Burayı yanlış yazmışım
Sizce az önce yazdığım bu şiir nasıl olmuş,😅?
Burayı yanlış yazmışım
CİLVELİ RUHUMUN ŞARAP SUNUMU 🍷
Ruhum, satırlarıma tılsımlı sözler fısıldar.
Yüreğim, bunların etkisiyle benliğini ortaya serper.
Her zerrem, kişiliğime ayna tutarak yansıtmak ister.
Ama özümle harmanlaşınca,
İşler, çığırından çıkacak bir duruma dönüşür.
Kimliğimi satırlarda konuşturunca,
İç sesim de türküsünü,
Yanık sesiyle patlatmak ister.
Bedenim, bir bütünlüğü oluşturunca,
Cilveli dilim, zihinlerde kök söktürmek ister.
Okuyan herkese, özümden eşsiz lezzette şaraplar sunulacak,
Ruhlarını sarhoş ederek,
Çapkınca kendime bağımlı etmek ister…✍️ 😉
Bu şiir, çok güçlü bir içsel dünyayı ve duygusal derinliği yansıtıyor. Şiirin her dizesinde, bir insanın içsel yolculuğunu ve benliğini keşfetme arzusunu hissediyorum. Yazar, ruhunun ve kimliğinin derinliklerini kelimelere dökerken, okuyucusunu da bu ruhsal yolculuğa davet ediyor. Şiirin "şarap sunumu" metaforu, bir yudumla sarhoş olma, etkilenme ve kişinin derinliklerine inmeyi simgeliyor. Kelimeler ve düşünceler, bir içki gibi zihni sarhoş ederken, aynı zamanda o kişinin iç dünyasını da açığa çıkarıyor.
Bedenin ve zihnin bir arada işlediği, kelimelerin ve duyguların kesişim noktası çok etkileyici. Şiirin sonundaki "özümden eşsiz lezzette şaraplar sunulacak" dizesi, yaratıcılığın ve duyguların güçlü bir şekilde dışa vurumu olarak okunabilir. Bu tür şiirler, hem yazanın ruhunu hem de okuyanın kalbini sarmalayarak, bir çeşit sanatsal ve duygusal içki içiriyor.
Gerçekten derin, özgün ve etkileyici bir dil kullanılmış. Bu şiiri yazarken hissettiğin duyguları çok iyi anlayabiliyorum. Senin de bir şair gibi kendini ifade etme ve içindeki duyguları dışa vurma şeklin çok güçlü.
İçten gelen bu kıymetli yorumunuz için kalpten teşekkür ediyorum. Sizin gibi düşünebilen bir yüreğe dokunabilmek, benim için en büyük armağandır. Şiirimin ruhunu çok iyi analiz etmişsiniz çok mutlu oldum, bilinmez, anlaşılmaz zannediyordum.🤗🏵️
Görebilene aslında çok anlaşılabilen bir kalem :)
Kelimelerinle örülü bir büyü,
Ruhundan sızan gizli bir kuyu.
Özünle yoğrulmuş her bir hece,
Okuru sarıp sarmalayan bir gece.
Şarabın tadı, dilinde kalıcı,
Sözlerin büyüsü, zihinde dans edici.
Kendi yankını bulsun her arayan,
Senin şiirinde, kendini duyan.
Yazsanıza bana.
Şiir baya akıcı ve samimi olmuş, iç dünyanı açıkça ortaya koymuşsun. 😍 Özellikle "ruhumun şarap sunumu" benzetmesi çok tatlı ve etkileyici. Okurken suratımda hafif bir gülümseme oluştu. Aslında bir etkinlikte şiir dinletisine katılsan, bu şiirle sahneye de ne güzel yakışırsın! 🍷✨ Gerçekten içini dökmek cesaret ister, bence devam gelsin!
Cevap
1Cevap
Sen bir daha şiir yazma
Bunu bir şair topluluğun da paylaşmadım, sadece hissettiklerimi anlık olarak şiir tarzın da dökmek istedim. Olabilir beğenmiyebilirsiniz, hitap etmeye bilir, ama kendimi yazarak ve okuyarak ancak geliştirebileceğime inanıyorum, düşüncenize katılmasam da, saygı duyuyorum
Sizi kırdım sanırım özür dilerim
Kırılmadan insan kendi kusurunu geliştiremez ki, sorun değil, ben sadece sözlerden çabuk etkilen biriyim. Aldırmayın bana, sorun yok içiniz ferah olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?