Soguk ve beyaz...
İstanbul nasıl bir şehir? Bana İstanbul'u anlatır mısın?
Soguk ve beyaz...
İstanbul'u Dinliyorum
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı;
Önce hafiften bir rüzgar esiyor;
Yavaş yavaş sallanıyor
Yapraklar ağaçlarda;
Uzaklarda, çok uzaklarda
Sucuların hiç durmayan çıngırakları;
İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı.
Duygu seli oldum , masallar şehiridir istanbul
Belki klişe olacak ama gerçekten İstanbul anlatılmaz yaşanır. Bir İstiklal Caddesi, bir Bağdat Caddesi, bir Kadıköy, bir Salacak olsun her yeri ayrı bir güzel, her yerinde ayrı bir tarih ve hikaye vardır. Geze geze bitiremezsin. Boğaz'ın ferahlatıcı ve muazzam manzarası, mavi patiskaları yırtan vapurları, Pierre Loti'den görünen günbatımı, Kız Kulesi'nin hiç eskimeyen güzelliği, Süleymaniye Camisi ve etrafındaki meşhur kuru fasülyeciler, İstanbul Üniversitesi'nin tamamen geçmiş kokan ünlü büüyk kapısı, Mısır Çarşısı'nın baharat kokusu ancak yaşanırsa bir anlam kazanır. İşte Yahya Kemal'in o meşhur şiiri. Yahya Kemal'den dinle İstanbul'u, bir sürü eseri vardır bununla ilgili. Ama eski Türkçe bir sözlük şart tabii. :))
Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul!
Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer.
Ömrüm oldukça gönül tahtına keyfince kurul!
Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.
Nice revnaklı şehirler görünür dünyada,
Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan.
Yaşamıştır derim en hoş ve uzun rüyada
Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan
Cevap
20Cevap
skılamayacagin bir sehir . hani evde oturursun ve bu gun ne yapsam nereye gitsem diye dusunursun ya isde bunu orda dusunmezsin disariya cikdiginda mutlaka gidebilecein farkli bir yeri vardir .
İlk defa İstanbul'a gelen birini şayet fırsat olursa metrobüse bindiriyorum. İstanbul metrobüstür.
İstanbul özellikle de şişli tarafları hayat kadınları. Çok dar sokaklar , yokuşlar, kağıt gibi evlerle, dolu nufusu 20 milyon olan küçük bir yarım adadır. Her geçen gün kan kaybeder. Aslında güzel bir şehirdir. Hürriyet mahallesinden çok korktum.
Artık boku çıkmış bi şehir.Yaşanmaz derecede kalabalık.İstanbulun iyi yerlerinde yaşıyorsan güzel ama kötü yerleri :S
ben benden oncekı sultanlara benzemem ya ben kostantineyi alıcam yada kostantiniye beni ısatanbul bole bır sehır
İstanbul hakkında bir sayfa, iki sayfa bile yetmez..
İstanbul bir aynadır sen nasıl bakarsan o sana o yüzünü gösterir
Anlatılmaz ,yaşanır. derim ve iki tane bilet alırım yada araba kiralarım gider istanbulu gezeriz :)
senin memleket neresi önce orayı anlatsana
hadi herkes kendi şehrini anlatsın :)
ben Türkiyede degilim)
sir)
böyük yeşil bir canavar ...:) bosver tanıma yoksa boğulursun
köyüne dönmeler gerçekleşirse istanbul istanbul olur
neresi ki o hep beyaz şehir:)
Anlatilmaz, yaşanir
İstanbul anlatılmaz yaşanılır;)
Kalabalık, gürültülü, trafik derdi çok...
kalabalık,gürültü,trafik sorunu
İstanbul bence aşk şehri.. ne desem yetmez.
pahalı bir hayat kadını istanbul
istanbul anlatılmaz yaşanır özellikle bebek
yobazlarından kurtulursak yaşanılır şehir ;)
iyi hoş güzelde çok pahalı derim
havası kirli kalabalık trafik ömür kısaltır.
bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?