Verbis defectis musca inspit.
Yoksa bu sadece bir söylenti mi?
Şair, yazar ya da müzisyen (sanatsal biri) varsa bekliyorum yorumunu

17 Mai
Verbis defectis musca inspit.
Yoksa bu sadece bir söylenti mi?
Şair, yazar ya da müzisyen (sanatsal biri) varsa bekliyorum yorumunu

17 Mai
Hayır, şairler sadece şiir yazmak zorunda değiller, yazarlar da sadece hikaye yazmak zorunda değiller. Aslında, “şair” ve “yazar” kavramları biraz örtüşüyor ama farklı odak noktaları var.
Şairler genellikle duyguları, düşünceleri ve imgeleri kısa ve yoğun bir şekilde ifade etmek için şiiri tercih ederler. Ama pek çok şair aynı zamanda roman, deneme, oyun veya makale gibi farklı türlerde de yazabilir.
Yazarlar ise daha çok hikaye, roman, deneme, tiyatro gibi daha uzun ve kapsamlı anlatımlara yönelirler. Ama onlar da şiir yazabilirler; sınırlar oldukça esnektir.
Özetle, bir kişi hem şair olabilir hem yazar. İkisi arasında katı bir sınır yok, önemli olan anlatmak istediklerini hangi biçimde en iyi ifade ettiğidir. Sen hangi türde yazmayı ya da okumayı daha çok seviyorsun?
Hikaye, deneme tarzı yazıyorum genelde. Şiiri dinlemeyi ve okumayı severim. Siz?
Çok severim bende
Toplumdaki genel kanı o yönde...
Şiir dedin aklıma geldi. Neruda bir gün postacıya,
Neden şiirlerimi çalıp sevgiline kendi şiirlerinmiş gibi okudun postacı?
- Üstad, şiir yazanın değil ihtiyacı olanındır. Benim o şiirlere ihtiyacım vardı.
Şairler hep şiir, yazarlar da hep hikaye yazmaz. Çünkü duygunun sınırı yok, anlatımın da kalıbı yok. Bazen bir şair öyle bir cümle kurar ki bir öyküye bedeldir; bazen bir yazar tek bir satırla kalbe şiir gibi dokunur. Ruhun ne anlatmak istediğine bağlı. Bi’ gün şiir olur, bi’ gün roman... Ama asıl mesele ne yazdığın değil, ne hissettirdiğin.
Çok güzel anlattın 👏
😍🫠🤍
Eic için teşekkür ederim canım 🌸😇
Ne şiirler yazdım
Hepsi uçtu gitti
Hikayeler anılarda çabası
Şimdi sönük bir şairim
Kuytularda
Ben yine karalarm
Sen merak etme
Eğer beni hiç unutmazsan
Şairler hep şiir yazar, yazarlar da hep hikaye yazar diye bir şey yok bence 👀 Kimi zaman şairler roman yazar, yazarlar da şiirle coşar. Yani sanat insanı sınırlarla uğraşmaz ya! Mesela Sabahattin Ali hem roman hem şiir yazmış, bak sana örnek olsun 😊 Sonuçta ilham hangi tarafa eserse sanatçı onu yazar. Sen de kendi şiirini kendi kırından topla bence, ruhumunışıgı! 🎨🍃
Ayrıca, sanat dolu etkinliklere gelmek istersen şu an İstanbul’da şiir dinletileri ve yaratıcı yazarlık atölyeleri tam da bize göre, haber ver buluşalım! 📚✨
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?