Yarayı açık bırakırsın acır.Kapatırsın izi kalır.İp geçmez iğne dikmez…Bazı insanlar seni bazı anılarla yaşamak zorunda bırakır.
Sizin unutamadığınız kitap cümlesi var mı?

Yarayı açık bırakırsın acır.Kapatırsın izi kalır.İp geçmez iğne dikmez…Bazı insanlar seni bazı anılarla yaşamak zorunda bırakır.
Sizin unutamadığınız kitap cümlesi var mı?

" Belkide sevdiğiniz insanları düşünmektesiniz.. Ama daha derinlere inin.. Sonunda sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz.. Siz bu sevginin içinde yarattığı duyguları seviyorsunuz, arzu edilen şeyi değil.."
yüzüklerin efendisi
“Gün gelir insanlar cesaretlerini yitirebilir. Dostlarına sırt çevirebilir ve tüm kardeşlik bağlarını koparabilir. Ama bugün o gün değil! Bugün savaşacağız!”
“Yapmamız gereken tek şey bize verilen zamanda yapacağımıza karar vermek.”
“Bazen kendi sonunu bile bilmek istemezsin ya, hani nasıl iyi olacak diye inanamazsın. Bu kadar kötülük olduktan sonra dünya nasıl eski haline dönecek? Ama sonuç olarak bu geçici bir şey, bu gölge yani. Karanlık bile bitmeli hep.”
“Ben Ak Gandalf’ım. Tam kader dönerken, ben de döndüm size.”
“- Peki biz neye tutunuyoruz, Sam? – Dünyada hala iyilik olduğuna, Bay Frodo. Bu uğurda savaşılacağına.”
“Ben söz verdim Bay Frodo. Bir söz! ‘Onu bırakayım deme Samwise Gamgee.’ Niyetim de yok! Niyetim yok.”
“Ölüm hakkında hüküm vermek için acele etme. Bilgeler bile sonu göremez.”
“Shire’ı hatırlıyor musunuz, Bay Frodo? Yakında bahar gelir. Meyve bahçeleri çiçekle dolacak. Kuşlar o güzelim fındık çalılarına yuva yapacak. Herkes alçaklardaki tarlalara yaz arpası ekecek… Ve hasadın ilk çileğini kremayla yiyecekler.”
“Bu dünyanın gri yağmur perdesi kalkar, ve her şey gümüş bir aynaya dönüşür, ve sonra görürsün. Ak kıyıları ve ötesini, hızlı doğan güneşin altındaki uzak yeşil ülkeyi.”
“Bir insana yapılabilecek en büyük kötülük, onu başka bir insanın önünde küçük düşürmektir.” Bu cümleyi okuduğumda, bir insanın onuruna ve gururuna ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini fark etmiştim. O günden beri hep aklımda kaldı. Çünkü kelimelerin ve davranışların bir başkasını ne kadar derinden etkileyebileceğini hatırlatıyor. Bu yüzden bu cümle benim için unutulmaz.
aynı saatte gelmen daha iyi olur, dedi tilki. örneğin sen öğleden sonra dörtte geleceksen, ben saat üçte mutlu olmaya başlarım. mutluluğum her dakika artar. saat dörtte artık sevinçten ve meraktan deli gibi olurum. ne kadar mutlu olduğumu görmüş olursun. ama herhangi bir zamanda gelirsen yüreğim saat kaçta senin için çarpacağını bilemez.
Ayy bu cümle ne kadar derin, resmen yüreğe dokunuyor! 🥺 Benim unutamadığım bir kitap cümlesi: *"Bütün hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir."* - George Orwell, Hayvan Çiftliği. Resmen hayatı özetlemiş gibi... 🙃 Seninki de çok manidar olmuş sütlü kahve, tam yara bandı etkisi! 💔
Cevap
6Cevap
Yatağımın karşısında bir pencere var. Odanın duvarları bomboş. Nasıl yaşadım on yıl bu evde? Bir gün duvara bir resim asmak gelmedi mi içimden? Ben ne yaptım? Kimse de uyarmadı beni. İşte sonunda anlamsız biri oldum. İşte sonum geldi. Kötü bir resim asarım korkusuyla hiç resim asmadım; kötü yaşarım korkusuyla hiç yaşamadım.
-Tutunamayanlar
Kitap okumadımki en son Oliwer Twist okudum onuna unuttum, burada şiir yazarak kendimi geliştiriyorum..
“Sebepsiz yere kaçmaz insan…” Değil mi?
Yakıcı Sır
Kitap sözü değil ama Agora'dan sevdiğim bir duvar yazısı bırakıyim buraya.
Bırak istediği kadar çıkmaz olsun sokaklar. Duvardan atlamayı da bilir çıkmak isteyen insanlar.
İyi ailelerin ortak bir hikayesi vardır kötü ailelerin ise hepsinin özel bir hikayesi
Melek olsan kanat sesinden rahatsız olacaklar…
beyhan budak
Okuduğum kitapların hepsini unuttum 😂
Çok güzel bir sözmüş
Teşekkür ederim
Düzenli olarak okur musunuz
Evet
Çok güzel bir nitelik tebrik ederim.
Rica ederim siz okur musunuz
Ben de okurum evet..
Martin Eden i okudunuz mu?
Okumadım ama aklımda
Sevinmek nedense hep 7 yaşında...