplar sadece aşk bazında değil, genel olarak tüm dünya görüşünüzü değiştirebilir. fakat yorumdaki arkadaş gibi aşk yoktur denmesine katılmıyorum.
neden öyle bir bakış açısı belki bu bilgi sana kendine dön bak ve keşfet demek istiyordur. Aşk yakar acıtır kavurur ama hakkı, hukuku, empatiyi kavrarsın. Bence insan olmak tam anlamıyla olduktan sonra da kalmak en büyük sanat fikrimce. insan olabilme sanatı ilhamı doğurur böyle düşünme lütfen hepimiz sanatcı olabilecek potansiye sahibiz bu hangi konuda yeteneklerin var onu keşfetmeyle alakalı.
erkekler aşktan kaçar kaçtığı içinde pek çok sey yaşar bu tamamen neyi ne niyetle neden yaptıgıyla alakalı. erkeklerin asık olmaması diye bir şey yok kendimize değer vermeyi öğreniriz aşkla sevgidir kalıcı olan asktan kaçan kendinden kaçar kendini sevmeyen hiö kimseyi sevemez,