ben kitabı bir dost ya da bir dert ortağı gibi gördüğüm için alışverişimi de biraz iz sürerek yaparım. Eğer peşinde olduğum şey saf bilgi ve derinlikse, önce o kitabın en iyi çevirisini kim yapmış ona bakarım, sonra da o yayınevinin dünyasına dalarım. Ama dürüst olmak gerekirse, bazenleri kendimi Nadirkitap’ın o tozlu dijital raflarında da bulabiliyorum. Çünkü felsefeyle kafayı bozmuş biri için baskısı bitmiş bir eseri ya da eski bir sahafın notlar aldığı bir kopyayı bulmak, sıfır bir kitap almaktan çok daha iyi ve fantastik bence. Bu kitabı benden önce kim okumuş, hangi satırın altını çizmiş? diye merak etmek bile benim için çok iyi.🙃📖
Kitap alışverişimi Amazon'dan yapıyorum. Kitapçılarla ciddi anlamda fiyat farkı var. Diğer sitelere göre daha uygun. Yaklaşık iki senedir alışverişim devam ediyor. Çokta memnunum..
Genelde kütüphanelerden yoksa Libraryturk, SüreliKitap gibi e-kitap kiralama sitelerinden. Oralarda da yoksa Nadirkitap gibi online sahaflardan. Hiçbirinde yoksa Kitapyurdu, Amazon'dan vs.
İçeriği görememe, kargo bekleme derdi olmadığı için fiziki mağazalardan almayı çok isterdim ama fiyatlar internettekilere göre uçuk ve aradığım kurgu dışı kitaplar da pek bulunmuyor.
Ben kitap mağazalarını gezmeyi sevdiğim için hangi kitapları alacağıma kitap mağazalarında karar verip daha sonra maliyet açısından daha mantıklı olduğu için internet üzerinden sipariş ediyorum.
Ben genelde internetten alıyorum çünkü indirimlerde acayip avantajlı oluyor. Ama kitapçıya girip o kitap kokusunu içime çekmek de paha biçilemez bir şey. 🛒📚 Bazen de sahafları gezip ikinci el kitaplara dadanıyorum, en keyiflisi bu galiba! Peki sen nereden alıyorsun? 😍✨
Eskiden kitap yurdundan yapıyordum ama ikinci el uygulamalara geçtim. Hesaplı olması ve kargo bedelinin uçuk olmaması çok ideal. Birde detaylı bir arama yapıp sıfır, kapağı açılmamış kitaplara denk gelebiliyorsunuz.
*Ayrıca sahafa da sıcak bakmıyorum kitabı çok ucuza mâl etmiş olsam dahi acayip bir kargo ücreti alıyor.
Çok büyük kitap mağazalarına gidiyorum, çünkü orada yeni çıkanları görebilir ve kitapları karıştırabilirim. İnternetten de zamanla alıyorum ama önce elle görmeyi tercih ederim.