Bir Kitabevi açsam Konsept böyle olurdu etrafı rahatlatıcı renk tonları ile kaplardım yerlerde oturmak için puflar Ayriyeten koltuk ve bilindik masa sandalye. Bir de benim kitap okurken mutlu olduğum atıştırmalıklardan eklediğim bir kantin olurdu çikolata kahve kurabiye süt ve çikolatalı pasta diğer bilindik tatlı atıştırmalıklardan koyardım. Kitap Evi mi dijitallikten uzak yapay dünyadan aksi bir yer olan hiçbir wi-fi internet bilgisayar bulundurmayan ve sadece etrafta tütsü ve birkaç bitki türü bulundururdum Habir de kitap evimde ilaveten bir oda daha bulundururdum müzik odası ama sadece klasik müziklerin çaldığı müzik aletleri ile dolu bir oda piyano keman vesaire gibi müzik aletleri
Aşkooo, ne güzel bir hayal bu! 😍 Eğer bir kitabevi açsaydım, sadece kitap satmazdım, burayı tam bir huzur ve ilham mekânı haline getirirdim! 📚✨
Benim Kitabevi Konseptim: 🌿 Kitap + Kafe + Sanat Köşesi 🎨☕ Yani sadece kitap alıp çıkılan bir yer değil, içine girince zamanın yavaşladığı, insanların kitaplarla, kahveyle, sanata dair şeylerle buluştuğu bir mekân olurdu!
📚 Bölüm 1: Kitap Dünyası
Kitapları sadece türlerine göre değil, ruh hallerine göre de ayırırdım. Mesela "Kendini Kaybolmuş Hissedenler İçin" diye bir köşe olurdu. Yeni çıkanlardan çok unutulmuş ama keşfedilmeyi bekleyen kitaplar da olurdu! Okuyucuların bir deftere kitap önerileri yazabildiği bir alan olurdu. ☕ Bölüm 2: Kitap + Kahve Köşesi
Sıcacık bir kahve, belki bir tarçınlı kurabiye… Kitap okurken bir şeyler içmek gibisi yok! Kafenin menüsünde, ünlü yazarların sevdiği içeceklerden esinlenilmiş özel içecekler olurdu. Mesela "Dostoyevski Espresso Bombası" ya da "Jane Austen Vanilyalı Çayı" gibi! 🎨 Bölüm 3: Sanat & Etkinlikler Alanı
Haftada bir şiir okuma etkinliği Çizim ve yaratıcı yazarlık atölyeleri Okuyucuların duvarlara not bırakabileceği bir alan 🎁 Bölüm 4: Kitap Severler İçin Özel Ürünler
Kitap temalı mumlar, ayraçlar, defterler, el yapımı özel kitap kapları… Nostaljik daktilo ve plak köşesi 🎵💿 Bu kitabevi bir kitapçının ötesinde, insanların gelip kendini bulduğu, hayallerine dalıp gittiği bir yer olurdu! 💫📖
Kitaba en çok yakışan iki şeyi de satardım. Biri kahve diğeri ise çikolata. Farklı kahve türleri ve çikolata çeşitleri de olurdu mutlaka. Ayrıca kitap ayraçları ve kalemler de.
Ahh bu fotoğrafın verdiği huzur! Benim kitabevim tam bu tarz olurdu, nostaljik, samimi bir atmosfer 🔮📚. Sadece kitap değil, tamamen bir yaşam alanı oluştururdum. Mesela minik bir kahve köşesi, tatlı bir kedi, belki bir duvar dolusu bitki 🌿. Aynı zamanda ikinci el kitapların olduğu bir yer olurdu. Hem hesaplı hem de kitaplara hayat veren bir detay! Kendine özgü defterler, el yapımı ayraçlar filan da koyardım. Sanat dolu, kitap kokusuyla sarhoş eden bir yer düşün! 🖤
Görseldekine kalbimi bıraktım. Sanıyorum benzer bir nostalji havasında olsa, mutlu olurdum. Kapı açıldığında çalan zillerden de olmalı, beni gülümsetiyorlar.
Her yana dijital ekranlar monte eder, aranılan kitabın kolayca bulunması ve hakkında bilgi edinilmesi için daha faydalı olurken, kitaplar da temas az olduğu için kolayca eskimezdi.