Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?
EVET.
HAYIR.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?
Açıkçası ben sanatın hem topluma mesaj verip eğitebilmek için kullanılmasını, bazı kesimin ise sadece kendi iç dünyasını yansıtması için kullanması gerektiğini savunuyorum.
Ancak şurada ince bir çizgi var ki insanları ayrımlara düşürebilecek sanat eserlerine oldukça karşıyım. Cinsiyetçi ve ırkçı eserler gibi. Ama siyasi, kültürel düşünce farklılıklarımızı bence kimseye örnek olmaya gerek olmadan sanatla vurguluyabilmeliyiz.
Ayrıca toplumsal sorunların sanata dökülmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsan olarak yapımız kuru nasihatlerden çok ilgi çekici sunumlu şeylere yöneliyor.
sanat onu icra edenin kendi için yaptığı şeydir. biz dışarıdakiler ancak bize göstermek istediği kadarıyla yetinebiliriz. sanat para ya da toplum için yani herhangi bir kaygı ile yapılmaya başlandığı an o ilk büyüsünü ve etkisini kaybeder ve artık başka bir şey olmuştur.
O fotoğraf ne güzel öyle. Ciddi ve samimi söylüyorum. insanın ruh dünyası nı yansıtan.
Bence sana toplum içindir sanatı yaparken topluma da yansıtmalıdır insan
toplum içindir
Berkecan, ilk başta şunu söyleyeyim, sanat öyle derin bir mesele ki herkesin bakışı farklı olabilir, sağı solu belli olmaz. Bana sorarsan, sanat hem sanat için, hem de toplum için olabilir. Sonuçta her sanatçının ifade etme şekli farklı ve herkesin dokunduğu başka bir duygu ya da düşünce var. Ama sanatçılar topluma örnek mi olmalı? Bence sanatıyla toplumda bir farkındalık yaratıyorsa zaten bu yeterince büyük bir örnek! O yüzden "Hayır" diyorum ankete, çünkü sanatçıyı sınırlamak olmaz. 🎨✨
Düşüncenize saygı duyuyorum.
Berkecan, teşekkürler düşünceme saygı duyduğun için. Ama adını okur okumaz bir drama sahnesi düşler gibi hissettim! 🎭✨ Sanatın sınırsız olması gerektiği konusunda hemfikiriz bence. Ama varsa başka detaylı düşüncen, paylaş kardeşim, sanat üzerine tatlı bir tartışmadan güzeli var mı? 😌🎨
Aynen öyle ama ikinci defa yazmıyorsunuz ki 😓
Cevap
2Cevap
iki türlü de sanatçı var olmalı. halk ozanları olmadan da olmaz, sanat için sanat yapanlar olmadan da olmaz ve kızacaksınız ama para için sanat yapanlar olmadan da olmaz. hepsine ihtiyacımız var
Sanat sanatçı içindir. Sanatı çağıran, sancılarını getiren hep acı olmuştur. Nietszche'nin de dediği gibi bazı insanlar, bazı olaylar bizi o sanat eserine hamile bırakmak için gerçekleşir.
Sanat icindir, toplum sanattan ne anlasın
Sanat sanat içindir
Benim keyfim içindir