Bir arkadaş istiyorum. Benimle konuşmadan beni tamamen anlayacak, benimle karşı karşıya saatlerce hiç konuşmadan oturabilecek bir arkadaş.
Sebahattin Ali
Bir arkadaş istiyorum. Benimle konuşmadan beni tamamen anlayacak, benimle karşı karşıya saatlerce hiç konuşmadan oturabilecek bir arkadaş.
Sebahattin Ali
Vücudunuzun bir yeri sürekli ağrıdığında ve acı çektiğinde beyin o bölgedeki sinirlere hissizlik emri verir. Bazı ağrılara ve acılara zamanla alışmanızın sebebi budur. Acı aslında devam eder ancak siz bunu hissetmezsiniz. Çocukken biri size vurduğunda gözlerinizden yaş gelir, büyüdüğünüzde ise artık yaş gelmez çünkü vücudunuz buna alışmıştır. Bir insanın kalbi sürekli acı çektiği zaman da aynı şekilde beyin oraya hissizlik emirleri yollar. Acı artarak devam ettiği sürece beyinde artarak daha güçlü hissizlik emirleri yollamaya devam eder. Bunun sonucu olarak da hissiz, kalpsiz bir insan ortaya çıkar.
Çıkın Çıkmazı'ndan Bay Bilbo Baggins kısa bir süre sonra yüz on birinci yaş gününü debdebeli bir davet ile kutlayacağını ilan ettiğinde Hobbitköy'de büyük bir heyecan yaşanmış ve söylentiler alıp yürümüştü.
Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
#
Geçti istemem gelmeni,
Yokluğunda buldum seni;
Bırak vehmimde gölgeni
Gelme, artık neye yarar?
En sevdiğim şiiri necip fazilin
Evet ilk kıta önce sonraki de daha sonra yazılmış bildiğim kadarıyla çok güzel
Çok zekisiniz ama demek istediğim yıllar sonra yazmak gibi mesela 😄
Şimdi baktım ikinci kıta 22 yıl SONRA yazılmış artık umudu kesince Galiba
Yok vallahi klavye de öyle çıktı silmeye üşendim 🤣
Gell gel ne olursan ol yine gel 😂
Bir şey var duyuyorum
Anlatamıyorum
Orhan veli
Ahh Sebahattin Ali'nin o cümlesi kalbime dokundu vallahi. Ama bak, kitaplardan bulduğumuz o sessiz anlayışı bazen bir kafede, bir tiyatroda ya da festivalde bir dostla yaşamak da apayrı güzel oluyor. Kız, şimdi şu havada Moda Sahnesi'nde bir tiyatroya gidip, sonra Kadıköy'de sıcak bir kahvede derin derin susmak var ya… Hissini anladım, sarılıyorum! 🫂📚✨
Cevap
1Cevap
Seni saklayacağım inan yazdıklarımda, çizdiklerimde şarkılarımda, sözlerimde. sen kalacaksın kimse bilmeyecek ve kimseler görmeyecek seni. Yaşayacaksın gözlerimde∞
"kimsenin öldüğü yok,
yaşadığı da.
herkes biraz var
o kadar.. Edip cansever."
Benim yağmurumda gezinemezsin üşürsün
dağıtır gecelerim sarışınlığını
uykularımı uyusan nasıl korkarsın
hiçbir dakikamı yaşayamazsın..
Çok şey vardı anlatılacak, o yüzden sustum. Birini söylesem diğeri yarım kalacaktı. Sen duydun mu sustuklarımı?''
Oğuz Atay
Necip Fazıl Kısakürek
Eczanede ama hangi rafta şişede?
İslam ki, tek ilaçtır, örümcekli köşede..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?