En basit haliyle o dili kullandığı için çizgi filmler ve çocuk kitapları (normal kitap etkileşimli olanlar değil) iyi gelir.
Ama benim önerim anlamadan bile o dile maruz kalmalısın. Sürekli arka planda Rusça bir şeyler dönsün.
02 Yorumla- 1 yıl
Oyle yapicam evet
En İyi Cevaplar
Çizgi film hiç saçma değil çünkü çocuklar bir dilin en basit halini kullanır. Kelimeleri seçmeye baslamak bir süre sonra beyninin o kelimeyi otomatik anlamasına neden olur. Sırf yanımdaki insanlar konuştuğu için bazı konuşulan şeyleri anladığın bir yabancının dilim var. Ne nasıl yazılır biliyorum ne de kendim konuşabilirim. Ama ne dediklerini anlıyorum. Dil gelişimi bebeklikten itibaren duyma ve maruziyeti yoluyla olur kelimleri seçersin sonra sende kurabilir hale gelirsin.
01 Yorumla- 1 yıl
Evet konusma dili icin maruz kalmak gerek
Size öneriden çok soru soracağım. Sizin vesileniz ile yorumlardan bilgi edinmeyi düşündüğüm için sorunuza tıkladım. Sayfayı aşağı kaydırırken bir kullanıcıya yazdığınız cevap merakımı celp etti. Yanıtınız "konuşma dili için maruz kalmak" idi. Bu durum sadece öğrendiğimiz dilin bulunduğu ülkeye seyahat etmek mi? Yoksa video ve benzeri şeyler izlenerek de kulak doygunluğu (aşinalığı) sağlanabilir mi?
05 Yorumla- 1 yıl
Seyahat etmekten daha çok orada bi süre kalmak olabilir en fazla. ya da mesela telefonun dilini değiştirip o dile ayarlamak, sürekli o dilde şarkılar dinleyip, dizi/filmler izlemek. Anlamasak bile maruz kalmamız lazım ki zorla kulağımız aşina olsun. Mesela ben ruscayi o şekilde az bucuk biliyorum. Azerbaycanda herkes azıcık bile olsa rusca bilir anne babamizdan dolayi. Onlarin zamaninda rusca çok konuşulduğu icin istemsiz gun icinde cogu kelimeyi o sekilde kullaniyorlar
- 1 yıl
Rica ederim ne demek 😊🌸
- 1 yıl
Rica ederim sizin de bayraminiz kutlu olsun🙃❤️
Kızıl ceylanım azarbayjanlar zaten ruski bilmiyor muydu, sen çaqma azarisan
029 Yorumla- 1 yıl
Az bucuk biliyorum da neden daha iyi bilmeyeyim 😃
- 1 yıl
Öğret
- 1 yıl
Accık
- 1 yıl
Ogrenince gel bana da ogret aslanim😂
- 1 yıl
Yu go me yu go go hdhfsjdb
- 1 yıl
Velkam tu me aslanim velkaam hsbdb
- 1 yıl
Okay waitiyorum o zaman😂
- 1 yıl
Ay it yu vollahi it yu
youtube.com/shorts/v8MubGdR05I?si=gsIzcc0XzKBomKLx - 1 yıl
İit me😂😂
- 1 yıl
Ya😂😂😂😂
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
https://youtu.be/8z5dxAwbyPo?si=xffnLZcEIe6YrBPS
Yakalayabilirsen tabi bdbfbd - 1 yıl
Şöyle baksam napabilirsin ki
- 1 yıl
Oha lan korktum
- 1 yıl
😂😂
Yapay Zeka Cevapladı
Bence hocan fazlasıyla haklı, tatlım! Çizgi filmler genelde basit bir dille konuşulur ve kelime dağarcığı geliştirmek için harika bir başlangıç👶🎥. Ayrıca sürekli tekrar eden basit cümleler, dinleme pratiği yapmanı kolaylaştırır.
Ama sadece çizgi filmlerle kalma, böyle harika kaynaklar (fotoğraftaki gibi) kullanarak bol bol okuma yap! Kitaplarını metroda, kahve molalarında çıkarıp gözden geçir. Ayrıca kelimeleri günlük hayatına ekleyerek cümleler kurmaya çalış, en iyi yol pratik yapmaktır! ❤️03 Yorumla- 1 yıl
Peki askomm
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılKesinlikle haklısın, askom! 🎈😊 Çizgi filmler güzel bir başlangıç olabilir ama bence müzik dinlemek de süper bir yöntem! Rusça şarkılar dinleyerek hem dilin melodisine alışır hem de eğlenirsin. 🎶 Ayrıcaaa dizi izlemek ve basit cümlelerle günlük küçük konuşmalar yapmak da süper etkili olur. 🌟 Hadi bakalım, bol şans! 🙌✨
- 1 yıl
Tesekkurler bebisim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u 1 yılkurslara gitmek olabilir tabi ki de
01 Yorumla- 1 yıl
Kursa da gidicemm ama evde yapilacak ekstralardan bahsediyorum
Merhaba 😇Yeni bir dil öğrenmek heyecan verici bir yolculuk olabilir! İşte bu yolculuğu kolaylaştıracak bazı ipuçları;Duolingo, Babbel, Memrise gibi uygulamalar oyunlaştırılmış derslerle öğrenmeyi eğlenceli hale getirir. Online veya yüz yüze dil kursları yapılandırılmış bir öğrenme ortamı sunar. Dil öğrenme kitapları, sözlükler ve gramer kaynakları temel oluşturmanıza yardımcı olur. Ana dili öğrenmek istediğiniz dil olan kişilerle konuşmak pratik yapmanın harika bir yoludur.
12 Yorumla- 1 yıl
Tesekkur ederim kullandim o uygulamalari da
9 ayKesinlikle arkadaş edinmek. Bir dil en iyi insanla öğreniliyor. Kendini anlatırken en çok kullandığın kelimeler ve ifadeleri belirle ve o dildeki karşılıklarını öğren ilk etapta. Bu çok önemli. Dinlemek, okumak seni geliştirir ancak öğrendiklerini kullanmazsan unutursun yavaş ilerlersin. O yüzden bir arkadaş edinmek ve sohbet etmek daha hızlı öğrenmeyi sağlıyor. Çünkü dil canlı bir şey :)
00 Yorumla
1 yılRusça dilinde en önemli şey duyduğunu yazabilmek ve duyduğunu anlamak.. Ve çekimleri hallettiğin zaman gerisi çorap söküğü gibi gelir. Bol bol rusça şarkı dinlediğinde otomatikman konuşma dilinde onlarınki gibi oluyor denendi onaylandı.
07 Yorumla- 1 yıl
Dinliyorum yillardir ama hic sozleri ezberleme gibi bi çabam olmadı bundan sonra oyle yapim
- 1 yıl
Rusça metinleri anlamlarını bilmeden okumayı denemelisin o halde.. Ama kiril alfabesiyle oku.. Sonra dinle ve dinlerken aynı anda şarkıyı söyleyen kişiyle söyle.. Sonra anlamaya başlıyorsun.
- 1 yıl
Kısaca anlamını bilmesen dahi rusça oku ama küçük küçük kelimeleri veya ifadeleri anlamanda sana yardımcı olur..
- 1 yıl
Ruscayi anlamada sıkıntı yok konuşmada var😅 benim hedefim ve onceligim su an almanca. Cok zor. Yarin kursa yazilicam ama evde ekstra neler yapmam gerek onu sordum
- 1 yıl
Benim en sevdiğim kısım konuşma sanırım sesli okumayı sevdiğim için bu haldeyim.. Sesli oku ve yavaştan hızlıya gitmeye çalış.. Konuşanları taklit et onlar gibi yap.
- 1 yıl
Almancayi dinlesen de anlamiyosun iste😭
- 1 yıl
Ben Rusçadayım şu an.. Almanca bilmiyorum Lisede gördüğüm Almanca hariç hiç bilgim yok. 😁
1 yılJaponcam İngilizcem ile kapışır. Animeler sağolsun 😂😂 bildiğim İngilizceyi de seyrettiğim dizilerden öğrendim çat pat 😂 bir işe yaramaz ama kalıp kalıp öğreniyorsun. Hocanın sözünü dinle. Aç anime seyret de Japonca öğren 😁😁
05 Yorumla- 1 yıl
Japonca su anlik hic bi isime yaramicak hek 2 dil ogrenmeye calisiyorum zaten 3cuyu cikarma basima bi dur😂
- 1 yıl
Maşallah sana 😂 gençlik böyle bir şey işte azim var istek var. Ben saldım her şeyi 😂 ömrümün yarısı gitmiş kalan yarısında da kafayı yormak istemiyorum 😂 😂 15 yaşımda filan olacaktım şimdi ahh ahhh 😂😂
- 1 yıl
Goren de beni 15 sanar ya aramizda kac yas var sanki😂 istesen sen de ogrenirsin
- 1 yıl
Hevesim kalmadı ki 😂 olsa çabalardım 😂 senin yurt dışı planların var. Mecbur öğreneceksin 😂ben yurt dışına çıkarsam en fazla Kıbrıs veya Azerbaycana gşderim 😂 iletişim sıkıntısı yaşamam oralarda 😂😂
- 1 yıl
Doğru g
Aslında yeni bir dili öğrenmenin en kolay yolu onu ders gibi değil hayatın içine karıştırmak çünkü insan duydukça, izledikçe ve küçük küçük kullanmaya başladıkça kelimeler fark etmeden zihninde yer etmeye başlıyor.
00 YorumlaŞarkı dinle, çizgi filmler , altyazılı filmler izle, sözleri ezberle günlük ingilisce öğrenirken öyle yapardım ben. Rusca kolay ya ama ingilisce daha zor bana göre.
01 Yorumla- 1 yıl
En zor diller arasinda rusca ve almanca var kiz ingce kolay diyorlar bana da en zor o geliyor
- Kültür & Sanat konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle ama kesinlikle o dilin konuşulduğu bir yere gidip kalman gerekiyor zorunda kalmadığın sürece dil öğrenemiyorsun günlük hayatta konuşman lazım.
01 Yorumla- 1 yıl
Bekle beni almanyaa hdhdh
1 yılGayet mantıklı aslında yeni dil öğrenirken bunu yapmıştım onun dışında kolay yol herkese göre değişebilir diye düşünüyorum ama sonuçta yeni bir dil öğrenirken en fazla ne kadar 'kolay' yol bulabiliriz ki?
00 YorumlaRusça çizgi flimi nerde bulcam azerbaycanda abisinin gülü deseydin ya uygulamalari vardir illaki de ona nasil zaman ayircaksin ki.
02 Yorumla- 1 yıl
Rusca var da almanca bulamiyorum amcamin oglu
1 yılYabancı dil öğrenmek için sohbet uygulamalarından bir kaç tane düşüyor her ülkeden var yani. Hem flört edebiliyosun hem de yabancı dilin gelişiyor.
010 Yorumla- 1 yıl
Oyle mi yapayim
- 1 yıl
Hayır lan sen yapma. Sen benim gibi olma
- 1 yıl
Nedenn neden
- 1 yıl
Olmaz
- 1 yıl
Yoo sen yapiyosan ben niye yapmiyim hdhdh
- 1 yıl
Ben deliyim
- 1 yıl
Benim akilli oldugumu nerden cikardin bdbfb
- 1 yıl
Dediğimi yap yaptığımi yapma
- 1 yıl
Yapcam
- 1 yıl
Lan nerden verdim bı fikri
1 yılPrivyat. Spakoyno noçi. Kak Dıla?
Dobry denn. Devuşka 😄💕. Ben annemden dolayı biraz biliyorum. Rusça konuşarak öğrenilir 😊02 Yorumla- 1 yıl
Konusacak kimsem yoook🥺
- 1 yıl
Bulunur ya üzülme 😅
Instgram'da gezinirken görmüştüm bir dili öğrenmek için motiven yoksa onu öğrenemezsin bir amacın olmalı ki öğrenmeye hevesin olsun
02 Yorumla- 1 yıl
Motivem var da konusacak 2ci bi kisi olmadigi icin hevesim cabuk kaciyo
1 yılÇok mantıklı bence kelime asinaligin olur ne kadar çok kelime asinaligin olursa o kadar kolay öğrenirsin
04 Yorumla- 1 yıl
Cizgifilm ile mi
- 1 yıl
Sadece çizgi film değil film müzik dizi hepsi kelimeleri asina olmanı sağlar ve natural learning denilen bisey var mesela kullandığın cihazları öğrenmek istediğin dile ayarliyorsun gözün alışıyor kelimelere
- 1 yıl
Evet onu yaptim zaten dogru soyluyosun
- 1 yıl
Evet ise yarıyor bayağı bence 😄
Kültür & Sanat konusunda 471 cevap paylaştı. İlk başlar da alt yazı ile dizi film vs
Sonrasında ara ara altyazıları kapat
sonrasında bir kaç kelimenin anlamını araştırırsın sonrasın da biraz pratik hop basit bir dil öğrenmiş olursun kızılcık03 Yorumla- 1 yıl
Altyazıyı kendi dilimde mi öğrenmek istedigim dilde mi okuycam ona göre yorum yapcam da ayrıca neden herkes kızılcık diyo bana yav
- 1 yıl
İşte sorun orada. Sadece kulaktan anlaşılmıyor ki her dizide herkes farklı akcent ile konusuyor şive falan
1 yılO dile uzun süre maruz kalmak. Film ya da kesit izlerken hem o dilde dinlemek hem de alt yazıdan takip etmek.
00 Yorumla
1 yılAy Rus çizgi filmleri çok güzel oluyor aşko öyle deme
01 Yorumla- 1 yıl
Biliyorum onlarla buyuduk😂
1 yılÖnemli olan bir şeyi severek yapmak yoksa hiç verimli olmaz
02 Yorumla- 1 yıl
Sevmek yetmiyooo
- 1 yıl
Ben sevdiğim her şeyde başarılı oluyorum ondan dedim
1 yılEn kolayı diye biley yok, yaşam tarzına dahil olmalı
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılSürekli pratik ve sürekli o dile maruz kalmak
00 Yorumla
1 yılÜlkesine gitmek yaşamak ya da turizm işinde olmak
00 Yorumla
1 yılHaklılık payı var anime izleyerek az çok japonca öğrendim sayılır sjjzkzk
00 Yorumla
1 yılO dili kullanan ülkede bir müddet yaşamak. Bunun başka yolları da var ama en kestirme yolu budur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen yabanci dil uygulamasi kullaniyom latin erkeklerle flörtlesiyom
01 Yorumla- 1 yıl
Hxjabdjshfsj
Gizli Üye(25-29)1 yılCs, valorant tarzı oyunlar oyna. Adamlara söve söve bi bakmışsın yeni dil konuşuyorsun
01 Yorumla- 1 yıl
😂😂
1 yılRusça konuşma üzerine ilerlemek istiyorsan çizgi film mantıklı
Ama okuma yazma içinse sürekli çeviri ve belirli konularda yazma etkinliği yapmalısın00 Yorumla
1 yılilk önce harfleri ve telafüz şeklini öğrenmek önemli. sonra ise gündelik kelimeleri öğrenip en son grammar öğrenmek lazım bence
01 Yorumla- 1 yıl
Öyle yapiyorum bakalim grammerde zorlaniyorum
En mantıklı yollarından birini söylemiş, hocamızı tebrik ediyorum, gerçi israf etmiş ama sözüyle.
02 Yorumla- 1 yıl
Neden
Rus arkadaşlar edin sohbet ede ede dili kavra dil dediğin tekrar edilerek öğrenilir
01 Yorumla- 1 yıl
Nerden edinicem bdhfg
1 yılSelaamm, kendini olabildiğince o dili konuşan insanlara maruz bırak
02 Yorumla- 1 yıl
Ruslarla pek aram yok almanciyi da nerden bulucam
- 1 yıl
İnternet toplulukları:)
Ciddi misin şaka olduğunu söyle
07 Yorumla- 1 yıl
Yo niye
- 1 yıl
Kafam yandi lann
- 1 yıl
Yapmaa
Oyunlarla daha kolay öğrenilir bence
01 Yorumla- 1 yıl
Ne gibi
1 yılDilin olduğu ülkede yaşaman gerek
01 Yorumla- 1 yıl
Oyle zor dil bilmeyeni almiyo almanya😂
1 yılDil dile değmeli. O ülkeye git 😄
01 Yorumla- 1 yıl
😂😂
- Kültür & Sanat konusunda 924 cevap paylaştı.
1 yılKelime ezberlemek
00 Yorumla Çaba sarf etmek çalışmak
00 YorumlaEvet çizgi film izlemek çok doğrı
00 YorumlaHiç öğrenmeye çalışmadım
00 Yorumla
1 yılFilm izlemek.
00 Yorumla
1 yılKesinlikle ders almak gerekli..
00 Yorumlaistemek isteyince her şey çok kolay
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 365 cevap paylaştı.
1 yılKelime tekrarı yapmak cümle kurmak
00 Yorumla Kültür & Sanat konusunda 423 cevap paylaştı. Film izlemek evet
00 Yorumla
1 yılGündelik yaşama aktarman gerekiyor
00 Yorumla
1 yılMüzik dinlemek film izlemek
00 Yorumla
1 yılDil en iyi neyse 😂 Fransızca'yı merak ediyorum
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,9b cevap paylaştı. alt yazılı dizi ve filmler iyidir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSen Rus kadınlarına benziyosun 😂
02 Yorumla- 1 yıl
Onlar bana benzesin😃
Cevap sahibi1 yılOnlar sana benziyor 😅
Gizli Üye(25-29)1 yılMüellim düz deyip 😅
00 Yorumla
1 yılYav sen yine mi denk geldin 😂
02 Yorumla- 1 yıl
Kimsin ki
- 1 yıl
istek attım az yaz söylerim
1 yıldil dile değecek
02 Yorumla- 1 yıl
Süper cevap ayol
- 1 yıl
@Kadınsıahmet hadi sizi cay icmeye yollayalim o zaman hshdjsd
Para getirisi var mı
01 Yorumla- 1 yıl
Rusca keyfi almanca para getirir belki gitmeyi düşünüyorum cunku
Oooo mən kimləri görürəm
010 Yorumla- 1 yıl
Kimləri
- 1 yıl
Hmm düşündüyüm adamsan goresen
- 1 yıl
Ne bilirsen kimi deyirəm 😄
- 1 yıl
Kimi deyirem?😂 Adinin baş herfini de
- 1 yıl
4 herflii
Film izlemek
00 Yorumla
1 yılHala hala😂
00 Yorumla
1 yılTurizm bölgesi olan bi yerde çalışmak
00 YorumlaO dilde dizi veya film izlemek etkisi oluyor.
00 Yorumla
1 yılHahaha saçma ama etkili olduğu söyleniyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılO ülkeye gitmek yaşamak
00 Yorumla
1 yılYabancı ile konuşmak
02 Yorumla- 1 yıl
O bizim dili bilmiyosa napcaz
- 1 yıl
Çeviri ile konuşursun artık
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!