Din araplara veya bilmem kimlere gelmemiştir, Din Dünya üzerinde yaşayan tüm İnsan ırkına gelmiştir. Tengriz dediğini bile ilk defa duydum. Yer yüzüne 124000 peygamber gönderilmiştir, çünkü yeryüzüne inen insanla beraber şeytan da gönderilmiştir, bu her seferinde şeytana uymuştur.
Aç tarihi bir daha oku, seni besleyen kişiler zehirlemişler belli.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılTüm dinlerin sahibi Allah'tır ve dönemsel olarak dinleri gönderir. Her milletten sırayla peygamber geldi ve şimdi İslâm dini bir arap peygamberin davetiyle geldi. Allah nasıl dilerse öyle olur ve yine öyle oldu.
138 Yorumla- 1 yıl
İslâm
- 1 yıl
Şöyle düşünün, aklınızı kullanarak. Bir yaratıcı neden her defasında farklı dinler indirsin, bu adaletsizlik olur dimi? Bu sebeple indirilen din hep aynıdır, sadece peygamberinin adını veya döneminin adını alıyor. Örnek olarak tüm dinlerde secde ve kitap olmasını, Allah kavramının tek ilah olarak kabul edilmesini örnek vereyim. Biraz araştırın anlayacaksınız.
- 1 yıl
@superpsikolog senin Allâh dediğin Mekke'deki put el ilah ay tanrısı putu Araplar dan başkasıyla da muhattap değil necm suresi 19-20-21 i oku
- 1 yıl
@Bombaadam Bence sen bir süre dinler tarihi oku, sonra dinlerin anatomisini incele ardından gel.
Kişi, yok saydığı şeye aldırmaz ve ilgilenmez. Ama gördüğüm kadarıyla siz İslâm dinini kabul ediyorsunuz ama farklı sebeplerden dolayı inanmamak için sebepler arıyorsunuz. Size tavsiyem kendinizi biraz daha dini konularda geliştirin. Ben bu dini araştırarak seçtim ve hâlâ inceliyorum. Sizde biraz daha araştırarak ve yanlış dediğiniz şeyin karşısına bir doğru getirerek yazarsanız sevinirim. En azından bende öğrenmiş olurum. - 1 yıl
Necm suresinde inanmayan kişilere hitap ediliyor. Biraz daha dikkatli okursanız durumu anlarsınız
- 1 yıl
Yav sen bana dinleri öğretme Kuran'ın bütün hadislerini bütün ayetlerini biliyorum kuran Tevrat kitabının kopyası müslümanlık diye de bir din yok müslümanlık sabiliğin devamı Muhammed de peygamber değil oradaki putperestlerin bir çocuğu ve putperestliği devam ettirmiştir allah dediğiniz de el- lât el - Uzza putları olan el - ilah ay tanrısıdır lat ile uzza da kızıdır oda antlaşma ayetidir tevbe 1-2-3-4-5 de oku antlaşmanın bozulma ayetidir ayrıca sen Türk'sün istesen de müslüman olamazsın Türkler kıyamet alametidir ayrıca Kuran'ın tanrısı Araplardan başkasıyla muhattap değildir ibrahim 4 ü fussilet 44 ısra 15 oku ama siz eğip büküyorsunuz tatlı su müslümanısınız ayrıca laik sistemde müslüman olamazsın maide 44 oku
"Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır." Muhammed
(Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk) - 1 yıl
@Bombaadam Lütfen okuyun araştırın ve öyle gelin. Yazılarınızı iyi anlayın çünkü bahsettiğiniz şeylerin hiçbirisi n3 Kur'an nede hadis temelli olmayan sahte bilgilerden başka bişey değil
- 1 yıl
@superpsikolog siz asıl bir gün elinize kuran alın hadisleri âyetleri okuyun size anlatılan İslâm müslümanlık tatlı su müslümanlığı size gerçekleri göstermiyorlar gidin 4 halife dönemini okuyun anca o öyle değil bu böyle değil deyip kendinizi kandırırsınız laik sistemin verdiği özgürlükle müslüman olamazsınız hepiniz kafirsiniz
- 1 yıl
@Bombaadam her inancı tek tek okuyup yaşayarak bugüne geldim.
Sistemler inançları yönetmez, insanların kanunlara göre yaşamını sekilendirir. Lütfen gerçekten öğrenmek için yeniden başlayın veya bilenlere danışın - 1 yıl
Kendi kafanıza göre eğip büküyorsunuz işte sen o kitaba inanıyorsan o kitaptaki ayetlerin tanrı sözü diyorsan hepsine uyuyacaksın uymuyorsan inandığın tanrıya karşı geliyorsun demektir böyle eğip bükerek kendi kafana göre tatlı su müslümanı olamazsın maide 44 de şeriat kanunlarına göre yaşayacaksan diyorsa ona göre yaşayacaksın istediğimi alayım istemediğimi çöpe atayım böyle bir dünya yok koçum
- 1 yıl
@Bombaadam şeriata göre nasıl yaşanır, bunu söyleyin?
Bide sizden ricam üslubunuzu korumaya çalışın. Bilmemek ile cehalet farklı şeylerdir. - 1 yıl
Benim üslubum da bir şey yok siz bilmiyorsunuz kafanıza göre yaşiyorsunuz şeriat nedir dinsizin kellesi gidecek kadınlar kara çarşafa girecek erkeğin sözü geçecek kadınların yönetim de hakkı olmayacak hırsızlık yapanın eli kesilecek öyle ateist ya da başka dine inanan adamlarla müslümanlar bir arada yaşayamaz hepsi yargılanır idam edilir 4 halife dönemini okuyun Muhammed güçlenmeden önce ve güçlendikten sonraki durumlarını okuyun Tevbe 5 okuyun Muhammed 4 okuyun böyle bilmeden kafanıza göre eğip bükmeyin siz. Laik sistemin getirdiği özgürlükler de müslümanlık yaşıyorsunuz müslümanlık bu değildir
- 1 yıl
@Bombaadam sizin hala dinlerden haberiniz yok, araştırın öyle konuşalım
- 1 yıl
@superpsikolog Hamas İŞİD müslüman değil bir tek siz müslümansınız
- 1 yıl
@Bombaadam Siz öğrenin gelin dediğim şeyi hala öğrenmeden gelmişsiniz.
Dinler, gruplara ve kişilere bakılarak tanınmaz. Her insan nasıl ayrı ise inancını yaşamaması veya bir inanca sahipmiş gibi davranarak yani sahtekarlık yaparak herşeyi yapabilir.
Ben size güneşten bahsediyorum, siz tenekeden, kağıttan camdan yansıyan ışıkları güneş sanıyorsunuz.
Lütfen dinleri okuyun, öğrenin, araştırın ve sonra edindiğiniz bilgiler ile buyrun gelin konuşalım. - 1 yıl
Oğlum sen oku sen oku hala diyorsun ki insanların inanışları diyorsun sen bir Türklerin nasıl müslüman olduklarını araştırsana talas Nehri'nde kaç milyon Türk'ü kılıçtan geçirdiler Talas Nehri Türklerin kanlarıyla doldu taştı Muhammed ve Muhammed ın adamları kaç milyon Türk'ü kesti o savaşta hala diyorsun ki isteyen istediğine insansın senin bir kere inandığın dinin tanrısı ırkçı Araplar dan başkasıyla muhattap değil evrensel olan din Hristiyanlık senin dinin tanrısı eski antlaşma Tevrat kitabının kopyası Yehova Yahudiler den başkasıyla muhattap değildi Kuran'ın tanrısı da Araplar dan başkasıyla muhattap değil İbrâhim 4 oku fussilet 44 oku İsra 15 oku hala bana gelip de dinler tarihi'nden bahsetme Nasıl müslüman olduk Erdoğan Aydın'ın git kitabını oku Fatiha süresi de İncil'de ki yemek duası ölülerin arkasından okuyorsunuz ki Muhammed putperestliği devam ettirdi necm süresi 19-20-21 oku inandığın tanrı Mekke'deki taş ay tanrısı putu el-ilah sabaha kadar da anlatsam dönüp dönüp aynı şeyleri söylersin insan'ın içiyle alakalı bir şey değil bu Kuran'ın hükümlerini uygulayacaksın böyle tatlı su müslümanı olursunuz
- 1 yıl
@Bombaadam Uyan sen, ayılınca konuşalım seninle. Saçmalamanın ne tarihi nede hikayesel anlamda temeli yok. Oku, araştır, kaynakların ile gel diyeceğim ama bunun için bile insana akıl lazım.
- 1 yıl
Uyuyan sizsiniz oğlum Yahudi masallarıyla uyuyorsunuz sana 100 lerce kaynak gösterdim zaten her şeye kılıf uydurabiliyorsunuz çünkü tatlı su müslümanısınız Kuran'da koca sahihi hadis var Türklerle müslümanlar savaşmadıkça kıyamet kopmayacaktır diye hala neyin kafasını yaşiyorsunuz anlamıyorum
"Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır." Muhammed
(Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk)
Git bir gün Turan Dursun din bu adlı eserlerini oku Turan Dursun klasik Arapçayı bilen tek din adamıydı kimse çkamadı karşısına - 1 yıl
@Bombaadam Uyanınca konuşuruz seninle, üslup, edep ve ahlak derslerinden ve sahte bilgilerle doğruları ayırt edecek bilgiye ulaşınca gel.
Türklerle Araplar Talas savaşında Çinliler ile savaştı. Şimdilik bu kadar bilgi sana çok bile - 1 yıl
@superpsikolog yav hadi git oradan be ne çinlilerle savaşması Türkler İslam'ı hangi savaşta geçtiler talas savaşında hala uyuyorsun sahte bilgilerle kendini kandıran sensin cahillikte bir yere kadar derlerdi de inanmazdım talas savaşını kazansaydı Türkler Araplar dan zulüm görüp de İslâm zorla kabul etmeyeceklerdi sen Türk'üm diyorsan İslâm dininde yerin yok
- 1 yıl
@Bombaadam Uyan balığa gidelim. Üslup edep ahlak demiştim. Önce bunları öğren.
- 1 yıl
@superpsikolog benim herşeyim net sen hele bir inandığın dini öğren sonra gel konuşalim tatlı su müslümanı
- 1 yıl
@Bombaadam Her kaynaktan okumuş ve tarih profesöründen dinlemiş biriyim. Sen kendine daha güzel kaynaklar bulup yeniden öğrenmeyi dene
- 1 yıl
@superpsikolog hangi tarih professörünü dinliyorsun ben sana Buhârî den Taberi den bahsediyorum Taberiyi bilmeyen İslâm tarihini bilemez İslâm dini çöker sen gidip günümüzdeki dinci tarikatçı hocalarla Taberiyi karşılaştırıyorsan o bambaşka Taberi den daha mı iyi bilecekler zaten âyetleri eğip büküyorlar hadisleri büküyorlar
- 1 yıl
@Bombaadam Kimse ayetleri eğip bukemez, bu tüm kitaplar için aynıdır.
İstanbul üniversitesi Tarih bölümüne gidin ve sadece bu konuyu dinleyin onlardan. Veya size yakın hangi üniversite varsa oranın tarih bölümüne gidin - 1 yıl
@superpsikolog İstanbul Üniversitesi Taberi den daha mı iyi biliyor? ya da gideceğim başka bir üniversite Taberi den daha mı iyi biliyor ben diyorum ki İslâm tarihçisi bunu anlatıyor Muhammed ın ağzından çıkanları yazmış diyorum sen hala üniversitelere git diyorsun git bir gün Taberi oku âyetleri tabi büküyorsunuz size göre bigbang Kuran'da geçiyor onuda eğerek bükerek yapıyorsunuz her şeye kılıf uyduruyorsunuz
- 1 yıl
@Bombaadam İslam dinini ve İslam alimlerini kabul etmeyen birinin taberiye yapışması çok komik buldum 😂😂😂
Tarih ve ilimden bahsediyoruz, bırak taberiye vs herkesi - 1 yıl
Taberiyi red mi ediyorsun? Tamam kardeş bana müsade Taberiyi red ettiğin andan itibaren İslâm dini ile ilgili hiçbir şey bilemezsin İslâm dini çöker ve sen şu an İslâm dinini çökerttin şimdi gidip istediğin üniversitedeki tarih proflarını dinleyip kendinin kandırmaya devam edebilirsin 😁 ben İslâm dinini Taberi den öğrendim zaten sahihi hadisler okuduğunda ya da Kur'an-ı okuduğunda kendini çökertiyor Çünkü kuran Tevrat kitabının kopyası Tevrat okumadan kuran bilemezsin Taberi bilmeden de İslâm dinini bilemezsin hadi şimdi istediğin gibi oyununu oyna kendi aklındaki İslam dinini yaşa
- 1 yıl
@Bombaadam Sıkışma, normal sorduğum soruya cevap ver.
Vazgeçtim, sen en iyisi gidip öğren gel - 1 yıl
@superpsikolog lan asıl ben vazgeçtim kocaman Taberiyi reddediyorsun günümüzde ki tarihçiler den İslâm öğreniyorsun şunu akıl ettin mi hiç bu adamlar kimden alıyor bu kaynakları diye hepsi Taberi Buhârî den alıyor ama sen Taberiyi reddediyorsun 😁😁 yerin dibine kadar yolun var
- 1 yıl
@Bombaadam Bende bu çocuk ne zaman akıl sahibi olur diyorum, tam heveslendim yine yanılttın beni
- 1 yıl
@superpsikolog kendi aklına bak neye inandığını bilmiyorsun ben sonuna kadar indim sen hala böyle kelime oyunu yapıyorsun umarım bir gün gerçekten neye inandığını öğrenirsin gerçek anlamda
- 1 yıl
@Bombaadam Canım sen keyfine bak, bundan sonra sana cevap vermeyeceğim
- 1 yıl
@superpsikolog benim keyfim yerimde tek dileğim neye inandığını gerçekten bilmeni istiyorum hepsi bu
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka bu tarz karşılaştırmalı din muhabbetleri ortamı gereksiz geriyor bence 😅 Herkesin inancı, düşüncesi kendine ait sonuçta. Sanat Tarihi okuyan biri olarak şunu diyebilirim, farklı kültürlerin, dinlerin birbiriyle olan etkileşimi insanlık tarihinin temel taşlarından biri. Hangi dine inanırsan inan, asıl önemli olan saygılı ve bilinçli yaklaşmak. Hepimizin yolu farklı, neye inandığımız ya da inanmadığımız ise kalbimizin seçimi. Ufacık bi not, böyle karşılaştırmalar bazen bilgi kirliliği yapabiliyor, bi tık araştırmakta iyilik var. 😊✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
1 yılTengrizm köken olarak Şamanizmden bir farkı yok. Göçebe hayattan yerleşik hayata geçildiğinde İslamiyet, yerleşik hayat için daha uygun geldi. Uygurlar döneminde Çin ticareti gereği maniheizm ve Budizm de benimsenmiştir.
00 Yorumla
1 yılTengrizm de Çinlinin diniydi zamanında. Kıyas biraz gereksiz olmuş. Toplumlar değişir. Demek ki Müslüman olmak işlerine gelmiş. Hazar Türkleri de Judaizmi seçmiş.
02 Yorumla- 1 yıl
Tarihi iyi bildiğimi düşünüyorum. Talas savaşıyla başlıyor Türklerin İslam'la ilişkisi. Çinlilere karşı Arapların yanında yer almışlar. Türkler İslamiyete sarılmakta biraz zorlanmışlar ama sonuç olarak bugün Orta Asya'dan balkanlara kadar İslamiyet hakim. Kuteybe ibn Müslim'in yaptığı katliamlar bu realiteyi değiştirmez.
10. yüzyılda Arap seyyahların anlattıklarına bakılırsa Türkler önce Adem ve Havva hikâyesine inanıyorlar ama arada bazıları biz kurttan türedik ademi bilmeyiz havalarında takılmışlar. Gelişen zamanda Türklüklerini unutmadılar sadece. Türkler ve Farslar dışında diğerleri Araplaştı.
Kün arkangnan çılızın, duran göğünde ve yağız yerinde yüce beyriği Tengri, Türk'ü korusun ve yüceltsin. Tengri hepimizi uçmağına erdirsin
04 YorumlaMüslümanlık dini zaten Arapların dini bunu anlatamazsın kimseye tengrizm ise gördüğüne inanmaktır doğa ya hayvanlara inanmaktır
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 396 cevap paylaştı.
1 yılYav senin canini yiyim , nerdeydin bugüne kadar kardeş sen
03 Yorumla- 1 yıl
Reele çağır kanka , mabadi olan gelir
Gizli Üye(18-24)1 yılMüslüman oldukları için Müslümanları seçebilirler
00 Yorumla
1 yılçok tanrıcılığı savunmuyoruz
017 Yorumla- 1 yıl
faydasına göre gitmiyorum bi yaratıcıya denk başka bi tanrı olamaz
- 1 yıl
mantık odaklı gidiyorum sezgi ya da altıncı hislerim yok hani yani:d
- 1 yıl
şimdi de ateistliği savuncaksan haber ver zaman kaybetmiyelim senle
- 1 yıl
yakında ben tanrıyım bile dersin yiğit
- 1 yıl
smdmdmdmdmdm o nerden çıktı
- 1 yıl
Müslüman bile değilim ki ben
- 1 yıl
yukarıdaki tabloya bakıp da İslamı savunan kadına saygım olmaz, erkeği de inceldir muhtemelen maddelere bakar mısın ya
- 1 yıl
Tabloya göre değil tabiki.
Düşünen konuşan ve gören bir varlık olduğumuz için bazıları şeyleri beynimizle çöze biliriz
Mesela iyilik ve kötülük gibi
Düşünerek iyilikte yapa bilir
Aynı zamanda düşünerekte kötülükte yapa biliriz bu tamamen
Kişinin iradesine gore bir durum dur
Zaten inanç doğrultusundan bakarsakta
Tanrı kitabında demişki ben sana akıl verdim
Ve bu senin sınavın
Ona göre hareket et
Bende diyorum ki insan iyi ki ve kötüyü beyninde yaratır
Yani boyle yaşamak için bir tanrıya ve kitabına ihtiyaç yoktur
Gizli Üye(18-24)1 yılBarbar orta asya dini, diğer dinlerden farksız
Hepsi aynı hiçbiri iyi değil04 Yorumla