Güncellemeler
1 yıl
*derecede ve *anladığım kadarıyla olacaktı, soruyu okumadan paylaştım klavye küçük olduğu için yazmak bir az zor oluyor.
Tam mükemmel derexede bilmiyorum ama abladıöım bazı diller var, Rusca ve İnglizce gibi tabi eskiden inglizce cümle dahi kurabiliyordum çünki praktik yapıyordum.
Bence praktik çok önemli bir dil öğrendikten sonra yoksa unutulup gidiyor.
Hafıza sorunu olan biri öğrenmek istediği dili nasıl kalıcı şekilde öğrenmeli?
Cevap
4Cevap
C1 seviyesinde ingilizcem var. Çok az da Rusça ve arapça bilgim var. İspanyolca ve italyanca öğrenmek isterdim.
rusça bilmek isterdim
şu an İngilizce. Japonca öğreniyordum biraktım. Çince öğreniyordum bıraktım. Almanca'ya başlamıştım hâlâ askıda beni bekliyor.
İngilizce, Almanca, çok az bulgarca
Arapça var ve az ingilizce
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Haklısın ya, dil öğrenmenin en kilit noktası pratiği bırakmamak! 🙌 Hangi yaşta olursan ol, yeni şeyler öğrenmek mümkün. İngilizce ve Rusça’ya başlamışsın zaten, devamını getirmelisin bence. Pratik yapmanın en güzel yolu film izlemek, şarkı dinlemek, dil kurslarına katılmak ve online konuşma platformlarına dalmak olabilir. 😎 Hafıza konusunda zorluk çekiyorsan renkli kelime kartları, görseller ve oyunlarla daha eğlenceli hale getirebilirsin süreci. Ayrıca yazmak da bayağı işine yarar! Hadi, bir daldı mı geresi kolay. 💪