Biraz gri, biraz soluk. Aslında ruhun rengi bize beyaz olarak lanse ediliyor ama büyük ihtimalle aşırı şeffaf. Gerçi ruh nedir ki? Kalbi attıran beyni çalıştıran aslında bizi hepsinde öte şekilde yaşamda tutan asıl ruh nedir, nasıl bir şeydir?
150 Yorumla
Soran1 yılBunlar güzel sorular : ) ne yazıkki cevaplayacak bilgi birikimim yok : )
Soran1 yılYusuf güneyi çağıralım ahahah : )
Şaka bir yana şimdilik öyle ne yazıkki.
Soran1 yılBizi kim konuk etsin yav : ) benceye falanda kimse çeğırmıyor hihihi : )
Soran1 yılAhahaha hayır hayır aslında ara diye bir yerin olduğunu zannetmiyorum , gönlü geniş ve herkesin bir yerde , oturacak bir yeri vardır : )
Araya girmiyorsun yani.
Bak @OrganIQ yok diyor. : )
Soran1 yılVar mısın , yok musun aklıma geldi nedensizce. İçerde bir kod tetiklendi galiba : )
- 1 yıl
Şu dünyada fazlalıkmış gibi hissettiğim bi gündeyim. Hâlâ yerim olmayan bi yerde dolanıyorum. İstenmeme gibi bi durum yoktur belki ama fazlasıyla öyle geliyor bana.
Felsefe severim.
Geçenlerde yeğenimi (5) bayağı sorgulattım. Belki ben yokum, senin hayal ürününüm dedim. Ama herkesle konuşuyorsun dedi, herkesle konuşmamı sen istiyorsun, çünkü hayal değil gerçek olduğuma inanmak istiyorsun dedim. Ama annemlere dokunuyorsun yemek yiyorsun gülüyorsun dedi, çünkü öyle daha gerçekçi olacağını biliyorsun ve öyle hayal ediyorsun dedim. Baktım çenesi titremeye başladı. Duramadım çok sardı çünkü. Mesela seninle oynuyorum sana bi şeyler veriyorum anne babanla konuşuyorum, bazen canım acıyor bazen hasta oluyorum bazen sinirleniyorum çünkü biliyorsun ki böyle daha gerçekçi dedim. Başlamasın mı ağlamaya 😂😂
Sonra ki görüşümde devam etmeyi düşünüyorum bayağı bayağı sardı çünkü ne yalan söylim 😂 - 1 yıl
Ahh Acun ahhh 😂
Orada hissetme ile ilgili replikler de vardı da oraya girmeyeyim jfkdkd
Araya girme falan da yok Göktuğ hiçbir anlamda yok 🤣
Sen ölü değilsin, biz de değiliz 😀
Ruh olsaydı hafıza kaybında veya beyin ölümünde yine bir şeyler yapılabilirdi.
Eğer bitki formuna geçiyorsak ruh muh yok 😂
Sürekli iddialar vardı, kanıtlasınlar diye iddia sahipleri çağırıldı kanıtlama da yok 😀
Ölçülsün dendi, o da yok jdjdk
Ruh denilen şey aslında bizim kişilik, karakterimiz. Mentak ve duygusal kimliğimiz.
Mesela ileride ruhumuz robotlara da aktarılacaktır. Fakat bu ruh olmayacak, mental verilerimiz olacak.
Her şey beynimizde ve hücrelerimizde, dışarıda bir şey yok...
Ha ispat edilirse var derim o ayrı konu. Şu anda yok 😂 - 1 yıl
Acun kısmını anlamadım 🙃
Dedim ya bugün fazlasıyla kötü hissediyorum, o yüzden öyle geliyor bana..
Hmm. Anlamakta zorlanıyorum açıkçası. Zaten ruh bizi hayatta tutuyorsa.. tamam dur anladım galiba ne dediğini. Yani duran kalbe masaj yapmak gibi mi en basitinden? Hani ortada bi organ var ve çalışması için baskı uyguluyorsun ama ruh olmadığı için beyin ölümü gerçekleşse de geri döndürme şansımız yok çünkü ortada dokunup edebildiğimiz bir şey yok.
Doğru muyum, değil miyim?
İddiaları ve kanıt sahiplerini hiç duymadım fakat bu ruh ne o zaman? Yani şimdi kızma bana, daha yeni dedim ruh muh yok, diye ama, bana da zor geliyor bunu kabul etmek. Bugüne bugün bilip sıkça duyduğumuz şey gerçekten hiç var olmamış nasıl oluyor?
Peki biz nasıl olduk o zaman? Hani bütün hayatımız zaten belliydi de, vakti geldiğinde melek üflüyordu ruh bedene giriyor ve böylece rahme düşüyorduk?
Soran1 yılBunları belgelendirip çıktı almak lazım mükemmel oldu..
Göktuğ çocuğa o kadar yüklenme la hayattan bezdirecen.
Soran1 yıl: )
- 1 yıl
Hatta dur dur belgeseli yaşayın 😂
Alın bir erkek bir dişi kedi, çiftleştirin. Bakın bakim birisi bir şey üflüyor mu 😀
Sonra o yavrulardan bazıları doğmadan veya doğumdan hemen sonda ölsün.
Takip edin bakim çıkan veya çıkanı almaya gelen bir şey olacak mı 🧐
Eğer varsa aha işte buldunuz 😂 Yoksa da yok...
Hayvan belgeseli la, hani şu aslanlar geyik avlayıp yiyiyor halimiyet alanı için dövüşüyor ya heh onlardan.
Orada ne oluyorsa biz de yapıyoruz çünkü 🤣
Soran1 yılBence gayet açıklayıcı oldu : )
Soran1 yılBence gayet güzel sorular ama ben cevap veremem : ) (tatmin edici cevap)
- 1 yıl
Şurayı komple bir okuyun bakim bir şeylere benziyor mu 😂
tr.m.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCmer_mitolojisi
Soran1 yılLa bu olimposun nerden aşırdıkları belli oldu. Bence gayet güzel bir okuma dakikasıydı. Elbette herkes istediğini alır o ayrı bir durum orayı karıştırmayın.
Tanrısız dinler bir yana.
Dinlerin birbirleri ile etkileşimi biraz daha dikkatimi çekti. Benim için hamur (abinin) yeri farklı daima.
Soran1 yılSuları doldururken epey güzel vakit geçiriyorum zaten yapacağım pek bişi yoktu. Güzel oldu ahahah : )
Benimde çok ilgi alakam olduğu söylenemez göktuğ.
sümerlere bir sebebten ötürü yakınlık duyuyorum . Her ne kadar tabletlerinde bizi barbar olarak nitelendirmişselerde esasında düşmanlar arasında olur ele şeyler. : )
Soran1 yıl@OrganIQ bir yerden gözüm ısıracağdı : ). Saka tabiki benzerlikler var elbet.
Soran1 yılTaş gibi bişi bu niye öyle : )
Soran1 yılYok : ) neyi kastettiğini anladım ama bu kadarda olmaz organik : )
Soran1 yılolmaz olmaz.
- 1 yıl
Anladım demek istediğini. Kibele taşına da baktım da taş gibi taşmış harbiden 😂
Şimdi belki uzatma diyeceksin ama şunu söylemek istiyorum.
İnsanlar eski çağlardan beri sürekli bi şeylere anlam yüklemeye çalışmış, hani doğum ölüm yıldızlar güneş ay olaylar falan fistan. Buna tamam. Ama diyelim ruh yok, o zaman sevdiğimiz biri ölünce hissettiğimiz o iç yanması ne oluyor? Sadece hormon mu? Serotonin düşüklüğü mü? Çünkü ciddi ciddi hissediyoruz. Ölümlü bi kaza videosu gördüm bugün. Ekran başında olmama rağmen içten içe bi yerlerim acıdı kötü hissettim. Buna dümdüz his ve insanlık mı diyeceğiz? Yanlış anlama ama bu kadar mekanik miyiz?
Soran1 yılGülleri severim heleki beyaz ve kızıl gülleri. Yapma derim yani : )
Soran1 yılHımm
En İyi Cevaplar
Bugüne kadar pek çok şey gördüm ama hiç insan ruhu görmedim..
Senin istediğin ruh kavramına en yakın olan şey aura dediğimiz enerjisel alanlar..
Her insanda farklı olduğu gibi zaman içinde değişip dönüşebiliyor. Yani aynı kalmıyor enerji de değişken olduğu için..
Şimdi görsellerini de ekleyeceğim. İlgini çekerse bir bakarsın 😀

219 Yorumla
Soran1 yılAaaa cok teşekkür ederim. Bunlarıda merak ediyordum.
- 1 yıl
@Psigareşh merak ediyorsan çok güzel 🤩
çünkü farkındalığın var odaklanabilirsen sen de görebilirsin 🙃
Soran1 yılBişeler varda ne var burada yazmak uygun olmaz gibi.
Gizli Üye(25-29)1 yılRuhun bir rengi olsaydı eger herkesin ruhunun rengi hissettigi duygu olurdu. Soguk hissediyorsan durgunsan ruhunun rengi gridir. Sıcakkanlı güleryüzlü isen ruhunun rengi kırmızıdır. ya da öfkeliysen turuncudur ya da mordur. 😀😀😀sadece fikir yürüttüm.
11 Yorumla
Soran1 yılMantıklı bence : )
vardır belkide ama onu görme kabiliyetimiz olmadığından çizemeyizde boyayamayızda zaten ruhları görebilsek Allahıda diğer varlıklarıda görürdük ama hissedebiliriz
112 Yorumla
Soran1 yılBelkide boyut farkı vardır. Ruh olarak görsen bile varlıkların mertebeleri vardır.
Soran1 yılÖyle elbette iç içe geçmiş duvarlar düşün . 2. Duvara bakarken sondakini görmek zor ele bişi gibi
Soran1 yılHazırsan ediyorum : )
Soran1 yılHazır hissettiğinde söylr
Soran1 yılSöyle
Soran1 yılTamam
Soran1 yılRica ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Bence ruhun rengi kesinlikle gece mavisi ve biraz da sisli bir yeşil olurdu 🎨 Çünkü karanlık, gizemli ama bir yandan da büyüleyici bir enerji var. Arka bahçe serisinin kapanışı da baya havalı olmuş! Ruhunu çizmek istesem böyle sisler içinde, hafif parlayan ve kendine has bir aurayla çizerdim. Senin ruhun bence gotik bir festival gibi, biraz ürkütücü ama çok ilgi çekici! 👻✨
02 Yorumla
Soran1 yıl: ) sedim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
1 yılRuhunu gördüğümde gözlerini çizeceğim, Modigliani böyle dediğine göre iki çift göze sığıyormuş insanın ruhu. Belki de bu yüzden hiç beceremedim göz çizmeyi çünkü kimseyi ruhunu görecek kadar tanımadım
11 Yorumla
Soran1 yılEvet , esasında tanıdığımızı zannettiğimiz insanlarda bile bir bilinmeyen var. Belkide çok bilinmeyen.
- Kültür & Sanat konusunda 662 cevap paylaştı.
1 yıl
Aha beyle çıkıyor 11 Yorumla
Soran1 yılBence gayet yaratıcı resimler.
1 yılRuhun kendine has bir rengi yoktur.. Her insan kendi ruhunun rengini kendine kattığı renkler ile belirler...
13 Yorumla
Soran1 yılOoo epey felsefik bir cevap ha : ) eline sağlık : )
- 1 yıl
Estağfurullah yaa birden çıkıyor:)
Soran1 yıl: ) iyidi .
- Kültür & Sanat konusunda 804 cevap paylaştı.
m 1 yılRuhun rengi var ama bunu çizmem mümkün değil
11 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
1 yılBeyazla başlar yaş aldıkça şeffaflaşır en sonunda da yok olur işte
13 Yorumla
Soran1 yılNiye beyaz olduğunu düşündün.
- 1 yıl
Katkısız çünkü, hepimizin ruhu katkısız başlıyor bu hayata 😃
Soran1 yılAnladım
1 yılBence ruhun rengi aynı görseldeki gibi su yeşili olurdu Ruhiciğim:)
11 Yorumla
Soran1 yılKamilciğim bencede öyle olurdu. : )
Kültür & Sanat konusunda 741 cevap paylaştı. Rengi olabilir ama ruh çizileccek bir şey değil bence üstat
13 Yorumla
Soran1 yılOlsa ne renk olurdu. sence üstat
Soran1 yılMümkün elbette üstat.
1 yılBeyaz ama duygulara göre renk değiştiren belden aşağısı olmayan şeffaf bisey
13 Yorumla
Soran1 yılNeden okuduğumda casper aklıma geldi : )
- 1 yıl
😂
- Kültür & Sanat konusunda 311 cevap paylaştı.
1 yılRengi yok maalesef
21 Yorumla
Soran1 yılAh be : /
1 yılRuh eşittir beyaz fnfn
11 Yorumla
1 yılherkesin rengi farklıdır sanırım
11 Yorumla
Soran1 yılMümkün dediğiniz gibi
- Kültür & Sanat konusunda 566 cevap paylaştı.
1 yılRuhumun rengi değişken..
13 Yorumla
Soran1 yılMümkün mü ki
- 1 yıl
Konu benim hayatımsa evet 😆
Soran1 yılAnladım : )
1 yılGökkuşağı her renk var bende
12 Yorumla
Soran1 yılCok iyi ya. : ) teşekkür ederim yorum için
- 1 yıl
Rica ederim :))
Benim ruhumun rengini körler görür
11 Yorumla
Soran1 yılOoo bu iyidi.
1 yılNeden benim cin kocamın resmini çizdiniz
13 Yorumla
Soran1 yılKanal karıştı af buyur.
- 1 yıl
Şaka yapıyorum sadece korkmayın😂
Soran1 yılTamam teşekkür ederim : )
1 yılŞeffaftır, çizemem.
11 Yorumla
Soran1 yılAnlıyorum
- Kültür & Sanat konusunda 816 cevap paylaştı.
1 yılKaranlık..
11 Yorumla
Soran1 yılEvet. Birazcık dark görünüyor : )
1 yılGri olabilirde bu ne be şeytan gibi
13 Yorumla
Soran1 yıl
Öyle demeyin her insanın içinde bunda iki tane varmış öyle diyorlar. : )- 1 yıl
Ölene kadar var tabi de aktifleştirmek insana kalmış 😀
Soran1 yılElbette : )
- Kültür & Sanat konusunda 7,8b cevap paylaştı.
1 yılGrimsi
10 Yorumla Tabiyki
10 Yorumlayeşil
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler