- Kaleminize ve idealinizin imgesi üzerindeki kelime ve duygu oyunlarındaki yazı tutkularınıza :)

İdeal sevgiyi böyle sembolize ederdim galiba
Sana Şiirler yazdım
Sırların ardındaki gizlere
Kumsalda silinen izlere
Sevgiliye yazılan sözlere
Gece çöken sislere yazdım
Dağların başındaki dumana
Irmağın deli akan suyuna
Yıldızların umarsızca kaymasına
Ormanların uçsuz karanlığına yazdım
Papatyanın sarısıyla beyazına
Kaplumbağanın kararlı hızına
Şubatın donduran ayazına
Tutuşan ateşin alazına yazdım
Sana yazdım, suya yazdım
Dipsiz kör kuyuya yazdım
O dinmeyen tutkuya yazdım
Seni sessiz sonsuzluğa yazdım
çok teşekkür ederim ve ayrıca derinden
gizlilik ve gizem tarafı, somut olanın maddede canlanıp sonra havada değişik hallere girerek buharlaşıp uçması arasındaki uçucu taraf.
su ve ateşin çok önemli oyunu
buz hali de
Mevsimlerin sembolleriyle mevsimselliğin oyunu, aşk idealinin yaşamasını sağlayan bir döngüdür
her mümkün durumda bir ideal olarak varlığını sürdüren ve aşkın gizemli ama yine de çok mevcut olduğu bir aşk.
Tüm detayları ve sekanslarıyla mistik bir dans.
Maddedeki silinmeye rağmen an be an ona hayat verme arzusu, ona bir yer vermek ve bu ideali sonsuzlukta ve ebediyette korumak istiyoruz. Çokça tutku ve anı.
🙏
saf aşk ve aşkın aşk 🙏
Şiir sevdiğim tutkularımdan biridir. Fakat şiir resmedilemez diye düşünüyorum. Çünkü resim göze, şiir daha derinlere hitap eder. Her şiir yazan, resim yapabilir ( iyi ya da kötü) ama her resim yapan şiir yazamaz.(Kötü bile olsa).
Benim şiirim bir resim olsaydı; boş bir sayfa ve üzerine konulmuş tahta bir kalem olabilirdi. Bakanların hiç bişey göremeyeceği ya da hepsinin farklı farklı şeyler görebileceği boş bir sayfa. Çünkü her bakış kendince birşeyler arayacak, ya bulacak ya bulamayacak. Sadece beni bilen biri ancak o boş sayfada ne yazdığımı görebilecek ve anlayabilecek.
güzel bir şekilde açıkladınız ama bir idealiniz olsaydı bunu kelimelerle nasıl anlatırdınız? resim yapmaktan bahsettiğimde mecazi anlamda yazarken kelimelerle resim yapabiliriz, bu yazma sanatının büyüsüdür, yaratıcı ve hayali tarafımız güzel ve sonsuz derecede ince bir kaynaktır
Kelimelere sığmayacak hiç bir ideal yoktur bence. Ve en güçlü anlatım bence şiirdir. İki beyitten oluşan bir mısra bazen bir kitap dolusu yazıya veya devasa bir tuvale sığmayacak kadar anlamlıdır. Resimde duygudan başka metaryellere ihtiyaç varken şiir öyle değildir. Şiirde yalnızca duygu vardır. Resimdeki gibi başka şeylerle güzelleştirmeye ihtiyaç duymaz. Bazen tahta bir kalem bile gerekmeden dil ve dudakların arasından döküldüğü şekliyle bir şaheser ortaya çıkabilir.
İki mısradan oluşan bir beyit olacaktı o kısmı ters yazmışım düzeltiyorum.
evet, şi̇i̇ri̇n güzelli̇ği̇ de bu: mi̇sti̇k ve deri̇n, şi̇i̇rsel yazimla açilan bi̇r dünya var.
Bir şiirin dünyadaki tüm dağlara bedel olduğu söylenmez mi? Bazen basit kelimeler ve basit bir ifade, onlara eşlik eden derin duygulara sahip olduklarında, bir kalbi kazanmak veya sevgimizi içtenlikle iletmek için yapmaya hazır olduğumuz tüm eylemleri ve fedakarlıkları aşar. Resim ve çizim gibi görsel olan, bir tür derin sanattır, ancak yine de fiziksel ve maddi olsa da ruha ulaşır. Şiir ise mistik ve derin bir anahtara sahiptir. İdeal ilham perisinin şiirini yazmanızı bekliyorum, gereken egzersiz bu, oyunu oynayın, 4 satır bile yeterli olacaktır 😁
Resim somut şiir soyuttur. O halde soyut olan daima daha derin, daha anlamlı, daha mistik ve daha duygu yüklüdür. Bu açıdan bakıldığında ruha daha çok ve daha hızlı ulaşır şiir. İlham perim olsa ona elbette yeni bir şiiri yazardım eskilerden yollamak yerine. Şu durumda bir ilham gelmiş değil olduğu için hangi konuda bir dörtlük yeterli olur bilemedim😀
mutlaka aklınızda bir ideal vardır onu örnek alın ve size ilham versin sonra mistik bir şekilde ruhunuzun hissiyatını yazın. ideal küreselliktedir ben belirli bir idealden bahsetmedim gerçekten gömülü bir histir. Sizi zorlamıyorum ama biraz deneyin (en azından bir dörtlük dedim 😁)
O bakışların ve o gözlerin
Dipsiz kuyulardan da derin
Alır götürür bilmem nereye
Bi aah çekmek kalır geriye
Şöyle ilk gelen hâliyle bişey göndermiş olayım isteğini kırmamak adına
Çok dokunaklı ve derin. Gözlerden ve bakışlardan bahsettiniz, yani anlattığınız şeyde güçlü bir ruh bağlantısı vardı. Teşekkür ederim, egzersizi iyi yapmışsınız: dolayısıyla bir bakışı ve bir yaşam nefesini, ruhtan ruha bir iletişimi yakalamak için ideal bir çalışma olmuş. Bunu böyle söylemek çok güzel, içinizde her zaman var olan güçlü bir deneyimi hissediyoruz. Bu yönünüzü ortaya çıkarmanız cesurca ve güçlü bir davranış :)
Teşekkür ederim. Beğenmene sevindim. Şiir böyle bir şey işte anlaşılması hem kolay (anlayan biri olunca) hem imkansız.
Güçlü ve cesurca diye bahsetmen önceki konuyu hatırlattı😊
Anahtarını bulup açman lazım. Bir kere anlayınca her şeyi anlayabilirsin.
Evet, bir önceki konuya geri döndüm :) çünkü bu aynı zamanda bir sevgi ifadesi ve bir vahiydir ve kelimeleri şiire dökmek ve onu iletmek cesaret ve güç gerektirir çünkü bu bizim gün yüzüne çıkardığımız bir parçamızdır.
Anahtarı aramak için önce kilidi görmek lazımdır. Ki o kilide uygun anahtarı (yani siiri) arayıp bulabilelim. Ve duygu varsa açılamayacak kilit de yoktur.
her kilit bir anahtara sahiptir ama bazen farklı anahtarlardan oluşan kilitler de vardır ve en güzel aşk şiirleri, bazen kilidin farklı bir şifre verdiği ve daha sonra diğerleri arasından doğru olanı girerek bu anahtarlardan birini çekmenin gerekli olduğu bu anahtar takımına sahip olanlardır: ama bu birkaç anahtardan oluşan anahtar takımı, yalnızca bu kilide uyan bir özellik gibi birtakım oluşturur, sadece kombinasyonlar daha incelikli ve değişkendir ama aynı alanda kalır ve belirlenmiş bölgeyi aşmaz. Zengin bir duygu paleti, aşkın güzelliğini ve ifadesini daha görkemli ve duygusal olarak derin yapan şeydir. En mistik şiirler, bir anahtarın bir kilide girmesinin simgesi olan değil, giden kombinasyona göre kilide nasıl gireceğini bilen birçok anahtardan oluşan bir setti: tek olan ama 5 parmağı olan bir el gibidir, ona bir el deriz ama biçimi akıllıca ve işlevi çeşitlidir. Bir şey ne kadar çok boyutlu ve geniş ise, kaynağı ve etkisi de o kadar güçlü ve kuvvetli olur.
Şiirin her kelimesi kilitin şifrelerinden biri, her mısrası o kombinasyonların doğru sıralanmış hali, şiirin bütünü ise her şeyiyle birleşip o kilite uyan anahtar olur. Bazen kelimelerden ya da şifrelerden biri kilitin içindeki dişlilere ya da yuvasına oturmaz. Oturmayınca da anahtar işlevini göremez. Öyleyse kombinasyonu iyi ayarlamak her kelimenin oturacağı yuvayı iyi seçmek gerekir. Çünkü gönül kilidi deneme yanılma yöntemi anahtarla açılmaz. Tek anahtar tam uymalı. O zaman kilidin de açılmaya can attığını hissederiz ve yolun doğruluğu bizi sevindirir.
Mesele kilidin gıcırdayarak değil sessiz bir tınıyla açılmış olmasıdır. Zorlama bir açma kilide zarar vereceği gibi anahtarı da anlamsız hale getirir. Öyleyse doğru kilite doğru şifreli anahtar takımıyla yaklaşmak gerekir.
Bugün çok ilham aldın, söyle bana :)
Sen hep böyle misin? Evet anahtar takımı aynı kilide gidiyor. Eli boşuna örnek almadım, bu anahtar takımı bir elin bir anahtar yapmasına benziyor, dolayısıyla kombinasyonlar yalnızca aynı kilide uyuyor ancak zengin duygu paleti, anahtar takımını (ruhun eli ve ruhun kalbi) kilide (kişinin kalbi ve ruhu) bağlayan çoklu kombinasyonlardır. Bu, biri gönderen diğeri alan iki ruh arasındaki bir bağlantıdır ve anahtar takımı ile kilit olmak arasında bir dönüşüm vardır, her ikisinde de bu vardır ancak ana bağlı olarak her biri öngörülen rolü üstlenecektir. Paylaşmanın, güç ve cesaretin, birlikte aşılması gereken zorlukların düşüncesi her zaman vardır.
Hep böyle miyim sorusunun doğru cevabı belki biraz ukalalık barındırabilir. O sebepten gördüğün neyse sana bırakmayı tercih edeyim izninle.
Aşılması gereken güçlükleri kilidin ve anahtarıın uyumu açar. Yeter ki an o ana ve kombinasyonlar bir birine uyum sağlasın. Bu her zaman böyledir. Bunun için de güç ve cesaret kilidin estetiği üzerine uyum sağlasın.
Daha sonra şiirin konusu üzerinden önceki konuyu tamamlamış ve önemli bir noktayı tamamlamış olacağız: uyum ve hizalanma, ayrıca doğru kilit için doğru anahtar, hepsi birlikte ikiyi bir yapanın dünya karşısında bir olduğu sevgi ve paylaşım idealini oluşturuyor.
Konuyu kapatabiliriz :)
şiirini yazmışsın ve idealinin ne olduğuna dair derin bir vizyon vermişsin :) Diyelim ki şiir şifalıdır ve içimizde ve duygusal Pandora'nın kutusunda saklı olanı imgelere döker.
Şiirsel olarak yazılan her şey ruh için bir terapiye ve mistik olarak kabul edilebilir olanda özünü bulacak duygusal bir yazıya dönüşür.
Yani 1 + 1 Birleştikleri için 1 yapacaklar Iyi geceler 👍
Uyum ve hizalanma yoksa kilit başka anahtar başka yerde demektir. Doğru anahtarın önemli olduğu kadar doğru kilitin anahtarı olması da önemlidir. Sonuçta doğru anahtar ama başka bir kilite olabilir. İşte bu açıdan uyum kilit ve anahtar hizanlamasi ile sağlanmalıdır. O zaman 1+1=1 olur. Anahtar kilte uymazsa o zaman 1 değil 2 sonucu çıkar. İdeal olan 1 i bulabilmektir bütün mesele. Değilse güç cesaret ya da estetik kendi başına kalmış demektir. O zaman da şiirin şifası yazan tarafında görülür ancak.
İmgelere dökülen şiir o imgeleri anlamdiran birinin bakışında değer kazanır.
İyi geceler demeyi unuttum🤫🤫
Tartışmayı bitirmek istemiyorsun sanırım 😅
bir anahtar yalnızca bir kilide uyabilir birden fazla kilide uyan bir anahtar yoktur: hizalama ikisi arasında olmalıdır ve uyum, bağlantı engel veya gerginlik olmadan gerçekleştiğinde şekillenir: 1+1 bu diyagramda her zaman 1 eder
Anahtar ve kilit gerçek çifti oluşturmadığında 1+1=2
Ve şiirin yazarı duygularını ifade eder ve mesajını anlayan kişi, ruhların inceliklerini ve meselelerini ve kodlanmış mesajlarını algılayan kişidir. Şiir mistiktir ve şiiri anlamak için sembolik olarak ortaya çıkarılanın ötesinde derin ve mistik olarak anlaşılan şeye girilmelidir. Resimden daha önce bahsettiğimde şunu kastediyordum: Sözcüklerle resim yapabilir, duygusal acınızı, gizemlerinizi ve vahiylerinizi dışarı dökebilirsiniz, ancak sözcüklerin resmini sevmek için yazarın ilettiği her şeyin nasıl bir kuyuya döküldüğünü anlamalısınız. Bu tartışmayı akıllıca sonlandırmanın zamanı geldi, aksi takdirde başta da belirttiğiniz gibi birkaç sayfa daha sürecek.😁
O yüzden sana iyi geceler diyorum
Konuyu kapatıyorum
Sonlandırmak veya devam ettirmek anlamında bişey düşünmedim. Hem düşünsem bile bu da kilit veanahtar meselesinde olduğu gibi sonuç verir. Ya 1 eder ya 2. 1 ederse devamı gelir 2 ederse sonu.😀😀
Yanlış anladığını sanıyorum bi noktayı. Bir anahtar varsa ille o anahtara uyan bir kilit vardır bu da konumuzdaki kilit olmayabilir o yüzden yanlış anahtar yanlış kilit olabilir dedim. Elbette bir kilit için tek anahtar vardır. Başka anahtarın uyması mümkün değildir. Anahtar şifrelerine uyan doğru kilidi bulursa uyum ve ahenk sağlanır ve ikisi birleşip 1 eder.
Şiir mistik ve derin aynı zamanda sır doludur. Bunun sırrı herkesin anlayabileceği bir sır değildir.
Akıllıca sonlandırmak dediğine gelirsek o dediğinden bende pek yok üzgünüm 😀😀😀
çok müteşabih dururdu. kaybolmamak için doğru okumak zorunda kalırdım. yakardı acıtırdı ama ateş olmazdı, gülerdi çiçek satardı ama kötü kokardı. ya da tam tersi fransız kalabilirdim. anlatmak için tepe takla durur çalışsın diye beynime kan doldururdum, başım döndüğü için sayıklardım.
Peki bir şiir yazsan ne verirdin?
kötü şiir yazarım ama denedim giddi
işler ne zaman değişti hatırlamıyorum
belki bilmediğim bir dile aşinalık hepsi
böylece olup gidiyor her şey bu çok güzel
kar varken yokuştan şikayet etmiyor arık
bohçasında aküyle bir bahçıvan
güneşin uğramadığı zamanlarda
benle baş başa kalacak
yaban otlarını topluyor yakacak
ısınacağız başında oturup
konuşacağız yıldızları
bu bahçenin faresi olarak utanmadan
toprağı üstünde kalmış tüm mahsullerden
hak iddia edeceğim
beni bir nimetten sayacak belki
belki hakkını alıp toprağa döneceğim
belki biraz zehir katacak
belki işler değişecek
hatırlamıyorum
ruh eşi üzerine güzel bir şiir denemesi :)
İdealim bir şiir olsaydı, onun her dizesinde gökyüzü kadar özgür, rüzgar kadar serin ve yıldızlar kadar sonsuz olurdu. 🌌✨ Hayal gücümü harmanlayan manzaralar ve hislerin dansı olurdu, belki biraz cesur, biraz narin ama hep kendi. ❤️ Kalemin de kuvvetliyse şiirle idealini birleştirip ortaya çıkarmak harika bir meditasyon olur, benden söylemesi! 😍
Cevap
1Cevap
Hic ilgim oldugu bir alan degil
Bu sitede her zaman şaşırıyorum, birisi bir şeyi yapmak istemediğinde, "Yazmak istemiyorum, bunu yapmayı sevmiyorum" diyor :)
İddia yazmayı sever misiniz? Bir özne sorulduğunda ve eylem talebe uymadığında? bunu yapmak istememekte özgürsün 🙃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?