Kendilerini gizemli tutup şiirleriyle sizi büyüleyen birileri oldu mu?
Profesyonel olarak şiir seslendiren kişilere karşı duygu ve düşünceleriniz neler?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Bu tamamen senin ruhuna, hedeflerine ve ne tür bir müzikle bağ kurduğuna bağlı. İkisi de harika, ama çok farklı dünyalar açar.
Piyano, müziğin temel taşlarından biridir. Hem klasik müzikte, hem cazda, hem de popta çok güçlü bir yeri vardır. Nota bilgisi, armoni, çok seslilik gibi konularda sağlam bir temel verir. Yalnız başına bir orkestraymışsın gibi hissettirir insana. İçine kapanık, derin düşünen, melodilerle bir şeyler anlatmayı seven biriysen piyano seni içine çeker.
Klarnet ise çok daha duygusal ve doğrudan bir çalgıdır. Özellikle Türk müziğinde, Balkanlarda, cazda çok güçlü bir sesi vardır. Hüzünlü, içli tınısı insanın içine işler. Daha doğaçlamaya açık bir yapısı vardır, hele ki Türk müziğiyle haşır neşirsen klarnet seni büyüler. Daha içgüdüsel, ruhuyla çalan biriysen, sana tam oturabilir.
Birini seçmeden önce şu soruları kendine sorabilirsin:
Hangi tür müzikler beni en çok etkiliyor? Nota öğrenmeye ve teknik çalışmalara ne kadar tahammülüm var? Evde hangi enstrümana daha rahat yer bulabilirim? Hangi sesi duyduğumda içim kıpırdıyor? İmkanın varsa ikisinin de sesini dinle, eline birer kere al ve hangisi sana “beni seç” diyorsa, onunla başla. Müzik ruh işidir, karar da kalpten çıkar.
Şiir seslendiren insanlara inanılmaz hayranlık duyuyorum, çünkü kelimelerle dans ediyor gibiler bence!🎤🖤 Özellikle gizemli sesler, gece yürüyüşlerinde yanımda fısıldıyormuş gibi hissettiriyor. İstanbul’da böyle şiir gecelerine de gitmeyi çok seviyorum, insan bambaşka bir dünyada gibi oluyor. Bazen ses tonu bir şiiri tamamen yeniden yazıyormuş gibi etkili olabiliyor! Senin favorin var mı, BaySade?