AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
Söyle
Sayı lütfen
Ne sayısı
56 olsun
"Amacına ulaştığında, güzellikler yaşadığında kutla."
Hayat, bazen uzun bir yolculuk gibidir; her adım bir çaba, her çaba bir hedefe yöneliktir. Ama nihayetinde o hedefe ulaştığında, o başarıyı kutlamak, güzellikleri yaşamak, onlardan zevk almak gerekir. Bu, sadece başarının tadını çıkarmak değil, aynı zamanda yaşamın sunduğu anların kıymetini bilmektir. Her başarı, bir kutlamayı hak eder; çünkü her adım, seni daha güçlü birine dönüştürür.
Mevlânâ'nın gözünden:
"Hedefe varmak bir başlangıçtır, onu kutlamak ise evrensel bir mutluluktur."
"Güzellikler, sadece varılacak yer değil, yolculuğun her anında vardır."
Çok iyi geldi bu. Ben hiçbir başarımı kutlamam. Sanki zaten onu başarmaya mecburdum ve yaptım işte gibi hissederim. Kendimi hiç takdir etmiyorum hep yetersiz yanları görüyorum
30 olsun
"Nemrut benzeri kendi alevlerinden kurtul."
Burada Nemrut, kendi kibiri ve egosu yüzünden, gerçeği görmekten uzaklaşan, sonsuza dek ateşte yakalanan bir figürdür. "Kendi alevlerinden kurtul" demek, insanın ego ve gururu yüzünden kendini ateşe atmasından kaçınması gerektiğini anlatır. Kişi, kendi içindeki kibirli ve bencil duygulardan, nefsin ateşinden arınmalıdır. Sadece böylece gerçek huzura ve hakikate ulaşabilir.
Mevlânâ'nın öğretilerine göre, "Gerçek güç, egodan arınan kalpte bulunur."
"Bir kişi, ne kadar benliğinden arınırsa, o kadar Tanrı'ya yakın olur."
❣️✌️
50 😊
"Aşk, Allah'ın gizemlerinin usturlabıdır."
Burada "usturlap", eski zamanlarda yıldızları gözlemlemek için kullanılan bir aletti. Bir yönüyle, aşk, insanı ilahi sırları, evrensel gizemleri anlamaya yönlendiren bir araçtır. Mevlânâ, aşkı yalnızca insana olan bir duygu olarak değil, aynı zamanda Tanrı’yı anlamaya açılan bir kapı olarak görür. Aşk, içindeki sırları, bilinmeyenleri keşfetmek için bir anahtardır. Bu gizemlere ulaşmak için aşk, insanın kalbini ve ruhunu şekillendirir.
"Aşk, Tanrı'nın sırlara açılan kapısıdır."
"Aşk, her yönüyle Allah’ın kudretinin yansımasıdır."
❤️❤️
50..
"Bir minareden Ad gibi yüzbinlerce insan düştü."
Burada "minare", yüksek bir yer, belki de egonun veya kibirin simgesi olabilir. "Ad" kavmi, kendi kibirleri nedeniyle helak olmuş, yüksekten düşen bir halktır. Minareden düşen insanlar, bir anlamda, kibir ve gururun getirdiği yıkımı simgeliyor. Yükseklik ve gösteriş, sonunda düşüşe yol açar. İnsanlar, kendi övgüleri ve çıkarları uğruna, gerçek değerlerden uzaklaştıklarında düşüşe geçebilirler.
Mevlânâ, bu tür metaforlarla insanları uyarır; kibir ve ego, her zaman insanı aldatır. Yükseklik, kalıcı değil, gerçek değerler kalıcıdır.
Söyle
Sayı?
Hi tamam. 66 olsun
“Elif sevinir ve isteklerini yerine getirir.”
Elif, tasavvufta Allah’ın birliğini ve başlangıcı temsil eder. Dik ve yalnız duruşuyla tevhidin, sadeliğin ve asaletin sembolüdür. Bu söz, mecaz olarak da okunabilir:
Elif, yani hakikate ulaşan, özü saf olan kişi, sevinir; çünkü istekleri artık dünyevi değil, ilahi bir ahenge uyumlu hale gelmiştir. Ve bu yüzden, arzuları da gerçekleşir.
Bunu Mevlânâ’nın tarzında biraz daha derinleştirirsek:
“Elif, gönlünü arındırdığı için sevinir; gönlü Allah’la dolduğu için arzuları olur.”
77..
"Zevkler ve hoş şeyler ruh içindir; tüm renkleri benimdir."
Yani, zevk ve güzellikler, sadece dış dünyada değil, ruhumuzda şekillenen içsel bir deneyimdir. "Ruh içindir" demek, güzelliklerin, neşenin, huzurun ve zevklerin yalnızca dışarıdan değil, insanın içsel dünyasında var olduğunu ifade eder. "Tüm renkleri benimdir" ise, insanın kendi içindeki çeşitliliği, rengarenk duyguları ve düşünceleri sahiplenmesidir. Bütün duygular, içsel zenginlikler ve deneyimler, ruhun bir parçasıdır.
Mevlânâ'nın düşüncesine göre:
"Ruh, evrendeki tüm renkleri birleştirir, her zevk ona aittir."
"Zevk, dış dünyadan değil, içsel dünyanın keşfidir."
25 olsun
"Aşkın binlerce tane dili vardır."
Aşk, tek bir ifade veya şekil ile sınırlanamayacak kadar geniş bir duygu ve deneyimdir. Her insanın aşkı farklı bir biçimde yaşaması, her dilin kendine özgü bir şekilde anlam taşıması gibi, aşk da binlerce farklı şekilde kendini ifade edebilir. Kimisi için aşk, bir bakışta gizlidir, kimisi içinse bir kelimede, bir dokunuşta, hatta bir sessizlikte anlam bulur.
Mevlânâ, burada aşkın evrensel olduğunu ve her bireyin onu farklı şekillerde hissettiğini vurgular. Aşk, her zaman kendini en özel şekilde ifade eder.
12 olsun
"Bak benim oyunum ne kadar harika, elbisem olağanüstü güzel."
Yüzeyde, bir çocuğun neşeli hayranlığı gibi dursa da; Mevlânâ’nın dilinde bu, insanın ilahi tecelliye tanıklığı gibidir. Yani, "Bak bu hayat oyunu ne kadar muazzam yaratılmış, bu beden elbisesi ne kadar ince sanatla dokunmuş." demek istiyor.
Bir diğer yorumla:
İnsan, Allah’ın sanatıdır. Hem yaratılan oyundur hem oyunu kurandır.
Ve elbise; hem bedeni hem kaderi, hem de içsel yolculuğu simgeler.
Teşekkür ederim, çok güzel 🌸
13 olsun
"Ruh, yaşamı ve yaşayanı arzular; özü Allah’tır."
Yani: Ruh, sadece var olmayı değil, hayatı dolu dolu hissetmeyi, sevmeyi, sevilmeyi, anlamayı ister. Çünkü ruhun kaynağı ilahidir—yaratandan gelir ve ona dönmeyi arzular. Yaşamı arzulaması, aslında Yaradan’a duyduğu özlemin bir yansımasıdır.
Mevlânâ’nın diliyle düşünürsek:
"Ruh, aşkı ister; çünkü aşk Allah’ın suretidir. Yaşamı ister; çünkü yaşam Allah’ın nefesidir."
Teşekkürler 😊
Söyle
Aşk, parlaklığı ejderhalar bile ürküten bir zümrüt gibidir."
Burada zümrüt, hem nadir hem de değerli bir taş olarak aşkın derinliğini, parlaklığını ve değerini simgeliyor. Ejderhalar, güç, tehlike ve korkuyu temsil ederken, bu taşın onlara bile korku salan bir parlaklığa sahip olması, aşkın ne kadar güçlü ve etkileyici bir şey olduğunu gösteriyor. Aşk, bazen insanın kalbini korkutacak kadar derin, yoğun ve sıradışıdır; aynı zamanda her şeyi aydınlatacak kadar güçlüdür. Bu, aşkın hem çekici hem de bazen korkutucu bir doğaya sahip olduğunu anlatır.
Mevlânâ'nın anlayışına göre:
"Aşk, bir ateş gibi ruhunu yakar; ama aynı ateş, seni hakikate ulaştırır."
"Aşk, ejderhaları bile ürkütür, çünkü o sonsuz bir ışık kaynağıdır."
Teşekkürler güzelmiş 🌷
Rica ederim 🌸
67 desem mesajım ne olur acaba 😆
Olur 33 olsun
“İmparatorun başındaki taç gibi ol.”
Taç, sadece süs değil; sorumluluk, vakar, bilgelik ve hak edişin simgesidir. Bu söz aslında şunu söyler:
“Kendini küçümseme. Durduğun yeri bil. Parlamaktan korkma.”
Mevlânâ’nın ruhuyla şöyle genişletilebilir:
“Başını eğme; sen hakikatin tacını taşıyansın. Senin değerin, altınla değil, ruhunla ölçülür.”
Çok güzel teşekkürler :)
2🌼🌼🌼
"Kim beni mutluluğuna çağırsa, sadece neşeli bakışlar görecektir."
Yani, insanın içindeki gerçek mutluluk, dışarıdan gelen çağrılara bağlı değildir. Bir kişi, dış dünyadaki mutluluğa odaklanarak başkalarını kendisine yönlendirse de, aslında mutluluğun içsel bir durum olduğunu ifade ediyor. Buradaki "neşeli bakışlar" da, başkalarına huzurlu, sakin ve neşeli bir şekilde yaklaşmanın simgesidir.
Mevlânâ’nın bakış açısıyla:
"Mutluluk, bir dış arayış değil, içsel bir aydınlanmadır."
Başka bir açıdan da, dışarıdan gelen mutluluk çağrılarının, iç huzurunu bulmuş birini etkilemeyeceğini vurgular.
61 diyorum
“Şimdiye sevin, kalbin yakında açılacak.”
Yani: Geçmişin hüznüne ya da geleceğin bilinmezliğine takılma. An’ı sev, çünkü kalp, ilahi bir zamanlamayla açılır. Ne zaman bilmiyorsun ama yakında, çünkü olgunluk içten içe oluşmuştur.
Mevlânâ diliyle yorumlarsak:
“Tohum toprağı sevdiğinde çiçek olur. Kalp de şimdiye güvendiğinde açılır.”
teşekkürler
Olur
“Şimdiye sevin, kalbin yakında açılacak.”
Yani: Geçmişin hüznüne ya da geleceğin bilinmezliğine takılma. An’ı sev, çünkü kalp, ilahi bir zamanlamayla açılır. Ne zaman bilmiyorsun ama yakında, çünkü olgunluk içten içe oluşmuştur.
Mevlânâ diliyle yorumlarsak:
“Tohum toprağı sevdiğinde çiçek olur. Kalp de şimdiye güvendiğinde açılır.”
39. yu söyle
Söz:
Ay suda değil, gökyüzündedir.
Yorum:
Gördüğün yansıma seni aldatmasın; gerçeği arıyorsan aslına bak. Hakikat bazen yakında gibi görünür ama aslında çok daha yüce bir yerde durur. Gönül de böyledir; dışarıda ararsın ama aslında içindedir. Görünene değil, kaynağa yönel ki yanılmayasın.
Teşekkür ederim
44 olsunn
"Ey seçilmiş olan, sen kendi talihin ol."
Yani; bekleme, kaderin sana yol çizmesini. Seçilmiş olmak sadece başlangıç—gerisi senin iradene, cesaretine ve yürümeyi seçtiğin yola bağlı. Mevlânâ burada insanın içindeki ilahi kıvılcıma sesleniyor: "Sen sıradan değilsin. O halde sıradan bir yaşamın peşinden gitme. Kendi yolunu sen yaz.
17?😻
Bütün dünya Allah'ın heybetiyle var olur.
Evrenin varlık sebebi, Allah’ın kudreti ve yüceliğidir. Dağların sağlamlığı, denizlerin derinliği, gökyüzünün sonsuzluğu… Hepsi O’nun heybetinin bir yansımasıdır. İnsan, bu ihtişam karşısında küçüklüğünü hisseder ve huşu ile eğilir.
cevapladığın için tesekkurlerrrr
28 ❤️❤️❤️
"Ey kalbim, senin için müjde var."
Burada kalp, hem sevgiyle hem de acıyla sınanmış; yorgun, belki kırgın… Ama bu ses, ona yeniden umut veriyor. Müjde, ilahi rahmetin, güzelliklerin, beklenmedik bir ferahlığın habercisi. Rûhânî bir teselli, bir uyanış.
Mevlânâ’nın diliyle şöyle diyebiliriz:
"Ey kalbim, sabretmenin sonu vuslattır; karanlıktan sonra gelen ışık senindir."
"Senin için müjde var; çünkü Rabbin, dertleri sevince dönüştürendir."
21 olsun.
"Allah, bir ok misali uçan rüzgar gibidir."
Ok, hedefi bulan; hızlı, keskin ve yönü belli bir nesne. Rüzgar ise görünmez ama etkileyicidir; her yere ulaşır, engel tanımaz. Bu benzetme, Allah’ın iradesinin hem kesinliğini hem de her şeyi kapsayan varlığını vurgular. Ne gözle görülür, ne elle tutulur; ama etkisi her yerdedir.
Mevlânâ'nın diliyle şöyle diyebiliriz:
“O görünmez ama her zerrede eser; yön O’ndandır, hız O’ndandır.”
“Ey gönül, O’ndan gelen rüzgârı hissediyorsan, zaten ok çoktan kalbine ulaşmıştır.”
51 ?
"Aşk, göklerin sadece bir köpük tabakası olduğu sınırsız bir okyanustur."
Aşk, yüzeyde görünenlerin çok ötesinde bir şeydir. Gökler, ne kadar yüksek ve büyük görünse de, aşkın sınırsız okyanusunun yanında sadece bir köpük gibidir. Aşk, yüzeydeki geçici ve küçük şeylerden değil, derinliklerdeki sonsuz ve tükenmeyen huzurdan, güçten gelir. Okyanus gibi derin ve geniştir, gökyüzü gibi uçsuz bucaksızdır.
Mevlânâ'nın anlayışına göre:
“Aşk, görünenden çok daha derindir; içinde kaybolmadan, onun dibine inemezsin.”
“Aşkın okyanusunu keşfeden, bütün gökleri görebilir.”
Elli iki
"Nemrut benzeri, kendinin alevlerinden kurtul."
Nemrut, tarih ve inançta kibir ve ilahlık iddiasıyla bilinen bir figürdür. Burada "kendi alevlerin" dediğin şey, aslında insanın kendi öfkesinden, nefsinden, egosundan ve yıkıcı tutkularından oluşan iç yangınıdır. Bu sözle çağrılan şey, insanın kendi cehennemini kendi elleriyle yaktığı ve bu ateşten kurtulması gerektiğidir.
Mevlânâ’nın ruhuyla söylersek:
“Senin düşmanın başkası değil; içindeki Nemrut’tur.”
“Kibrin ateşse, tevazu su gibidir – kendini söndür.”
58 numara
"Yakut, sevdiklerimizin sadakasıdır."
Yakut, nadir ve değerli bir taş olarak bilinir; burada, sevgi ve değer verilenlerin verdiği bir armağanı simgeliyor. "Sadaka", hayır işlemek, başkalarına faydalı olmak anlamına gelir. Burada, sevdiğimiz insanlara verdiğimiz değer ve gösterdiğimiz sevgi, aslında onların en değerli hediyesi, sadakasıdır. Gerçekten sevilen bir insan, başkalarına olan iyi niyeti ve değerleriyle, hayatı güzelleştirir.
Mevlânâ'nın öğrettikleriyle bağlantılı olarak:
"Gerçek değer, ruhsal güzelliklerde, içsel iyiliklerde yatmaktadır."
"Sadaka sadece maddi değil, sevginin ve içsel güzelliğin de paylaşılmasıdır."
67 diyorum?
45..
52 olsunnn🌸
3 ve 19
69 olsun
Söyle bakalım