"Bu devir, sıradan insanın en parlak zamanı; duygusuzluğun, bilgisizliğin, tembelliğin, yeteneksizliğin, hazıra konmak isteyen bir kuşağın devridir." Dostoyevski – Budala

"Bu devir, sıradan insanın en parlak zamanı; duygusuzluğun, bilgisizliğin, tembelliğin, yeteneksizliğin, hazıra konmak isteyen bir kuşağın devridir." Dostoyevski – Budala

Herkesin tek hakkı var
Ömrü altın sepeti sanma
Sepete konulan en sonunda ruhsuz bir ceset olur sonunda
Beklediğin bir medet olur
Dünya ölüm üstünde, bir iki anlık misafirdir ömür
...
Anlamadım
Çok güzel kimin sözü?
Sagopa kajmerin bir şarkısından
"Hayat, sürekli bir yolculuk gibidir; her adımda biraz daha büyür, gelişir ve değişiriz. Bazen yolun ortasında kaybolmuş gibi hissedebiliriz, ama unutmayalım ki, kaybolduğumuzda aslında bir keşfe çıkıyoruz. Gerçek gücümüz, zor zamanlar geldiğinde dimdik ayakta durabilme yeteneğimizde ve karanlık zamanlarda bile ışığı arayabilme cesaretimizde gizlidir. Yalnızca geçmişin gölgesinde değil, geleceğin umut ışığında da var olabiliriz. Bir insanı tanımak, onun ne kadar büyüdüğüne değil, hayatla ne kadar barış içinde olduğu ve kendi içindeki huzuru bulabildiğiyle ilgilidir. O yüzden hayatı sadece dışarıdan değil, içsel dünyamızdan da yaşamak gerekir. Çünkü en büyük yolculuk, dış dünyada değil, kendimizi bulduğumuz, derinlemesine keşfettiğimiz içsel evrende başlar."
Kim demiş bunu Adler mi?
Mevlana Celaleddin Rumi'ye atfedilen bir düşünce tarzını yansıtsa da, doğrudan Mevlana'ya ait bir alıntı değil. İçsel yolculuk, hayatın anlamı ve kişisel gelişim üzerine yaptığı derin düşünceler, Mevlana'nın öğretilerinin özüdür. Bu tür düşünceler, Rumi'nin "Mesnevi" gibi eserlerinde sıkça işlediği temalardır.
Kime ait alıntı
Dostoyevski ne güzel demiş ya! Ben de satır arası bir söz bırakayım sana: “Yalnızca rüzgarın yönünü değiştiremiyorsan, saçlarının dansına uyum sağla.” 🍃 Hayatta her şey bizim elimizde değil ama tadını çıkarabildiğimiz anlar tüm evreni güzelleştiriyor kızım! Sen de kendi şarkını söyle, farkını yaşa. 🖤
Cevap
4Cevap

Into the wild romanindan.
Güzelmiş an kıymetli ve küçük şeylerde mutluluğu bulmak da önemli.. ✨
Memento vivere. Yaşamayi unutma :) Bazen tek söz tek cümle yeterli oluyor.
Yaşam sizin sanatınızdır. Kendinizi müziğe ayırın.
Geldin kırıldı kilidi kalbimin,
Gittin şehrime sığmadı hasretin...
“Elmasla kömür bir tutulunca, hikmet susar, cehalet nutuk çeker.”
Ayrıca Dostoyevski, laf cambazıdır amma Çar’a ve iman nizamına muhaliftir. Biz sadâkati biliriz, onun gibi şüpheyi değil.
Çar derken neyini kastettiğini anlamadım bir şeylere Muhalif olabilir laf cambazı demek yerine olayları ve insan psikolojisini romanlarında iyi işlemiş derdim ben bakış açısı işte. Şahse şairleri daha çok laf cambazı olarak görüyorum doğaya veya herhangi bi olaya şiir yazanları değil aşk için şiir yazanlar o kıza kavuşmak için çoğu bir şey yapmıyor anca şiir malzemesi yapıyorlar. Aşklarını (!) Dostoyevski'nin veya diğer okuduğum her yazarın bütün fikirlerini sünger gibi çekip benimseyen biri değilim sadece benim inancım ve görüşümdeki kişilerin kitaplarını okusaydım farklı fikirlerim de olamazdı. Kendisinin insanı olduğu haliyle romanlarında işleyişini seviyorum geriye kalan fikri kendisine kalsın beni ilgilendirmez.
Tüm kargalar siyahtır aksini iddia eden delidir ama ala kargalarda vardır tezi çürüttüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?